שאלה במנגל עגול אפשר לנסות לעשן בשר???

קלאמרי

New member
שאלה במנגל עגול אפשר לנסות לעשן בשר???

למי שמכיר יש לי מנגל עגול שחור עם פתחי אויר למטה ולמעלה במכסה,קוטר 65 גובה 55ס'מ. רציתי לדעת אם אצליח לעשן שם משהו ??? האם מישהו ניסה? כי מישהו בפורום זה העיר לי לפני חצי שנה בערך שאפשר.אז אם כן אפשר לקבל הסבר קטן על הפתחים שנימצאים שם ולמה הם משמשים. תודה

Voland2

New member
אפשר גם אפשר

ככה... בוא נאמר, שזה לא בדיוק יהיה עישון פרופר - כי מה שתעשה זה למעשה צליה עקיפה עם הרבה עשן :), שלמעשה זה ייתן לך את האפקט של העישון... תחילה לגבי הסידור של הגחלים. תיקח תבנית אלומיניום ושים על הרשת התחתונה. את הגחלים תסדר לצד התבנית. שים לב - בקישור הזה הכל עם תמונות. כמובן, לא לשכוח להשרות את חתיכות העץ במים (בירה, יין, מיץ - מה שתבחר) ולפזר על הגחלים. http://www.amazingribs.com/tips_and_technique/2-zone_indirect_cooking.html עכשיו, הפתח התחתון הוא להכנסת אוויר... העליון - בעיקרון משמש לוויסות של הטמפרטורה. כדי לעשן אתה צריך לא יותר מ-120 מעלות צלזיוס. בהצלחה :)

Voland2

New member
עוד יותר פשוט...

בגריל גז המצב של צליה עקיפה נוצר בקלות על ידי כיבוי אחד או שניים מהמבערים. נניח, שלגריל שלך יש שלושה מבערים. מה שבדרך כלל מספיק לטמפרטורה של עישון זה להדליק מבער אחד בעוצמה מלאה ולא להדליק את שני המבערים האחרים. יש טריק מעולה בשביל להוסיף את שבבי העץ. בעיקרון, מספיק לקחת נייר אלומיניום בשתי שכבות, ולעטוף את השבבים הרטובים, לחורר את השקית ולשים ממש על המשולשים מעל למבער הדולק. אני אישית מעדיף לקחת מגש אלומיניום קטן, לשים בו את השבבים, לחורר כמה חורים בתחתית, לכסות טוב טוב בנייר כסף - ושוב , על המשולש מעל למבער. חשוב מאוד שלפני ששמים את הבשר, לתת למבער לבעור בעוצמה מלאה עד שהשבבים יתחילו לתת עשן.. אז - מסדרים את העוצמה כדי להגיע לאותם 120 מעלות, שמים את הבשר, סוגרים את המכסה ונותנים לעשן לעשות את העבודה :).

wizz95

New member
תודה, נשמע קל, יש לי 4 מבערים ואסתדר בקלות

האם אתה יודע אם אתה קונה, ספריבס ולא אלו שבטיב טעם, כי יקרים ואם לא אז איפה אוכל לשאול? די דחוף ליום ו'

Voland2

New member
לדעתי, יותר זול מטיב טעם לא תמצא...

אני אישית קונה שם. 69 ש"ח לקילו (לפחות זה המחיר באשדוד). התוצאה מצורפת. אגב, יש טריק קטן בניקוי והכנה של הספריבס לצליה או עישון. ישנו כרום דק מהצד של העצמות שצריך להוריד אותו, אחרת הוא פשוט מפריע לעשן לחדור לבשר. כדאי שתצפה בסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=Hks-J1pJ7xQ

צלשף

New member
אם אתה תושב אשדוד כדי שתנסה

לקנות בקשת טעמים בצומת עד הלום פאואר סנטר יותר זול והבשר טרי

קלאמרי

New member
שאלה מאיפוא אשיג את הנישורת אם אני גר באיזור

רחובות נסציונה??.ושאלה שניה הגחלים הבנתי חייבים להיות על הרשת התחתונה ובצד למרות שזה קרוב לבשר ?!ולא בתחתית המנגל על פתח כניסת האוויר?? לא אותו העיקרון?? ואת הנשורת הרטובה אוכל לשים בתוך נייר כסף עטוף מחורר על הגחלים

Voland2

New member
לאו דווקא...

תראה , נייר כסף לנשורת - אפשר כן, אפשר לא ... הרי זה לא גריל גז, שבו אין פחמים. אני מפזר ישר על הפחמים וזה עובד מצויין. לגבי איפה לשים את הגחלים - אין שום צורך לשים ממש למטה על הדופן.. פשוט תשתמש בכמות גחלים נכונה כדי להשיג טמפרטורה נכונה. הרי זה בסופו של דבר כל הטריק - להיות בטמפרטורה הנכונה. וזה יש שני גורמים - כמות פחמים ומרחק בין בשר לפחמים... אז אם הגריל שלך זה לא מעשנת, והמרחק לא ניתן לשינוי, תשנה את כמות הפחמים. אגב, אם העישון הוא ארוך, אתה תצטרך להוסיף פחמים חדשים כל שעה בערך... כחצי מהכמות ששמתה מלכתחילה, אבל שוב , זו לא נוסחה מתמטית - מה שקובע בסוף זה מה הטמפרטורה. החוק הוא להישאר כל הזמן על טמפרטורה קבועה יחסית. לגבי איפה משיגים - אני קניתי בזמנו ב-Spices בצומת ביל"ו... אבל אני קונה בפתח תקווה - תבדוק כאן: www.bbq.co.il

avi5199

New member
שאלה: מה הזמן והטמפרטורה שצריך?

2 יש לי מנגל עגול של וובר עם מכסה ויש לו גם אפשרות לשים את הגחלים בצדדים "חום עקיף" ואפשר לווסת את הטמפרטורה ע"י פתיחה וסגירה של הפתחים למטה ובמכסה... ניסיתי לצלות פעם כרעיים של עוף בצורה כזאת אבל זה יצא לא בטעם של מנגל אלא כמו צליה בתנור כמעט בלי הטעם של העשן. אז לפי מה שקראתי בלינק ובמה שכתבתם כאן אני מבין שאם אשרה כמה פחמים וכפיסי עץ במים לפני כן, ואשים אותם כשהם ספוגים במים על הגחלים זה יעשה עשן . אם הבשר לאיהיה מעל הגחלים אלא בצורה העקיפה ואז אני מבין שאני אמור לווסת את הטמפרטורה ל משהו כמו 100-200 מעלות ולשעה וחצי שעתיים ... ויצא לי בשר מעושן ??? זה נכון, או שפיספסתי משהו חשוב ?

Voland2

New member
כמה נקודות...

א) אתה משרה רק את השבבים. לא פחמים. ב) אתה שם את השבבים ישר על הפחמים הבוערים. ג) הטמפרטורה חייבת להיות 120 מעלות - תווסת את החום על ידי סגירה או פתיחה של פתחים - התחתון מגביר/מנמיך את החום, והעליון - פותח או חוסם את יציאת העשן. ד) מדי שעה תוסיף עוד פחמים בוערים, וגם עוד קצת שבבים רטובים. ה) עישון של כרעיים עוף ייקח לך משהו כמו שעתיים וחצי או שלוש.

למעלה