שאלה בנאלית על חיסונים

שאלה בנאלית על חיסונים

לא הצלחתי להבין כמה זמן לפני הטיסה (תאילנד במקרה הזה) נדרש להתחסן. אודה על תשובות והסברים.

kogawa

New member
יש פורום חיסונים

ובכל זאת: כל חיסון שצריך לנסיעה לתאילנד צריך גם כדי לחיות בישראל (חוץ מדק"מ יפנית), ולכן התשובה המתבקשת היא מוקדם ככל הניתן. לפעמים יש תופעות לוואי שתרצי שיעברו לך לפני הנסיעה, ויש חיסונים שמקבלים במנות לאורך זמן ולכן אין למה לחכות.

פורום חיסונים לא פעיל

ולכן שאלתי פה.
&nbsp
אני אנסה לשאול בצורה אחרת: נניח שאני רוצה לטוס לתאילנד בחודש הבא, האם זה מספיק זמן להתחסן?
&nbsp
מתנצלת מראש על הבורות.
&nbsp

kogawa

New member
התשובה נשארת זהה

לדברים אחדים זה מספיק זמן, ולאחרים לא מספיק לקבלת כל הזריקות אולם עדיף ראשונה והשלמת הזריקות אחרי שובך כמו צהבת למשל, בגלל שגם בישראל עדיף להיות מחוסן מזה
קבעי תור היום והתחסני מוקדם ככל הניתן
ולגבי תאילנד בקיץ כבר כתבתי הרבה פעמים את דעתי - בחירה שלא תעשה לך כיף של ממש. גשם סוחף וחום רצח אף פעם לא עשו לי את זה. אבל שיהיה לך בהצלחה.

ספטמבר גם נחשב לקיץ?

ואם חום רצח לא עושה לך את זה, אני מבינה שאתה לא חי בארץ

&nbsp
תודה על התשובה

וסתם בשביל הסקרנות: איך זה שאנשים שאני מניחה שכן טסו למזרח הרחוק בעבר, לא מודעים למידע הזה?

T o m c o

Member
מנהל
אענה על זה.
א. זה בהכרח לא "לא מודעים". זה כן "מודעים אך ביודעים בוחרים לא לענות".
מבחינת החוק, ענייני חיסונים הינם נופלים תחת יעוץ רפואי, אי לכך, לאף אדם שאינו רופא אין סמכות אמיתית לענות על שאלות שכאלה, לכן ההפניה למרפאות המטיילים של משרד הבריאות או קופות החולים הן התשובה הכי נכונה שיכולה להינתן במקרה הזה.
&nbsp
ב. גם אם כן עברו את החיסונים הדרושים, יתכן וזה היה לפני זמן רב (חלק מהחיסונים מחזיקים גם עשור ויותר), כמו גם יתכן וחלק מהחיסונים בוצעו ללא כל קשר להיותם במזרח (לדוגמה, אני ביצעתי חיסון צהבת B, ללא כל קשר לביקור כזה או אחר במזרח, אלא כחלק מהצורך בו לקראת קורס חובשים במד"א).
&nbsp
ג. אין שום הכרח להתחסן, בשום שלב לשום מחלה.. ישנה המלצה וכמו כל המלצה, מקבל ההמלצה יכול לבחור האם לקבל אותה וליישם או לא.

kogawa

New member
מזג אויר בספטמבר בבנגקוק

בממוצע 22 יום גשומים. 220 מילימטר בחודש זה (כמעט חצי מהגשם השנתי בתל אביב)
טמפרטורה ממוצעת 30 מעלות, 5 שעות שמש ביום (כשלא מעונן)
קו-סמוי אותה טמפרטורה וקצת יותר גשם
ספטמבר הוא כמובן החודש הגשום ביותר
ולשאלתך, אני באמת נמצא מעט בארץ (מדריך טיולים בחו"ל...)

הייתי שמחה לקבל המלצה על יעדים נחמדים בתקופה הזאת

אבל לאור הנימה של התגובות שלך, אני תוהה אם זה כדאי.
&nbsp

למעלה