שאלה במדעי הארץ (תואר ראשון)

omrip22

New member
שאלה במדעי הארץ (תואר ראשון)

אני מתעניין מאוד באיכות הסביבה,מדע ובמדעי החיים וחשבתי ללמוד מדעי כדור הארץ(אני מקווה לעבוד בעבודה כולשהי או במחקר או בשימור הכוכב שלנו) ויש לי כמה שאלות: 1.האם כלל יש עבודה בתחום זה? 2.האם יש כאן סטודנטים שלומדים את התחום הזה? 3.ראיתי שיש אפשרות ללמוד מדעי כדור הארץ באוניברסיטת י"ם. האם יש מקום נוסף בו אפשר ללמוד זאת? הבנתי שגיאופיסיקה באוניברסיטת תל אביב זה דיי דומה. האם יש הבדל משמעותי בין שניהם? 4.האם יש מכללה בארץ בה ניתן ללמוד את בתחום של מדעי כדור הארץ?

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני ממליצה להתחיל עם דפדוף אחרוה וחיפוש בפורום. דבר שני, ממליצה להכנס לאתרים של כל האוניברסיטאות ולהכיר את המסלולים השונים שהן מציעות. דבר נוסף, לחכות לבוקסה חבר הפורום ואולי עוד מישהו שיודע שיוכלו לענות מנסיון. לא כולם נכנסים כל יום, אז אנא לא להתיאש מהקצב
ונסה גם באתר החברה הגיאולוגית.

בוקסה

New member
קראו לי ?

אני אתחיל ממה שיותר קל לענות ואעבור לפחות קל. למדתי לתואר ראשון ועכשיו לשני בגיאולוגיה בעברית. מי שנרשם לתואר ראשון במדעי כדור הארץ בעברית לומד בשנה ראשונה קורסי מבא כלליים (פיזיקה מטמתיקה וכימיה) וקורסי מבא בגיאולוגיה ובמדעי האטמוספירה (לתחום הזה יש לא פחות השלכות סביבתיות) ובמהלך השנה הראשונה כל אחד צריך להחליט לפי נטיית ליבו לאיזה מהכיוונים ללכת, ישנה אפשרות, די פופולרית, לשלב עם אחד משני הנ"ל לימודים בהיקף של חטיבה במדעי הסביבה. למדה איתי מישהי חרוצה במיוחד שהוציאה במקביל שני תארים ראשונים בהיקף מלא, אחד בגיאולוגיה והשני בביולוגיה, זאת קריעת תחת רצינית אבל אם אתה לא רוצה לוותר על אף אחד משני הנ"ל, זה אפשרי ואם תרצה להוריד לחץ, תוכל להקדיש עוד שנה לעניין. לגבי גיאופיזיקה בת"א, יצא לי לקחת קורס עם כמה סטודנטים שנה ג' משם והתרשמתי שהם הרבה יותר פיזיקאים מאשר גיאולוגים, הם לומדים גיאולוגיה באופן מאוד כללי. יש אפשרות ללמוד גיאולוגיה בב"ש, למרות שבשני המקרים המסלול נקרא גיאולוגיה, בהרבה תחומים הם שונים מאד, אני התרשמתי שאצלנו יש דגש על גיאולוגיה כמדע לשמו ויש הרבה לחוג נטייה לצד הכימי וההידרולוגי לעומת ב"ש שמנסים להיות יותר פרקטיים ויש נטייה לתחומים הפיזיקליים וההנדסיים של הגיאולוגיה וגם קצת יותר דגש סביבתי (שבירושלים תקבל רק אם תשלב לימודי סביבה), מומלץ בחום ללכת לחוגים, לדבר עם הסטודנטים והמרצים (לגבי החוג שלנו אני יכול להעיד שאתה יכול ליפול על מרצה בלי התראה ולקבל את מלא היחס והיעוץ), לקרא את תכניות הלימודים ותכני הקורסים (אפשר גם באינטרנט) ואפילו לבא לשמוע הרצאות, חוץ מזה יש את היום הפתוח של האוניברסיטה ובזמנו עשו גם יום פתוח ניפרד של החוג שכלל גם סיור וכך תוכל להתרשם ולבחור את המסלול והמקום המתאימים לך. גם באוניברסיטה הפתוחה יש מסלול בגיאולוגיה אבל לא במכללות. יש עבודה בגופי מחקר פיתוח וגופים סביבתיים, ממשלתיים ופרטיים ובכל מיני רמות וזה כמובן תלוי בתואר שבידך, עם תואר ראשון אפשר להיות גיאולוג של מחצבה שזה לא סביבתי במיוחד, או יועץ איכות סביבה של מחצבה שזה סוג של עלה תאנה ועד כל מיני עבודות שטח או עבודות טכניות, עם תואר שני נפתחות כבר הרבה יותר אפשרויות וכדי להיות חוקר במשרד ממשלתי כמו המכון הגיאולוגי או באקדמיה, צריך דוקטורט או פוסט. אשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו או לארגן לך היכרות עם החוג לגיאולוגיה בעברית. ישראל. והתמונה כמובן....

DEATHRUCTION

New member
אם תזדרז..

ב 15 לחודש (יום חמישי נדמה לי זה יוצא), יש יום פתוח בבן גוריון. תוכל לשמועת הסגל המעולה של המחלקה. ותבוא ותשמע את הדברים ותוכל לשאול שאלות מאנשים עם נסיון. אני לומד שם רק סמסטר, אבל היחס שם ורמת העינין לדעתי מצוינים. יש גם בבן גוריון מגמה של גאולוגיה סביבתית, כמו כן עוד כל מיני מגמות. כמובן מחוסר נסיוני אני לא יוכל לעזור לך הרבה מעבר למה שאמרתי פה.

jiwcharganor

New member
מדעי הגיאולוגיה והסביבה בבן גוריון

שלום רב, באוניברסיטת בן גוריון יש מחלקה למדעי הגיאולוגיה והסביבה. יש במחלקה מספר מגמות שעשויות לעניין אותך. אחד המסלולים מקנה תואר כפול במדעי הגיאולוגיה והסביבה ובמדעי החיים. בסוף המסלול הנמשך 4 שנים אתה מקבל שני תארים: תואר ראשון במדעי הגיאולוגיה והסביבה ותואר ראשון במדעי החיים. באתר של המחלקה יש כמות רבה מאוד של אינפורמציה למועמדים (http://cmsprod.bgu.ac.il/Teva/departments/geological/candidatesinfo/). מעבר לך אתה יכול לפנות למזכירות המחלקה ולבקש פגישה אישית עם יועץ. אתה גם יכול להפנות שאלות לפורום הסטודנטים של המחלקה המצוי בכתובת: http://forum.bgu.co.il/index.php?showforum=81 בהצלחה.

למעלה