שאלה במיני - רשת

e-magine

New member
שאלה במיני - רשת

יש לי שני מחשבים אישיים מחוברים ביניהם ברשת ווינדווס. שניהם בווין 98 באחד מהם התקנתי אתמול windows xp ומאז הרשת לא מתפקדת. אני חשבתי שאני צריך לשנות את שם המחשב לשם שהיה לו קודם ואני לא יודע איך. כמו כן אני מקבל הודעה שהחומרה של הרשת מנותקת. בפועל שום דבר לא מנותק. מישהו אמר לי משהו לגבי שוני בפרוטוקולי רשת. שבxp אין net beui יש למישהו עיצה?

dts

New member
xp

כ"כ חלונות XP אכן מבססת את הרשת - LAN - על פרוטוקול TCP/IP כל הפרוטוקולים האחרים הוצאו למעט IPX אך הוא לא רלוונטי לנו. מי שמחפש פיתרון קל יואיל לחפש בתוך הCD של XP מחיצה קטנה ובה החביאו אנשי מיקרוסופט את NET BEUI עם קובץ הסבר קטן יש למלא אחר ההוראות והרשת תעבוד בקלות בפרוטוקול זה. אני אישית ניתקלתי בבעיה כאשר לי היתה בבית רשת של שלשה מחשבים מבוססת מ"ה 98 בפרוטוקול NET BEUI . כאשר היתקנתי XP במחשב שלי (התקנה חדשה) היצלחתי בשלב ראשון לראות בשכנים ברשת רק מחשב אחד למרות שהוא עבד ב NET BEUI ?? ואת המחשב השלישי לא היצלחתי ליראות כלל. הפעלת אשף ההתקנה של XP לרשת IP וביצוע כל התהליך לפי ההוראות לא עזר כלל ועדיין הימשכתי ליראות מחשב אחד. גם הגדרה ידנית של רשת (כתובות IP וכו´)לא הואילה והרשת נעלמה. רק חזרה ל NET BEUI הישן העלתה מייד את הרשת. מי יכול לעזור בעיצה איך לעבוד ברשת IP והאים זה חשוב לצורך שיתןף ההיתקשרות לאינטרנט- ICS לדוגמא ?

למעלה