שאלה בנוגע .."כאילו" קיצור קיבה..

Dayana

New member
שאלה בנוגע .."כאילו" קיצור קיבה..

היי. אשמח אם מישהו יודע פרטים לגבי הפרוצודורה המבוצעת בבית חולים איכילוב במחלקת גסטרו של החדרת בלון לקיבה במקום קיצור קיבה. אשמח לקבל קצת פרטים ולהבין או יותר נכון לשמוע אם למישהו פה יש ניסיון. תודה מראש

רוייקו

New member
את שואלת על ניפוח הקיבה בבלון, לשם

הרזיה. ובכן.. לא מדובר בניתוח כירורגי ממש, אלא על פעולה אנדוסקופית הנעשית על ידי רופא גסטרואנטרולוג. שיטה זו חזרה לאחרונה, לאחר שנכשלה בשנות בשנות השמונים. כיום, הודות לחומר עמיד יותר, מוכנס הבלון לקיבה למשך חצי, אך לאחר תקופה זו מוצא מהקיבה ועל המנותח למשיך במשימת ההרזיה בכוחות עצמו. זו הסיבה ששיטה זו אינה מתאימה למי שלא שינה את הרגלי האכילה שלו ומי בעצם שינה את הרגלי האכילה שלו ללא כל עזר או ניתוח ? מעטים. בדיוק יש לנו אחד כזה עכשיו, ענקון, שהוריד בכוחות עצמו 50 קילו ועוד ידו נטויה, אבל באמת נדיר. השיטה מיושמת במספר בתי חולים, במיסגרת מחקרית. הבלון עולה כ 5000 דולר (זה דרוש בדיקה, אל תקחי אותי במילה). פעולה ההכנסה של הבלון וגם הצאתו כלולים, ככל הניראה, במיסגרת חבילה כוללת. אני מציע לך ליצור קשר עם המרכז הגסטרואנטרטלוגי ולדבר שם עם מנהל המחלקה. כמה מישקל עודף יש לך להוריד ?

רוייקו

New member
הלבלבתי וכתבתי שהבלון מוחדר לחצי

אז הכוונה היא לחצי שנה. חצי שנה הבלון עמיד ואז מוצא משם. (אגב, ניתן להכניס בלון אחר.. הכל עניין של ג´ובות.. 5000 ירוקים, כזה...)

Dayana

New member
ומה אתה יודע על מרכזים אחרים

פרט לאיכילוב? הבנתי שהסכום עומד על 5000$..סכום מכובד..דיברתי היום עם אפרת המזכירה במרפאה באיכילוב. ברקע אני רופאה ככה שקצת מבינה מה עושים..אבל השאלה המרכזית היא אם יש בכלל סיכוי לקבל החזר כלשהו מקופות החולים..האם שמעת על מישהו שעבר את זה? אני עם עודף של בערך 35-40 קילו. תודה על התגובה המהירה אגב

רוייקו

New member
מרכזים אחרים ? גם תל השומר מיישם

את שיטת הבלון, אבל לגסטרו באיכילוב יש יותר נסיון. אין השתתפות של הקופות בשלב זה משום שהתכנית והבלון אינם כלולים בסל. אני לא יודע עד כמה השיטה יכולה לסייע לאחר הצאת הבלון.. ניראה שאז הכל חוזר לקדמותו ולא עשינו כלום. אם כבר פעולה כזו, למה לא ניתוח לקשירת הקיבה עם טבעת מתכוווננת ? הרי גם הניתוח הזה רבירסבילי לחלוטין, אם כי בניתוח בלבד.

Dayana

New member
פחות אינבזיבי..

המחשבה היא בגלל שמדובר בפרוצדורה הרבה פחות אינבזיבית, ואולי לא מוכנה עדיין בנקודה הזו בחיי ללכת ל]פרוצדורה כל כך מרחיקת לכת, מה עוד שיש לי אמונה בעצמי שתוך חצי שנה עם הבלון אני אצליח לשנות את הרגלי האכילה שלי ולשנות קצת משהו בראש. שמועה שחלפה בסביבה היא שגם בבית חולים מאיר מבצעים את זה. האם זה נכון? האם שמעת על מישהו שעבר את זה באופן אישי, אולי אוכל לדבר ישירות עם מישהו נראה לי שזה יכול לעזור. תודה

gal33

New member
אולי פחות אינבייסיב, אבל... אני

ממליצה לך לפנות לספרות המחקרית ולבחון היטב את המספרים במחקרי אורך.

