שאלה במרווחים

שאלה במרווחים

קווינטה מוגדלת מפה דיאז כפול יש שתי דרכים להבין את זה פה דיאז כפול = סול קווינטה מוגדלת = סקסטה מוקטנת -4 טונים (אני הולכת לפני הטונים ) 4 טונים מסול = רה דיאז דרך 2 קווינטה מפה זה דו לכן קווינטה מפה דיאז כפול זה דו דיאז כפול אז מה אתם אומרים מה נכון ומה לא ?

DrunkGoat

New member
הדרך השניה נכונה אבל יש לך טעות...

במרווחים חשוב לשמור לא רק על מספר הטונים אלא גם על מספר התווים, ז'תומרת, קווינטה מוגדלת היא מרווח של 4 טונים, אבל גם מרווח של 5 תווים. יש לספור כך: פה (1), סול (2), לה (3), סי (4), דו (5). פה-דו זה קווינטה, ללא קשר לסימני ההיתק. ז'תומרת, גם פה-דו## זו קווינטה (קווינטה שאין לה שם אבל קווינטה). פה##-דו## זו קווינטה זכה אגב, לא מוגדלת.

shykedmi2

New member
יש לה שם, אגב -

פה - דו דיאז כפול זו קווינטה דו-מוגדלת. ולמיטב הבנתי, אין אפשרות לבנות קווינטה מוגדלת מתו שיש עליו סימן היתק כפול, כי אז לאן את הולכת? לצערנו, אין אפשרות להוסיף עוד דיאז לשניים שכבר הוספנו. וזה תופס גם לגבי במולים. אני בטוח שיש שיטה שאני לא יודע עליה, אבל לפי מה שאני יודע, זה לא אפשרי מבחינה טכנית. וכן, הדרך השניה היא הנכונה, והראשונה לא, כפי שהסבירו כאן לפניי.

קניידעל

New member
קיים טכנית

בעיקרון קיים המושג של דיאז משולש אבל מעולם לא ראיתי שימוש בו קווינטה מוגדלת מפה דיאז כפול זה לדו דיאז משולש ואין מה לעשות עם זה אבל אני לא יודע אם יש אפשרות לכתוב את זה

למעלה