שאלה במידה והתנסתם

שאלה במידה והתנסתם

אני טסה ליפן באפריל תחת התג של סטודנטית בסמסטר abroad, לכחמישה חודשים. זו גם תהיה הפעם הראשונה שלי לבד לכזה זמן כל כך רחוק מההורים

אני אהיה באיזור קיוטו רוב הזמן. רציתי לשאול את דעתכם בעיקר בעינייני הסתדרות עם כסף. כבר נאמר לי שהנורמה היא להסתובב עם הרבה מזומן בכיס כי הרבה מקומות לא מקבלים כרטיס אשראי, אז מה היא בעצם התדירות של משיכת כסף? כמה פעמים יצא לכם למצוא את עצמכם על יד הכספומט?
אני לא מחשיבה את עצמי בזבזנית גדולה. ואם כבר, אז יש את העיניין של fees(עמלה?) שעלולים להצמד לכל משיכת כסף בינלאומית. יש לכם רעיון איך להימנע מזה? או יותר נכון, יש איזו שיטה שאני לא יודעת עליה שהיא הטובה ביותר לעינייני כסף כששוהים ביפן?

דבר נוסף, היפנית שלי בסיסית ביותר. יש לי בערך חודש לתת לה איזו דחיפה. על מה הייתם מציעים להתפקס? (למשל נראה לי שקאנג'י זה לא הכי בוער)

תודה מוקדמת לעוזרים

Simbbam

New member
לא יודע לגבי הכסף אבל לגבי היפנית

ללא ספק קאנג'י זה לא בוער. מה שאת צריכה זה לרכוש כישורי שיחה בסיסיים ובינוניים, כי זה מן הסתם יהיה הכי שימושי בשבילך.
אני הייתי ממליץ על הפודקאסטים של japanese101.com
אמנם זה עולה כסף מעבר לרמה מסויימת, אבל לדעתי זה שווה את זה, יש שם מאגר גדול מאוד של חומר.

בהצלחה, ותהני!

ortolan

New member
תבררי מראש את עניין העמלות והמגבלות

עם הבנק שלך, אבל הסכומים שמותרים למשיכה ביפן הם גבוהים מאד (הוצאתי כבר 100,000 ין במשיכה אחת והכספומט לא התלונן)

מה עוד שיש כספומט בכל קונביני וקונביני בכל מקום (וספציפית סבן-אילבן מקבלים את כל הכרטיסים), כך שזו באמת לא בעיה מיוחדת.

כל שיטה אחרת היא יקרה יותר.

johnny d

New member
בענייני כסף

יפנים לא מסתובבים עם המון כסף בכיס, לא הסתובבתי שם אם יותר כסף ממה שאני מסתותב בארץ.

עשיתי את החשבון לפני שנה וחצי. (השוותי , עמלות בחילופי מטבעות הארץ, ויזה, מאסטר-כארד, עד כמה יותר משתלם להתמש בכרטיס קורופורט)
לצרכים שלי (בין 50,000 ל- 250,000) מצאתי שזה בזבוז זמן לחשוב על זה הבדל של 100 שקל בין הקצוות.

מה שכן:
1. לא הייתי ממליץ להוציא פחות מ-50,000 ין במשיכה (כי יש עלות לפעולה)
2. את לא צריכה לסחוב את כל הכסף שהוצאת בארנק איתך לכל מקום.
3. שימי לב, אם יש לך מסטרכארד, יש מצב שהוא לא יעבוד בקונביני. (אבל הוא כן יעבוד בבנקטים של Japan Post Bank)

הם לא?

קיבלתי מבחורה יפנית טיפ של תמיד להסתובב עם לפחות 20,000 יין בארנק. אבל אני מניחה שיש ויש..

ידידה אמריקאית שהשתמשה במאסטר קארד לשהות דיווחה שהוא עבד לה רק בכספומטים של תחנות רכבת.. שנשמע לי מוזר.

בכל מקרה, תודה!
וכן אני לא צריכה לסחוב הכל לכל מקום לא ולא

semuelf

New member
אישתי לדוגמא

אם יש לה פחות מ-10,000 אז אני מוציא לה עוד 30,000. (בהנחה שלא צפויות קניות גדולות אלא הוצאות שוטפות)

אצלנו כרטיס האשראי אצלה וכרטיס הוצאת הכסף אצלי. מישום מה הבנק לא מוכן להנפיק כרטיס שהוא גם אשראי וגם הוצאת כסף. מוזר.

semuelf

New member
אכן בנק יפני

או לפחות, סניף יפני של בנק בינלאומי.

באיזו אוניברסיטה בקיוטו?

בעניין הכסף - ברוב המקומות (לא כולל מסעדות וחנויות קטנטנות) מקבלים היום כרטיסי אשראי, אבל כמעט ולא תראי יפנים באמת משלמים איתם. בכל מקרה, להוציא סכום גדול במזומן ולהשתמש בו זה ודאי יותר משתלם מלעשות המון עסקאות אשראי קטנות. בקשר לכמה כסף - זה לחלוטין תלוי בדפוסי ההוצאה שלך, איפה את אוכלת, כמה את יוצאת לבלות, וכד׳. ראיתי אנשים שמסתדרים עם פחות מ-10,000 ין לשבוע, כולל הכל, ויש כאלה שמבזבזים פי 5 יותר.

כמו שכבר אמרו לפני - כספומטים של סניפי הדואר הם האפשרות הבטוחה ביותר להוציא כסף עם כרטיס בינלאומי. שימי לב שהכספומטים נמצאים בתוך הסניפים, ולכן לא זמינים מעבר לשעות הפתיחה. בסופי שבוע, לדוגמא, רק בסניפי דואר מרכזיים וגדולים אפשר להוציא כסף.

מעניין

החוסר חיבה הזאת לאשראי. נשמע כמו נורמה מיושנת אבל יש משהו מכבד בללכת ולהוציא כסף בשביל שכולם יוכלו לקבל אותו ישירות

אני הולכת ל Kyoto-Seika, אוניברסיטה יחסית קטנה עם מיקום לא מרכזי. אבל ממה שהבנתי בכל זאת יש כל קומביני אפשרי מסביב

תודה

mishel s

New member
אני אישית

לא מסתובב עם יותר מעשר חמש עשרה אלף יין עלי. אין צורך.
רכבות ואוטובוסים ותחבורה - יש את כרטיס הרכבות כך שבאון שוטף זה לא לוקח לך כסף מהארנק (רק כשממלים אותו ואת יודעת פחות או יותר מתי הזמן הזה מגיע ועבור זה כשיוצאים מהבית לתחנה, לפני המילוי, אפשר לקחת קצת אקסטרה עבור הכרטיס).
גם המון מקומות אוכל וכאלו מקבלים את הכרטיס הזה, לפחות פה בטוקיו.
בקומביני אני בדרך כלל מוציא 50 אלף (זה הסכום הכי גבוה שמוכן מראש ולא צריך להקליד בשבילו במיוחד) אבל יצא לי להוציא מאה אלף כמה פעמים ולא עשה לי שום בעיות. את הרוב אני משאיר במקום כלשהו בבית ויוצא רק עם קצת ככה שיוצא לי למשוך מהכספומת ממש לא הרבה...

נשמע טוב

תודה.

בקשר לתחבורה, אני כרגע בונה על אופניים. למרות ש"העונה הגשומה" של יוני עלולה לשנות זאת.

למעלה