שאלה בנוגע לאו"ם ואונר"א

שאלה בנוגע לאו"ם ואונר"א

אונר"א למיטב ידיעתי זה גוף של האו" השאלה שלי היא האם אונר"א זה גוף שאחראי על הסעד והתעסוקה באו"ם
 
זה אונרר"א,

וזה מנהל הסיוע והשיקום של האו"ם, מין ארגון סיוע לפליטים תחת האו"ם. באנגלית, אגב, UNRRA.
 

a e q u i t a s

New member
זה בערך - יש שני אירגונים ../images/Emo132.gif

United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East. היא סוכנות הסעד והתעסוקה לפליטים פלסטינים של האו"ם (בפליטים שאינם פלסטינים מטפלת נציבות האו"ם לפליטים, שבניגוד לאונר"א רשאית לישבם גם במקומות מושבם הנוכחיים) וזה UNRRA שאתה מדבר על זה The United Nations Relief and Rehabilitation Administration (UNRRA). כך שבסופו של דבר הם שני דברים שונים. לפי הגדרת אונר"א, פליט פלסטיני הוא מי שהיה תושב פלסטינה (א"י) בין יוני 1946 למאי 1948 ואיבד את ביתו עקב מלחמת העצמאות. בשנת 2004 נכללו בקטגוריה זו, לפי רישומי אונר"א, 4 מיליון אנשים, הזכאים לסיוע של אונר"א. אונר"א מטפלת ב-59 מחנות פליטים, הנמצאים בסוריה, לבנון, ירדן, ואזורי יהודה ושומרון ורצועת עזה. במחנות אלה מתגורר כשליש מסך כל הפליטים הרשומים. השירותים שמספקת אונר"א כוללים טיפול רפואי, חינוך, מזון וביגוד. את השירותים מספקים 23,000 עובדים, 99% מתוכם הם פלסטינים. תקציבה השנתי של אונר"א הוא מיליוני דולרים, שמקורם בעיקר במדינות תורמות, שהעיקריות שבהן הן ארצות הברית, קנדה, האיחוד האירופי, בריטניה ושבדיה. תפקידו של הארגון בעיני רבים, כולל הפליטים הפלסטיניים עצמם שנוי במחלוקת. רבים, בעיקר בישראל, אך גם במדינות ערב, ראו בארגון גוף המנציח את בעיית הפליטים הפלסטינים, מאחר ובמקום לסייע להם באינטגרציה במדינות בהם שוכנים מחנות הפליטים (כמו בלבנון ובירדן), הם מסייעים למעשה בשימור מצבם - ע"י מתן חינוך, עבודה, שירותי בריאות וסעד - כל זאת במסגרת מחנה הפליטים, ללא צורך ביציאה מהמסגרת. יצוין, בהקשר זה, כי הארגון הוקם 5 ימים בלבד לאחר יסוד ארגון ה-UNHCR - נציב הפליטים העליון של האו"ם, וזאת משום שתכלית הארגון היתה שילוב הפליטים בעולם במדינות בהם הם שוהים, תכלית אליה התנגדו מדינות ערב. מבחינה זאת, אונר"א אכן הוקם במטרה שלא ליישב את הפליטים באורח קבע במדינות אליהם הגיעו. פעמים אחדות האשימה ישראל את אונר"א שמתקניה משמשים את ארגוני הטרור הפלסטינים. אונר"א, מצידה, האשימה את ישראל בהפרעה לפעילותה ההומניטרית. אונר"א הסתבכה כאשר נחשפו סרטים המתעדים שימוש של אמבולנסים של אונר"א בידי מחבלים, וכן כאשר מזכ"ל אונר"א פיטר האנסן הודה שהארגון מעסיק פעילי חמאס ולא רואה בכך שום בעיה. המידע נלקח מויקי.
 
תודה... אז אני מניח שהתשובה שלי היי

תה נכונה....פשוט השאלה הופיעה לי באחד המבחנים בצבא. ואם כבר באותו הקשר : הופיעה לי שאלה על מלחמת ויטנאם. מה הייתה התוצאה של המלחמה הזו??
 
אני עניתי שהדרום נכנע והצפון והדרום

אוחדו למדינה אחת בהנחה שהאמריקאים שלטו על דרום ויטנאם לפי מה שנאי יודע... תקנו אותי ופרטו קצת...
 

a e q u i t a s

New member
../images/Emo127.gif תשובה נכונה עוד טיפה על ויטנאם

ניצחון צפון ויטנאם הקומניסטית על דרום ויטנאם אשר נתמכת על ידי בעלות הברית ובעיקר הארצות הברית היתה החוליה הכי בולטת במלחמה הקרה בין גושית בין ארה"ב לברית המועצות. כעיקרון המלחמה הזו התחילה לראשונה בין צרפת לבין המושבות שלה, שדרשו עצמאות, כמו סין, הודו ועוד מדינות באזור שכולל ויטנאם. לאחר תבוסת צרפת הוחלט לחלק את ויטנאם לשתי חצאים צפון ודרום. בצפון כוננה של משטר של עריצות קומוניסטי בהשראת ברית המועצות ודווקא בדרום כונן משטר שלכל דבר היה גם נורא ואיום, אך הוא היה אנטי-קומניסטי מה שלעתיד עירבב את ארה"ב במלחמה הקשה. באותה תקופה של המלחמה הבין-גושית שאפה ברית המועצות להפיץ את אידאלוגיה לכל פינה בעולם, הנשיא דאג קנדי, רצה באופן נחרץ וברור למנוע התפשטות של קומניזם למדינות ולכן ארה"ב שלחה לשם כוחות למגר את "כוחות הרשע". המלחמה הזו הייתה קטסטרופה מהרבה בחינות, מלחמת גרילה לכל דבר. על פי אומדנים שונים 4 מיליון ויטמנאים נהרגו מתוכם מעל לחצי הם אזרחים תמימים, 58 אלף חיילים אמריקאיים נפלו. המשפט המפורסם של הנרי קיסנג'ר דאז מזכיר המדינה האמריקאי - "בוא נגיד שניצחנו ונצא משם".
 
למעלה