שאלה במילולי (הנחות סמויות)

newon77

New member
שאלה במילולי (הנחות סמויות)

נתון: רוב המכוניות המיוצרות ביפן זולות יותר מרוב המכוניות המיוצרות בצרפת. מסקנה: רוב המכוניות המיוצרות בצרפת מהירות יותר מרוב המכוניות המיוצרות ביפן. איזה משפט מבין הבאים מחליש באופן המובהק ביותר את המסקנה? 1. המכונית "סיקושה" מתוצרת יפן הנה המכונית המהירה ביותר בעולם. 2. כוח העבודה ביפן זול לאין שיעור מזה שבצרפת. 3. ביפן מרכיבים בממוצע בכל דקה פי 2 מכוניות מאשר בצרפת. 4. איטליה נוהכגת לייבא מצרפת מכוניות רבות עבור אזרחיה חובבי הספורט. מה התשובה שלכם?

התשובה שלי

לדעתי זו תשובה 2. המסקנה מההנחה מסתמכת על כך שככל שהמכונית יקרה יותר זה אומר שרוב הסיכויים שהיא גם מהירה יותר, כלומר שהמחיר קשור למהירות. מתשובה 2 מבינים שהמחיר היקר יותר בצרפת נובע מכוח עבודה יקר יותר ולא מהשקעה נוספת במהירות, מה שמחליש את המסקנה. תשובה 1 מדברת על מכונית אחת מתוך רבות, וזהו פרט שלאו דווקא מעיד על הכלל או על הרוב בשום דבר... תשובה 3 בכלל לא קשורה לענייני מחיר או מהירות, ותשובה 4 שבעצם אומרת שבצרפת יש הרבה מכוניות מהירות גם לא מחדשת כלום... הקיצקץ- לדעתי תשובה 2!

פגעסוס

Well-known member
מדוייק! ../images/Emo45.gif

אני מנצל את השרשור כדי לאמר שאני מצטער שלא הייתי כאן כמה ימים, לצערי הוקפצתי בהפתעה למילואים של 4 ימים (לא הרבה אבל עדיין... מילואים). בכל מקרה חזרתי ואשמח לענות לכל השאלות שיש...

למעלה