קראו לי ?
אני אתחיל ממה שיותר קל לענות ואעבור לפחות קל. למדתי לתואר ראשון ועכשיו לשני בגיאולוגיה בעברית. מי שנרשם לתואר ראשון במדעי כדור הארץ בעברית לומד בשנה ראשונה קורסי מבא כלליים (פיזיקה מטמתיקה וכימיה) וקורסי מבא בגיאולוגיה ובמדעי האטמוספירה (לתחום הזה יש לא פחות השלכות סביבתיות) ובמהלך השנה הראשונה כל אחד צריך להחליט לפי נטיית ליבו לאיזה מהכיוונים ללכת, ישנה אפשרות, די פופולרית, לשלב עם אחד משני הנ"ל לימודים בהיקף של חטיבה במדעי הסביבה. למדה איתי מישהי חרוצה במיוחד שהוציאה במקביל שני תארים ראשונים בהיקף מלא, אחד בגיאולוגיה והשני בביולוגיה, זאת קריעת תחת רצינית אבל אם אתה לא רוצה לוותר על אף אחד משני הנ"ל, זה אפשרי ואם תרצה להוריד לחץ, תוכל להקדיש עוד שנה לעניין. לגבי גיאופיזיקה בת"א, יצא לי לקחת קורס עם כמה סטודנטים שנה ג' משם והתרשמתי שהם הרבה יותר פיזיקאים מאשר גיאולוגים, הם לומדים גיאולוגיה באופן מאוד כללי. יש אפשרות ללמוד גיאולוגיה בב"ש, למרות שבשני המקרים המסלול נקרא גיאולוגיה, בהרבה תחומים הם שונים מאד, אני התרשמתי שאצלנו יש דגש על גיאולוגיה כמדע לשמו ויש הרבה לחוג נטייה לצד הכימי וההידרולוגי לעומת ב"ש שמנסים להיות יותר פרקטיים ויש נטייה לתחומים הפיזיקליים וההנדסיים של הגיאולוגיה וגם קצת יותר דגש סביבתי (שבירושלים תקבל רק אם תשלב לימודי סביבה), מומלץ בחום ללכת לחוגים, לדבר עם הסטודנטים והמרצים (לגבי החוג שלנו אני יכול להעיד שאתה יכול ליפול על מרצה בלי התראה ולקבל את מלא היחס והיעוץ), לקרא את תכניות הלימודים ותכני הקורסים (אפשר גם באינטרנט) ואפילו לבא לשמוע הרצאות, חוץ מזה יש את היום הפתוח של האוניברסיטה ובזמנו עשו גם יום פתוח ניפרד של החוג שכלל גם סיור וכך תוכל להתרשם ולבחור את המסלול והמקום המתאימים לך. גם באוניברסיטה הפתוחה יש מסלול בגיאולוגיה אבל לא במכללות. יש עבודה בגופי מחקר פיתוח וגופים סביבתיים, ממשלתיים ופרטיים ובכל מיני רמות וזה כמובן תלוי בתואר שבידך, עם תואר ראשון אפשר להיות גיאולוג של מחצבה שזה לא סביבתי במיוחד, או יועץ איכות סביבה של מחצבה שזה סוג של עלה תאנה ועד כל מיני עבודות שטח או עבודות טכניות, עם תואר שני נפתחות כבר הרבה יותר אפשרויות וכדי להיות חוקר במשרד ממשלתי כמו המכון הגיאולוגי או באקדמיה, צריך דוקטורט או פוסט. אשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו או לארגן לך היכרות עם החוג לגיאולוגיה בעברית. ישראל. והתמונה כמובן....