שאלה בנוגע לאופטיקה וגלים והיקום

blueeye

New member
שאלה בנוגע לאופטיקה וגלים והיקום

נניח שיש לי מכשיר שסורק עצם מסויים ומאבחן כל גל אור שמגיע ממנו ברזולוציה גבוהה מאוד . אותו מכשיר יודע לשדר את הגלים ההפוכים בדיוק לאותן נקודות מתאימות האם יש אפשרות תאורתית לפחות להעלמת חפצים מעין האדם ?

רעיון יפה

העלית רעיון ממש יפה שאף פעם לא חשבתי עליו. אבל אין לי את הידע לענות לך כי אף פעם לא שמעתי על התאבכות גלי אור.

ailag

New member
לכבות את האור.

זאת לא הערה סרקסטית (הפעם). זה מה שעשית כאן, אם הבנתי נכון. שמת מכשיר שמשנה את הגלים בדרך מהעצם לעין האדם. אם נשים מכשיר שיבטל את גלי האור, האדם יראה "צל". מה שצריך לעשות זה גם לשדר את התמונה של הרקע מאחורי העצם. וזאת קצת בעיה.. אפשרות ידועה להעלמת חפצים היא משחקי מראות. עוד אפשרות : מסתכלים על העצם מרחוק, עוצמים עין אחת (נניח עין שמאל) ומסתכלים על נקודה רחוקה מעט (אם זה ציור שציירת, תיקח מרחק של 4 אצבעות) לכיוון של העין העצומה (למשל, שמאל). העצם ייעלם והמוח שלך ישלים את הרקע . זהו שימוש בנקודה העיוורת שלנו .. ובמוח המבריק שיודע להשלים תבניות.

*GormE*

New member
יש מרחק קבוע לנקודה העיוורת?

חשבתי שזה משתנה אצל כל אדם

Deathatred

New member
התאבכות הורסת: מה שהעלית

הוא שימוש בעקרון הסופרפוזיציה וההתאבכות ההורסת. שני גלים, בעלי אותה תדירות שמגיעים לאותה נקודה בהפרש חצי מופע (חצי פאזה) - כלומר אחד מגיע בשיא והשני מגיע בשפל - מבטלים זה את זה. הרעיון הזה כבר מנוצל היום בפטנט שנקרא "אוזניות שקט" והיה על זה אפילו פרק ב"באטמן - הדור הבא" שם טכנאי קול בשם "צווחה" מפתח משדר כזה שמבצע התאבך הורסת עם כל גלי הקול בסביבה ויוצר דממה מוחלטת.

לפי מה שאני זוכר

מלימודי הפיסיקה, לאחר ההתאבכות, הגלים ממשיכים באותה צורה שבה הם התחילו. לא יווצר כך מצב שכשאדם צועק ליד מכונת דממה שכזו, הצעקה לא תישמע ליד האדם(ולכן ליד המכונה), אבל כן תישמע במרחק?

רק חבל שזה לא מציאותי

במסגרת לימודיי על גלים אלקטרומגנטיים נאמר לי שיש מפעלים שמשתמשים בטכנולוגיה הזו כדי להשקיט מעט צלילים צורמים שיוצאים ממפעלים אבל אין שום סיכוי בעולם ליצור התאבכות של שני גלים שיבטלו אחד את השני לגמרי, אם מבצעים ניסוי בתנאי מעבדה אפשר רק להתקרב לזה, בגלל הקושי לייצר גלים זהים שיהיו בדיוק בכיוון הנכון ובפאזה הנכונה. ובכלל לתאם פאזה ותדר וכיוון עם רעש ספונטי - זה נראה לי לגמרי בלתי אפשרי. שלא לדבר על לעשות את זה עם גלי אור. לא למדתי פיזיקה מעבר ל5 יחידות בתיכון, אז אם משהו לא מדויק - תקנו אותי ילד חורף

שתבינו!!!!!!!!

גלי אור הם לא כמו גלי קול, צריך יהיה לחשב זויות פגיעה תדרים, ספקטרום בליעה וספקרטום פליטה, חוץ מזה עם זאת התעבכות הורסת, זה לא שלא יראו את העצם אלה הי תהיה שחורה לחלותין, עם זאת התעבכות בונה, אז היא להפך תזהר! יש כאן הרבה דברים להתחשב בהם.

אבל מה שכן יעבוד

עם לעשות בד שבו קולטים מצד אחד ומצד שני, כך שנגיד עם אתה שם אותו אליך, אלומת אור שנתקלת בך נקלתת בקולטן, הוא הופך את האלומה לגל רדיו (מעלה את התדירות של אותו גל אור), אותה מאלומת אור בעצם כגל רדיו עוברת דרכך. כשהיא יוצאת ממך היא נתקלט בקולטן שני שמוריד ממנה תדירות, והופך אותה לאור נראה, כך בעצם האור עבר דרכך. עכשיו אותה אלומה נתקלת בחפץ שמאחוריך ומוחזרת, בדרך חזרה היא עוברת דרכך באותו אופן. כך בעצם רואים את מה שמאחוריך מבלי לראות אותך! זה הראיון שלי, ואני חושב שזה יעבוד!

אבל מה שכן יעבוד

עם לעשות בד שבו קולטים מצד אחד ומצד שני, כך שנגיד עם אתה שם אותו אליך, אלומת אור שנתקלת בך נקלתת בקולטן, הוא הופך את האלומה לגל רדיו (מעלה את התדירות של אותו גל אור), אותה מאלומת אור בעצם כגל רדיו עוברת דרכך. כשהיא יוצאת ממך היא נתקלט בקולטן שני שמוריד ממנה תדירות, והופך אותה לאור נראה, כך בעצם האור עבר דרכך. עכשיו אותה אלומה נתקלת בחפץ שמאחוריך ומוחזרת, בדרך חזרה היא עוברת דרכך באותו אופן. כך בעצם רואים את מה שמאחוריך מבלי לראות אותך! זה הראיון שלי, ואני חושב שזה יעבוד!

למעלה