בלון בקיבה

שלום dayana, אני כנראה היחידה בפורום שניסיתי פעם את הבלון בקיבה, אם כי זה היה לפני הרבה שנים. אני מעתיקה עבורך תגובה שכתבתי בנושא בעבר: "בלון בקיבה - אני ניסיתי זאת פעם. זו לא שיטה כל כך חדשה, אם כי היא מיושמת כיום בגירסה משופרת. (השיפור הוא למיטב ידיעתי בבטיחותיות של הטיפול.) לפני כ - 10 שנים ניסיתי את השיטה הזאת על עצמי, וזה פשוט לא עבד עלי. לא רק שזה לא הגביל אותי באכילה - אלא שנזקקתי לארוחות תכופות כדי לא להרגיש רע. עליתי במשקל עם הבלון. בסופו של דבר ביקשתי להוציא את הבלון לפני תום 6 החדשים בהם הוא היה אמור להשאר בקרבי. שמעתי מעוד 2 בחורות שניסו את הבלון תגובות שליליות. אני מניחה שהיו גם כאלו שזה עזר להם - אבל צריך לקחת בחשבון שכעבור 6 חדשים (ולפעמים שנה) יש להפרד מהבלון ולהמשיך בדיאטה בלעדיו. ולצערי, אצל מרבית הלוקים בהשמנה קיצונית נחוצה דיאטה לכל החיים כדי שלא להשמין בחזרה. הטיפול בעזרת הבלון - בהנחה שהוא עוזר - יכול להיות מאד טוב למי שחייבים לרזות לקראת ניתוח, ומוצע לפעמים גם למועמדים לניתוח נגד השמנה (טבעת) כדי שיגיעו לניתוח עצמו עם עודף משקל פחות נורא. זה יכול לשפר את סיכויי ההצלחה של הניתוח. לגבי הכישלון האישי שלי עם הבלון - אני מוכרחה לציין שלדעתי גם ניתוח הטבעת היה צפוי אצלי לכישלון אילו לא הגעתי אליו עם ידע והכנה נפשית טובים. (ותודה לחברים בפורום על הנ"ל.) ולכן יתכן שלו הגעתי לטיפול עם הבלון עם ידע והכנה טובים יותר הוא כן היה מוכתר בהצלחה." מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי, שלומית.

Dayana

New member
../images/Emo65.gif או לא ../images/Emo65.gif

האמת שלא ממש הבנתי איך עלית במשקל, הרי בסופו של דבר היתה הגבלה פיסית ב"יכולת הקיבול". ביצעת את הפרוצדורה מבלי להיות ממש מוכנה להרזיה, לרעיון של להיות רזה? למחויבות לבצע את המטלות? האם היית במעקב דיאטני במהלך התקופה? היום את אחרי קיצור קיבה? ומה עשית אחרת כדי להצליח? תודה וסליחה על מיליון השאלות דיינה

טוב, עד כמה שאני זוכרת:

זו לא בעיה לעלות במשקל (גם לאחר נתוחי הגבלת קיבה), בעזרת מזון עתיר קלוריות והרבה ארוחות קטנות. האמת היא שאני לא כל כך זוכרת מה אכלתי אז, אבל זוכרת שהרגשתי לא נוח ולא טוב, והיה לי צורך לאכול לעיתים קרובות כדי להרגיש בסדר. היה איזה מעקב דיאטני/פסיכולוגי, אבל פרשתי ממנו, כי לא הרגשתי שהוא רציני. (ואולי גם כי לא הבנתי את החשיבות שלו?) לגבי ההכנה: לפני הניתוח למדתי היטב את הנושא, הפנמתי את העובדה שהוא דורש שיתוף פעולה מצידי, למדתי את כללי ההתנהגות לאחר הניתוח (ואפילו התאמנתי). אני מניחה שאפשר לעשות אותו הדבר לפני הטיפול עם הבלון, אבל זה קשה יותר כי אין קבוצה שאפשר ללמוד ממנה. אמנם אפשר לקבל את כל החומר בבית החולים ו"לשנן" אותו, אבל אני לפני הניתוח הפנמתי את כל הדברים מתוך מעקב אחר הפורומים באינטרנט, בתהליך שארך כמה חדשים. לא נראה לי שדף מטלות היה עושה את אותה העבודה... שלומית.

Dayana

New member
תודה..

אשתדל להתחזק איתכם פה ביום שלישי אני הולכת לבדיקה ראשונה.. אספר לכם מה ואיך.. חג שמח לכולם דיינה

dav007

New member
הכנסת בלון

היי, גם אני לאחר ניסיון לא מוצלח של החדרת בלון לקיבה, חבל על הזמן חבל על הכסף, השיטה לא עובדת, ראי הוזהרת. חוץ מצרבת נוראית לא היה שינוי משמעותי במשקל שחזר להוסיף לאחר הוצאת הבלון.

למעלה