שאלה בנוגע הפיכת יצירה שימושית ואומנותית למיקצוע

rachealgy111

New member
שאלה בנוגע הפיכת יצירה שימושית ואומנותית למיקצוע

שלום בנות,
שמי רחלי, אני אוטוטו בת 41, אמא ל-3. נימצאת בצומת דרכים ולא יודעת מה לעשות?.
שנים רבות הייתי מזכירה בכירה/רפואית, עד אשר פוטרתי.
חותמת לצערי הרב בלשכת התעסוקה ועובדת ברבע מישרה בצהרון גן ילדים, שם אני נהנית לעבוד עם ילדי הגן בעיקר בדבק וגזירות ויצירות ועשייה.
אתמול הייתי בסדנת יצירה שהגננת של הבן שלי ערכה בגן לכבוד יום המשפחה, מאוד נהניתי והרגשתי כזאת שלווה ורוגע בעשייה. עשינו קופסה והדבקנו תמונות משפחתיות בקופסא, וקישטנו ויצא מדהים!!!!
אני יודעת שחבוי בי כישרון היצירה, רק שאף פעם לא העזתי לעשות עם זה משהו. תמיד חשבתי שהכישרון הזה הוא אישי שלי ובזמני הפרטי והחופשי אעסוק בו כתחביב (אני סורגת, ואני יושבת עם הילדים שלי ביצירה ובהכנת עוגיות
.
אחרי הסדנא אתמול, ואחרי שהגננת הסבירה שהיא יוצאת לכל מיני קורסים קטנים וסדנאות להנאתה. חשבתי לעצמי למה לא? אולי אני יכולה להפוך את הכישרון שלי למיקצוע, לעשות הסבה מיקצועי, אם אלמד אותו ואקבל את הכלים לכך.
אוכל לעבוד בחוגים/במתנ"סים/בתי אבות ואפילו גני ילדים.
אשמח לקבל תובנות, לקבל כיוון כלשהו למי פונים ואם מי מתייעצים?
רחלי

mirigold1

New member
זה רעיון נחמד להפוך הובי וכשרון למקצוע. הגשמת חלום רטוב
של כל אחת ואחד. אבל...
כדי לעבוד במתנסים, גני ילדים, בתי אבות וכו' וכו'- את חייבת ללמוד בצורה מוסמכת ומסודרת כדי להביא תעודת הסמכה. גם אני עובדת עם ילדים בבית ספר במסגרת חוגי העשרה ואני הייתי חייבת להביא תעודה שלמדתי בצורה מסודרת. גם במתנסים ביקשו ממנו תעודות.
יכול להיות שישנם מקומות שלא יבקשו- אך מהנסיון שלי, ביקשו.
זה לא מזיק ללמוד. ההיפך- את מתמקצעת במה שאת ממילא טובה בו. בידקי ליד מקום מגורייך (או לא) היכן ניתן ללמוד ולקבל תעודה מוכרת כחינוך א-פורמלי וקדימה לדרך.

יואלהב

New member
בבית ברל במדרשה לאומנות, יש גם קורסים להכשרת מדריכי

יצירה. שווה לברר. תבקשי גם משירות התעסוקה שיעזרו לך לברר את הנושא. אולי יממנו לך את הלימודים.
&nbsp

למעלה