שאלה במודרנית - התקצרות זמן...

maverick 42

New member
שאלה במודרנית - התקצרות זמן...

הי כולם. אני עושה תרגיל במבוא לפיזיקה מודרנית - על התקצרות זמן, ומשהו לא מסתדר לי. לצורך העניין מדובר על מטוס שנע נגד כיוון הסיבוב של כדוה"א - באותה מהירות בדיוק, רק בכיוון ההפוך. מפעילים שעון במעבדה. אחרי 24 שעות - מה יראה השעון במטוס? עכשיו - הנוסחה לחישוב הזמן על המטוס היא כפי שמופיע בתמונה. ואם נניח כי רדיוס כדוה"א הוא R, ומהירות הסיבוב שלו היא w, אז יוצא שמהירות המטוס יחסית אליו היא 2wR, ולכן קל לחשב את המשוואה. אבל, אם אני סתם אחשב - וזה לא מהותי לדוגמא הזאת ספציפית, אלא לכל דוגמא, אני בעצם אקבל כי כאילו עבר יותר זמן על המטוס! (המכנה יהיה קטן מאחד, ולכן יגדיל את המונה!) אבל הרי איך זה אפשרי? הרי על המטוס אמור לעבור פחות זמן! משהו כאן לא מסתדר לי בנוסחה - הרי מי שבמערכת הנעה אמור להרגיש כאילו עבר פחות זמן, דהיינו - הזמן שלו אמור להתקצר, לא? או שהאם בשביל למצוא את הזמן במטוס, אני בעצם צריך להתייחס למערכת כאילו המעבדה זזה (כי אני מעוניין לראות מה הזמן על המטוס עבור מי שמסתכל מהמעבדה), ולכן t שווה ל 24 ואילו t-אפס שווה בעצם לזמן של המטוס אותו אני מעוניין למצוא?! השנה קיבלנו גם מרצה וגם מתרגל מזעזעים, אז החומר לא יושב לנו בצורה טובה
אני מבולבל...

prefect

New member
שעון הולך הכי מהר במערכת העצמית שלו

אם אתה במערכת המעבדה, כל שעון שזז ביחס אליך יתקדם יותר לאט. בקיצור, לאט ובזהירות. למה על המטוס עבור לעבור פחות זמן?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
המשוואה הכללית במשוואות היא:

t=t0*gamma כאשר t0 הוא הזמן העצמי של המערכת הנעה ביחס למערכת אחרת. במקרה כאן, t0 שווה לזמן במטוס. נ.ב במקרה של מרצה מבלבל, מומלץ לקחת ספרים בנושא.

למעלה