שאלה במכניקה אנליטית/מד"ר...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלה במכניקה אנליטית/מד"ר...

אני קורא את הספר של ארנולד והוא מציין של-n חלקיקי חומר נקודתיים יש 6n phase coordinates, וזה בגלל שניתן לקבוע את התנועה שלו לפי שלוש קואורדינטות מרחב ושלוש קואורדינטות של המהירות ולכן על כל חלקיק יש 6 קואורדינטות. עכשיו, עבור n גופים קשיחים הוא מציין שיש 12n קואורדינטות, השאלה היא איך קובעים זאת, כלומר מן הסתם מסתכלים על נקודת מרכז המסה של כל גוף, ולכל נקודה כזו יש את שלוש קואורדינטות המרחב ושלוש של המהירות, אילו עוד קואורדינטות יש? (או דרגות חופש אם תרצו), אולי אפשר להוסיף עוד שלוש קואורדינטות עבור המרחק היחסי של כל נקודה בגוף ממרכז המסה ובדומה למהירות, האם זה נכון?
 

the YOOK

New member
אני מניח שמהירות זויתית...

או אם תרצה לנתח באופן שונה- תסתכל על גוף קשיח כבנוי מ- n חלקיקים כאשר בין כל זוג יש מרחק קבוע (כלומר n מעל 2 אילוצים) ותשאיף את n לאינסוף. לדעתי אתה אמור לקבל את אותה תוצאה.
 

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני מצטער אבל זה ממש לא מובן מה שרשמת שם...

n מעל 2 נותן לך את המספר:
n(n-1)/2​
כשאתה משאיף את n לאינסוף הביטוי הנ"ל ישאף לאינסוף. הבעיה עם מהריות זוויתית שאתה לא יכול לפרק את המהירות הזו לרכיבים, כלומר אפשר להגדיר אותה במקביל לאחד מהצירים, אבל מלבד זה היא לא וקטור רגיל במובן הפיזקלי. וגם את זו המהירות הזוויתית, עדיין תקבל מקסימום 3 רכיבים כלומר 9n חסרה עוד שלשה. אולי יש תנועה סיבובית סביב כל אחד מהצירים זה כבר אמרנו, מה עוד יש?
 

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אה, אני חושב שמה שחסר זה קואורדינטות של זווית

כלומר יש לנו את הזווית פי ותטא ממערכת קואורדינטות כדוריות, כאשר אחת זווית ביחס לציר z והשניה ביחס לציר x, לכן אפשר שהשלישית תהיה הזווית עם ציר y. נראה לי שקיבלתי את המספר הדרוש 12n. טוב, תודה על העזרה theYook.
 
למעלה