שאלה במבוא לאלגוריתמים

patch81

New member
שאלה במבוא לאלגוריתמים

יש להגדיר מבנה ( מדובר בחומר של hash tables רשימות מקושרות מחסניות ותורים) התומך בפעולות הבאות בזמן קבוע: -הכנסת איבר למבנה - מחיקת האיבר האחרון שהוכנס - החזרת האיבר המינימלי במבנה. הבעיה היא מה קורה כאשר האיבר האחרון שהוכנס הוא גם המינימלי. איך אפשר למצוא מינימלי חדש בזמן קבוע.

immortalus

New member
תוסיף לכל איבר שדה שזוכר את האיבר המינימאלי

אם נכנס איבר חדש שהוא המינימאלי, הוא יזכור את האיבר המינימאלי הקודם. אם האיבר המינימאלי נמחק, אתה משחזר את האיבר המינימאלי הקודם ששמור באיבר שנמחק זה עתה...

patch81

New member
בעצם זה לא נכון.

דוגמה נגדית - 5,1,2 אמינימלי הקודם של 1 זה 5 ו 2 אף פעם לא היה מנימלי. לכן כשנוציא את 1 נקבל שהמינימלי הקודם זה 5 והוא באמת 2. אפשר להכניס את 2 למקומו הנכון אבל זה כבר insertion sort

JohnnyPiloni

New member
אולי

תיצור מחסנית שאליה תכניס את המספרים בנוסף תיצור מערך של פוינטרים שיהיו מסודרים לפי סדר מינימלי לדוג נכניס את 5 למחסנית והמערך במקום הראשון יצביע עליו נכניס את 1 למחסנית והמערך במקום השני יצביע עליו ונבצע בדיקה במערך אם הפוינטר מתא השני מצביע לערך שקטן מהערך שבתא הראשון נעשה החלפה במקומות

JohnnyPiloni

New member
במבט שני על השאלה

לא מבקשים ממך למחוק את האיבר המינמאלי רק להחזיר מינמאלי אז התשובה שלimmortalus טובה

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifאני השתמשתי בשתי מחסניות:

מחסנית אחת לכל האיברים (נקרא לה S), ואחת לכל האיברים המינימליים (נקרא לה Sm): בכל פעם שמוסיפים איבר, דוחפים אותו ל-S, ואם הוא קטן מהראש של Sm, אז דוחפים אותו גם ל-Sm. כדי להחזיר את האיבר המינימלי פשוט מחזירים את הראש של Sm, וכשמוחקים את האיבר שהוכנס אחרון, עושים pop ל-S, וגם ל-Sm אם היה להן אותו ראש.

uvdude

New member
זה לא עובד

אני חושב שגם לוגית זה פשוט לא נכון, ובכל מקרה יש לך בעיה עם איברים שחוזרים על עצמם. הפתרון הנכון הוא להשתמש במחסנית אחת שמחזיקה בתאים שלה גם את המפתח וגם את הערך המינימלי של תת-המחסנית שמתחתיה. אני מצרף דוגמה של מחסנית שאני בטוח שתבינו ממנה לבד את הרעיון. המפתח בצד ימין, הערך המינימלי השמור בצד שמאל: | 1 - 1 | | 2 - 2 | | 9 - 3 | | 8 - 3 | | 3 - 3 | | 6 - 5 | | 5 - 5 | _____ זה פותר הכל בזמן הנתון...

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifהפתרון עם השדה באמת פשוט יותר,

אבל מה הבעיה עם איברים שחוזרים על עצמם בפתרון שלי?

למעלה