שאלה במקס

dude60

New member
שאלה במקס

יש לי בעיה עם התאורה והייתי מעוניין לשמוע פתרונות אפשריים
מצ"ב תמונה
הבעיה היא : יש רק vray light plan בחלון שלמטה
אבל האור זולג לחלון שלמעלה,למרות שיש תקרה בין שני החלונות
מבחינת ה-settting לא נראה לי שיש בעיה ניסיתי גם סט' גבוה וגם נמוך,לא עזר
אשמח להצעות

AdamGoldstein

New member
נראה לי שזה מודל לא סגור

הרבה מודליסטים פגשו את הבעיה הזאת כשהעיניים של הדמויות שלהם החלו לזרוח עם המעבר למנועי רנדור מודרניים - מה לעשות, מודל INGAME צריך לופ פתוח בעיניים בשביל לחסוך בפוליגונים אבל בסינמטיקס או סרטים, חייבים מודלים סגורים הרמטית. אחרת קורה בדיוק מה שקרה במקרה שלך. אם הקובייה היתה סגורה הרמטית - כלומר - מודל אחד סגור, לא ארבע קירות נפרדים יושבים על רצפה - לא נראה לי שזה היה קורה. קרני האור שמקפצות בסצנה ונותנות את ה GI היפהפה לא מאמינות לך שהקירות נוגעות ברצפה והן זולגות.

לפחות ככה זה נראה לי, אני לא מאסטר בVRAY.

עכשיו ובעתיד, אם אתה קשור מאוד למודלים של הקירות האלה (נפשית) ולא רוצה לשנות אותם, מה לעשות? אפשר לזייף עם מודל סגור הרמטית שיחסום את האור...הוא יכול להתחבא או פיזית או ע"י הגדרות, והוא צריך להתאים למודל הקיים...וזהו

VrayGuy

New member
מודל לא סגור כמו שאמרו

לא נראה לי שהגדרות ישנו פה משהו, ככל הנראה יש לך איזשהם פתחים שם. תוודא שהחומר הוא של וירי,שאין לך נורמלס הפוכים.. בהצלחה.

Gazibo

New member
הגדרות

זליגת תאורה דווקא כן יכול להיות תופעה של הגדרות.
אם תוכל להעלות Screen capture של ההגדרות זה יהיה אחלה.

אני מנחש שאתה משתמש
ב Irradiance לעיקרי וLC למשני.

מבחינת Irradiance נסה קודם להגדיל את ה Hsph subdivs לשמונים ואת ה interp sample לחמישים. אפשר להישאר עדיין על פריסט low.
מבחינת ה LC יש checkbox שנקרא Retrace Threshold שלפעמים אם מסמנים אותו זה פותר את העניין. תתחיל בערך של 1.0 ואם זה לא עובד נסה ערכים קצת יותר גבוהים.

אם אחרי זה מרגיש שיש צורך אז אפשר להגביר את ההגדרות של ה Irradiance לפריסט גבוה יותר.

dude60

New member
המודל סגור ומסוגר

פולי אחד לקירות,שנוצר מ BOX...
נפתרה הבעיה ע"י שינוי בהגדרות,אכן היה IR+LC
ומעבר ל-IR+BRUT FORCE פתר את הבעיה,אני בטוח שאפשר לפתור גם אחרת

AdamGoldstein

New member
איפה שהוא סגור יש זליגת אור?

אולי לא הבנת אותי - הזליגה לא הופיעה איפה שהמודל פתוח? סתם מתוך עניין...
לי יש אפס נסיון עם IR+LC. השתמשתי בVRAY לרנדורים ענקיים והדרך היחידה למנוע CACHING היתה עם BRUTE FORCE...

למעלה