שאלה בנוגע לאולטימטום מהמועדונית

ויווש

New member
שאלה בנוגע לאולטימטום מהמועדונית

השאלה שלי היא: הבן שלי לומד בבית ספר מיוחד הוא מוגדר כפיגור קל. ילד חמוד אך שובב. בבוקר הוא מקבל כדור ריטאלין 10 מיליגרם בבית ובבית הספר עוד חצי כדור, וזה מספיק לשעות שהוא לומד למרות שהמורה אומרת שהוא עדיין לא מספיק מרוכז. במועדונית הוא נמצא מ14:00 עד 17:00 שם הוא לא רגוע מרביץ היא טוענת שהוא מקלקל לה דברים בקיצור לא רגוע בכלל והיא מעמידה לי אולטימטום שאם הוא לא יקבל טיפול היא לא תקבל אותו ממחר למועדונית. בלי שום קשר או אם היום אני מתחילה לו רספרידאל חצי מיליגרם בערב עם המון חששות ועם הרגשה שאני רק מזיקה לו עם הכדורים האלו. השאלה שלי היא אם מותר לה לעשות דבר כזה ואם לא למי אני צריכה לפנות ומה עושים במקרה כזה? תודה מראש על התשובות שאני יקבל במקום הנפלא הזה עם האנשים המקסימים.

Diana M

New member
מועדונית

ויווש, האם המועדונית שייכת לבית הספר ומופעלת באמצעות שעות משרד החינוך? או שמדובר במועדונית של הרשות המקומית? או בכלל במועדונית פרטית? בחלק ממוסדות החינוך המיוחד פועלות מועדוניות הממומנות באמצעות עמותת ההורים ומשרד החינוך, במקרה כזה לא סביר כי יציבו בפניך אולטימטום ואם הוצב את יכולה לפנות למנהלת המסגרת שלעיתים אחראית גם על המועדונית. אם מדובר במסגרת של הרשות המקומית או במסגרת פרטית, זה סיפור שונה לחלוטין. לא חל שום חוק או הנחיה אשר מחייבת מסגרות אלה להחזיק בילד כזה או אחר. היא לא יכולה כמובן לחייב אותך לתת לבנך טיפול תרופתי. אך הם בהחלט יכולים לאמר לך כי לבנך בעיות התנהגותיות אשר אינן מאפשרות תיפקוד תקין של המקום וכי עליך לטפל בקשיים אלה או להוציאו. אם המועדונית לשביעות רצונך וחשוב לך שבנך ישאר , עליך לשבת עם האנשים הרלוונטיים שם ולנסות לפתור את הבעיה, הטיפול התרופתי אינו היחיד, אולי תוכלו לחשוב על פתרונות יעילים נוספים. אם המקום אינו שווה השקעה, נצלי הזדמנות זו לחפש עבורו פתרון חדש. דיאנה

רונאסטל

New member
שאלה כללית אליך

את "מצליחה" להסתדר איתו כשהוא לא תחת השפעת כדורים? יש ילדים נוספים תחת אחריותך באותו הזמן? זו לא שאלה כדי להרגיז, באמת מתענינת.

ויווש

New member
תשובה לשאלה לרונאסטל

השאלה היא ממש במקומה ואני לא מתרגזת, לכן אני שאלתי ופניתי פה כדי לדעת לא כדי ללכת ולפתוח מלחמה. אני גם ציינתי הוא ילד מאוד שובב. לי גם קשה להסתדר איתו גם עם וגם בלי כדורים. וכן יש לי עוד ילדים תחת אחריותי באותו הזמן ולא סתם. הוא האמצעי עם פיגור והגדול עם P.D.D ועוד ילד ברוך ה בסדר גמור. אבל אני חושבת שהם שם 5 מבוגרים על 15 ילדים, אני חושבת שמשהו במשמעת שלה לקוי אם היא תולה משמעת בטיפול. אני מאוד ישמח אם תתני תשובה או תגובה.

למעלה