שאלה במדעי המחשב - דחוף

banan123

New member
שאלה במדעי המחשב - דחוף

נתון מערך דו-מימדי בגודל NXN. המערך מכיל מספרים. צריך למצוא את הסדרה הארוכה ביותר הקיימת במערך. הסדרה יכולה להיות במאונך, במאוזן או באלכסון.

ron369

New member
זה כבר יותר טוב... ../images/Emo13.gif

נראה לי שמצאתי פתרון שעובד ב: (רמז) T(n) = 4 T(n/2) + O(n) (אני חושב) הבנת את הרמז?

ron369

New member
עדיף שתנסה לבד

בכל אופן, תחשוב איך אפשר לחלק את הבעיה הגדולה, לכמה בעיות קטנות יותר. בפרט, תחשוב איך אפשר לקחת בעיה של מטריצה בגודל NXN, ולחלק אותה לארבע מטריצות בגודל חצי אן X חצי אן. (כלומר, השטח הוא רבע מהשטח הקודם) כך מתקבל אלגוריתם שזולל זכרון, אבל הוא יוצא מאר מהיר, אסימפטוטית. עכשיו, שים לב שבשביל שזה יצא מהיר, אתה חייב לשמור על כל מטריצה לא O(NXN) מידע, אלא פחות, למשל O(N). וכך, בעזרת 4 פעמים O(N) המידע על כל אחת מתת-המטריצות (יש 4), תקבל את המידע של המטריצה הגדולה יותר. אל תפחד להסתבך. הפתרון שיצא לי קצת מסובך ומגעיל, אבל אני די בטוח שאין טוב ממנו (כי הוא ב-O(N^2) כקודל הקלט). אולי רק יש פתרון עם פחות זיכרון, או משהו דומה.

vinney

Well-known member
מה הדבר הכי טריויאלי שאתה יכול

לחשוב עליו?

copaste

New member
לדעתי יותר פשוט

לנסות לחשוב איך לפתור את הבעיה אם הקלט היה מערך של מספרים ואז לעבור על המטריצה כמה פעמים (במאוזן במאונך ובאלכסון). אגב הצלחת לפתור את העיה ברקורסיה כשאתה יודע רק מה הסדרה הכי גדולה בכל תת מטריצה ?

ron369

New member
צריך יותר מידע מכך, צריך מידע על

(בערך) כל הסדרות בתת-מטריצה. הנקודה היא, שלא חשוב לך איזה איברים יש בהן בדיוק.

למעלה