שאלה במחרוזות

MmMm20

New member
שאלה במחרוזות

אני צריך אלגוריתם שיקבל 3 מחרוזות, כאשר המחרוזת השניה והשלישית באותו גודל. המטרה היא להחליף כל אות שמופיעה במחרוזת 2 עם האות המתאימה במחרוזת 3, במחרוזת 1. דוגמא: "abcttxyz" "abc" "xyz" יהפוך ל- "xyzttxyz" אני חשבתי על להשתמש בטבלאות גיבוב, אבל לא יודע עד כמה תשובה זו טובה. תודה מראש.

asm32

New member
סתם כי שיעמם לי

void xlat_str(char *inout,char src_table[],char dst_table[]) { __asm { mov esi,inout nextc: mov edi,esi mov ebx,dst_table mov edx,src_table lodsb or al,al je bye xor ecx,ecx nxlat: cmp byte ptr [edx + ecx],al je xlat_it inc ecx cmp byte ptr [edx + ecx],0h je nextc jmp nxlat xlat_it:xchg cl,al xlat stosb jmp nextc bye: } }​

asm32

New member
הסבר

קח תוו מהמחרוזת הראשונה חפש אותו בטבלת התווים שצריך להחליף אם נמצא תשתמש במיקום שלו בטבלת התווים שצריך להחליף כדאי להוציא תוו החלפה החלף את התוו כל התהליך רץ עד שמגיעים ל 0 (סיום מחרוזת) דרך אגב מזה טבלאות גיבוב ???

MmMm20

New member
טבלאות גיבוב

תרגום עברי מצחיק ל-hash tables. ממ בכל מקרה, הרעיון שלך הוא בסיבוכיות של n*n (באו של). יש משהו יותר יעיל?

vinney

Well-known member
זה בO של N

כשN זה אורך המחרוזת (מן הסתם, אתה חייב לעבור על כל אחת מהמחרוזות לפחות פעם אחת). החסם הזה הדוק (תתה) כי אתה לא צריך לעבור על כל אחת מהמחרוזות יותר מפעם אחת. סיבוכיות זכרון (פרט לזכרון הנדרש לקלט) היא כמובן קבועה. כמספר האותיות בא"ב.

MmMm20

New member
איך זה בדיוק או של אן??

לפי מה שהבנתי הוא "רץ" על המחרוזות 2 ו-3 כמה פעמים.. או שלא הבנתי נכון..?

MmMm20

New member
הפתרון הנכון = הפתרון שאני הבאתי?

בכל מקרה, רציתי לדעת אם אין דרך יותר טובה.. כי המקום שהפתרון שלי לוקח הוא O של N

asm32

New member
חחחח

היו צריכים להשאיר את זה כ hash table במקום למצוא תרגום לעברית בכל מקרה,לא שאני מומחה בחישוב יעילות של דברים,אבל דבר אחד בטוח את חייבת לעבור על כל המחרוזת תוו אחרי תוו ועבור כל תוו את חייבת לבדוק אם יש לו מחליף,אם תמצאי דרך יותר יעילה ממה שעשיתי אני ישמח לראות איך זה נעשה

למעלה