שאלה במקס, רינדור בשכבות

HackMachine

New member
שאלה במקס, רינדור בשכבות

היי, יש לי שאלה שנוגעת למקס. מקס מגיעה עם אפשרות להפרדת אובייקטים לשכבות. האם ישנה אפשרות לרנדר סצינה בשכבות הללו תוך שמירת כל שכבה בנפרד? אני מתכוון שהקובץ הסופי יהיה בפורמט כמו TIF או PSD למשל שישמור על שכבה בנפרד. אפילו אם כל שכבה תישמר בקובץ נפרד גם יעבוד טוב מבחינתי. אבל אני לא רוצה לרנדר את אותה סצינה מספר פעמים בשביל כל שכבה. בנוסף, האם אפשר להפריד שכבות ע"י מרחק מהמצלמה? תודה רבה, יניב.

eldarinn

New member
תיאורטית זה נראה הגיוני

כי מה שבטוח זה שניתן לבצע רינדור עם שכבת שקיפות (ALPHA) שתירשם בתוך ה TIFF. כדאי לבדוק ב MANUAL של התכנה.

h u s k y

New member
בדקתי זה אפשרי,

ברנדר אלמנטס לכל סוג שאתה מוסיף(שקיפות, אטמוספירה) וכאלה יש path וסוג תמונה שאתה יכול לשמור... יש עוד אפשרות אבל זה בעיקר לאנימציות והיא להשתמש בקבצי rpf ששם בעצם בתוך קובץ אחד (לכל פריים) מופיעים עוד נתונים כמו עומק, בחירת אובייקטים וכאלה....משם בדרך כלל לוקחים את זה לאפטר אפקטס או combustion וכד'. שים לב רק שאם אתה משתמש ב rpf הוא מגיע ללא anti alias וזה יכול לדפוק קצת קימפוז של דברים או צל לפי z depth וכאלה....עדיף במקרה כזה להוציא element רגיל. אם יש לך עוד שאלות תשאל, אני ילחץ על תגובה ויענה. קובי

HackMachine

New member
אשמח אם תסביר בבקשה איך לעשות את זה

אני מחפש משהו שמייצג שכבות תחת RENDER ELEMENTS, אבל לא מצליח למצוא.

h u s k y

New member
אם היית בחלון ולא מצאת אז אנחנו

מדברים על שני דברים שונים....אני דיברתי על רנדור במה שנקרא passes, שזה רנדור בהפרדה של כל תכונה של האובייקטים (שקיפות שלהם, השתברות שלהם, הצבע, הצל וכד') מה שאתה מתכוון זה בטח סתם למשל אם יש לי כביש עם מכונית, ונגיד יש עץ ממש קרוב למצלמה ובניינים ברקע, אתה רוצה לרנדר כל אחד בנפרד (אם הבנתי נכון) ואחר כך לקחת הכל לפוטושופ...אם זה המצב פשוט לפי הדוגמא תחביא הכל חוץ מהבניינים, תרנדר ותשמור, אחרי זה תחביא הכל חוץ מהמכונית ושוב תרדנר, ואחרי זה למשל את העץ להשאיר לבד בסצנה ולרדנר...תעשה את זה לקובץ tga למשל שם אתה יכול לשמור alpha מובנית... קובי.

HackMachine

New member
מזה רציתי להימנע

לא חשוב, אני פשוט אעשה את זה עם Batch Render. תודה בכל זאת!

h u s k y

New member
כן רעיון טוב, תשמור מצבים שונים

של הסצנה, batch render, גם אם אין לך רשת ולרנדר, אל תשכח לתת alpha.

למעלה