שאלה במילולי

pallidfool

New member
שאלה במילולי

ודאי: ספק --------- חד-גוני: צבע שבע: רעב רב-שנתי: משך נמוך: גובה הפתרון הוא: א´ הוא מה שאין בו ב´ שבע הוא מה שאין בו רעב אני חושב שהתשובה האחרונה יותר מתאימה, וגם למשפט "א´... ב´" שניתן בפתרון. מישהו מוכן לשכנע אותי ההיפך?

victorr2

New member
אני יכול לנסות

תראה, נמוך הוא לא מישהו שאין לו גובה, הוא מישהו בעל גובה, אבל בעל גובה לא רב. נכון? ויקטור

pallidfool

New member
כמובן, תודה. עוד שאלה.

דוושה: אופניים זמן: שעון עגלון: עגלה מנוע: מכונית מברג: בורג הפתרון הוא: א´ מניע את ב´ מנוע מניע את מכונית לדעתי התשובה היא האחרונה, ואכן מניע המברג את הבורג. בנוסף, אני חושב שהיא יותר מתאימה. המנוע פועל ללא השקעת כוח תמידית, בעוד בדוושה המשתמש באופניים משקיע כוח, כמו שהמשתמש בבורג משקיע כוח במברג.

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

אני הייתי משתמש במשפט יותר מורכב במצב כזה: א´ הוא חלק מ-ב´ המניע את ב´. וזה שולל את העניין של המברג והבורג. כמו כן זה תואם להפליא את עניין המנוע והמכונית.

פגעסוס

Well-known member
במחשבה שנייה ../images/Emo26.gif

מספיק המשפט "א´ הוא חלק מב´"

pallidfool

New member
אני לא מסכים.

להגיד: הנה, זה מספיק, כדי שזה יצא מתאים. אני חושב שלהתכחש לעניין ההנעה הוא ממש לא לעניין... דוושה, אופניים, מכונית, עגלה, זמן, בורג - כולם זזים, ומוטיב ההנעה ממש באמצע השאלה, ואני לא חושב שמישהו באמת היה אומר א´ הוא חלק מב´ כשהיה נתקל במשפט. אני לא חושב שזה גם אמור להיות ככה. ולמי שאמר למעלה שאם הבורג מסתובב, הוא לא ממש נע - זה לא נכון. סיבוב זו תנועה, וזהו. הקשר שעובר דרך ההנעה נראה לי הרבה יותר דומה בבורג ובמברג מאשר במכונית, בגלל מה שהסברתי - הדוושה והמברג הם מעין שלבי ביניים, או חלקים מהמערכת שהם כלים, בשביל ביצוע העבודה (נסיעה/ הברגה), לעומת המנוע שהוא מקור התנועה של המכונית.

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

בצורה כזו אתה יכול ללכת יותר רחוק ולאמר: שהאדם מפעיל את המנוע שמזיז את המכונית (לחיצה על הדוושה) שהאדם לוחץ על הדוושה המניעה את האופניים שהאדם מפעיל את המברג שמניע את הבורג... המטרה היא למצוא משפט נכון שמתאר בצורה מדוייקת את הקשר בין א´ ל ב´. ברגע שאתה מתחיל לצאת מהמשפט ולחשוב שהמברג דורש פעולה ישירה אבל המנוע אינו דורש... ברגע זה אתה פותח לך פתח לטעות. בסופו של דבר אם תחפש מספיק תמצא משפט שמתאר את היחס בין א´ לב´ ושמתאים רק לתשובה אחת. ראינו ש "א´ מניע את ב´" נותן לנו שתי תשובות אפשריות, ולכן יש לנו שתי אופציות לפעול מרגע זה: 1. לחדד את המשפט תוך כדי שאנו שומרים על מבנה של משפט 2. למצוא משפט שמתאר קשר אחר שיתאים לתשובה אחת בלבד.

pallidfool

New member
ואכן אני מצאתי משפט חדש

במקום א´ מניע את ב´ (נראה לי לא הגיוני להתכחש להנעה) אני מחדד את המשפט: א´ הוא מכשיר בעזרתו מניע המשתמש של ב´ את ב´

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

נראה לי שזה עדיין מתאים למכונית ומנוע... מנוע הוא מכשיר בעזרתו מניע המשתמש של המכונית את המכונית אין כאן כל התכחשות להנעה, פשוט הנושא של ההנעה מתאים לשני המקרים.

Pet Shop Joe

New member
מה שחשוב בתשובה....

העניין הוא לא רק המשפט המקשר אלא גם העניין ששבע נחשב לחיובי יותר מרעב... כמו שודאי נחשב לחיובי יותר מספק

למעלה