שאלה בנוגע לאבחון

ויווש

New member
שאלה בנוגע לאבחון../images/Emo4.gif

רציתי לשאול היכן מאבחנים ילדי PDD ו/או אספרגר. בני בן 10.5 אובחן על ידי פסיכיאטרית במרפאה לבריאות הנפש כשהיה בגיל 6 לקראת כיתה א, כ PDD. לפני כחודשיים ביקשתי ממנה מכתב היא כתבה שהוא ילד שסובל מאספרגר. גם ככה קשה לי עם כל ההגדרות האלו ואני מבולבלת. ביקשתי אבחון נאמר לי שרק בשירות הפסיכולוגי ששייך לעיריה עושים. לפני שבוע הייתי באבחון עם בני השני שסובל מפיגור קל בשירותי הרווחה בשירות למפגר,ושם אמרו לי שגם PDD עושים שם. אני כבר מבולבלת ולא יודעת לאן ללכת, העובדת סוציאלית שלנו נראה לי יודעת פחות ממני. סליחה על האורך ותודה על תשובה. אני כל כך מקנאה בכם על כל הידע העצום שיש לכם ושאתם יודעים את הכל.

חנניה1

New member
בני אובחן ע"י פסיכיאטרית ילדים ונוע

למיטב ידיעתי השרות הפסיכולוגי של העיריה לא עושה אבחונים כאלה. לנו נאמר שרק פסיכיאטרית או נאורולוג מבצעים אבחונים כאלה וכך עשינו.

אפשר בשירות למפגר

הם עושים איבחון משלהם ואח"כ מזמינים פסיכיאטר לקבוע את ספקטרום האוטיזם.

החורזת**

New member
השאלה לאיזה צורך את צריכה את

האבחון? אם לקביעת התווית כדי להגיש מסמכים לגורמים רשמיים, את צריכה אבחון על ידי פסיכיאטר לידים ונוער או נוירולוג לילדים ונוער (פסיכולוג קליני אינו מאבחן אוטיזם). אם את רוצה אבחון של רמת התפקוד בכדי לבנות תוכנית עבודה מתאימה, עדיף אבחון מקיף של השרות למפגר, או פסיכולוג התפתחותי שמומחה באבחון כזה (יש אחת מצויינת בבית איזי שפירא ברעננה), או במסגרות האבחון של אלו"ט.

ויווש

New member
אני פשוט רוצה שיהיה לי

אבחון רשמי ומסודר ביד. ואני גם רוצה להתחיל לגשש ולראות מה בנוגע לשילוב שזה שאלה בפני עצמה שרציתי לשאול מאיפה מתחילים.

dan52

New member
ידע הוא כוח

בקשר להיכן ניתן לפנות על מנת לקבל איבחון אין לי מה להוסיף, אני לא מתמצא באיבחון בגיל מבוגר יחסית כשל בנך.מטרת האיבחון היא למטרת בניית תוכנית עבודה (כפי שאת בודאי יודעת מבנך השני) ולתמיכה ועזרה מגופים שונים ולכן חשוב שיאבחנו אותו.ולכן החשוב הוא לא האם הוא פדד או אספרגר או כל שם אחר שרופא התפתחותי כלשהוא יחליט החשוב הוא להתחיל להשקיע בו בכיוונים שצריך. הידע שלי ואני משער של רובנו לצערי בא ממקומות חשוכים של יאוש, עצבות אכזבה ועוד. אף אחד מאיתנו לא פילל להימצא במצב הזה אבל מכיון שאנו כבר בו צריך לעשות את המקסימום לטובת הילד וגם לטובתנו (מבחינה פסיכולוגית) בהצלחה

למעלה