שאלה במילולי

שאלה במילולי

בחדר יושבים שלושה חברים, ניר שי ועמית. על ראשו של אחד החברים כובע כחול ועל ראשם של שני האחרים כובעים אדומים. כל אחד מן החברים רואה את הכובעים שלראשי חבריו אך לא את הכובע שלראשו. ידוע על שלושת החברים כי אחד מהם דובר רק אמת ושני האחרים רק משקרים. עוד ידוע כי החברים אמרו את המשפטים הבאים: ניר: "אני רואה שני כובעים אדומים". שי: "אני רואה כובע אדום וכובע כחול". עמית: "אני לא רואה כובע אדום וכובע כחול". מי דובר אמת? (1) ניר. (2) שי. (3) עמית. (4) אף תשובה אינה נכונה בהכרח.

לא..זו לא התשובה

בעיקרון, במבחן שפתרתי (אסימטרי ממוחשב) הם טוענים שהתשובה היא עמית. שי לפי דעתי זו לא התשובה, כיוון שאם זה נכון שהוא רואה כובע אדום וכובע כחול, אז ניר משקר, אך גם עמית משקר, ומשפט:"אני לא רואה כובע אדום וכובע כחול" נהפך ל"אני רואה כובע אדום וכובע כחול", ואז הוא אומר אותו דבר כמו שי. גם לא הבנתי איך עמית יכול להיות דובר אמת, כיוון שאם הוא לא רואה כובע אדום וכובע כחול, אזי הוא רואה שני כובעים אדומים (כי יכולים להיות רק שני מצבים- כחול ואדום, או אדום ואדום), ואז הוא למעשה אומר אותו דבר כמו ניר. לכן לפי דעתי, כיוון שהתשובות סותרות אחת את השניה- אף תשובה אינה נכונה בהכרח. מי יכול לנסות להסביר לי למה לכל הרוחות הם רושמים שהתשובה היא שעמית דובר אמת?

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

אם לאמר את האמת, גם לי יצא שכל התשובהות סותרות את הנתונים. לדעתי התשובה היא 4...

pakapaka

New member
4

המצב שניר ידבר אמת לא ייתכן כנ"ל עמית. והמצב של שי יכול להתפלג לשני מקרים אחד אפשרי והשני לא. לכן זה פוסל אותו כי זה לא וודאי

למעלה