שאלה בנוגע לאזרחות אמריקאית

naamab86

New member
שאלה בנוגע לאזרחות אמריקאית

כמה כסף מקבלים (ביטוח לאומי) על ילד שהוא בעל אזרחות אמריקאית וחי בישראל.
והאם ניתן לקבל את הכסף רטרו מהיום שהוא נולד על אף שאנחנו חיים בישראל?

תודה רבה לעונים.

Yehuda500

Member
למיטב ידיעתי ונסיוני (הלא מקצועי, חשוב להדגיש) על מנת לקבל

החזרים כלשהם ממס הכנסה האמריקאי (לא SSA) יש צורך במספר תנאים, שהראשון בהם הוא היותו של הילד אזרח אמריקאי.
תנאי נוסף הוא הגשת דוחות מס ל-IRS כזוג.
חייבת להיות הכנסה מעבודה ולא רק הכנסות פאסיביות.
מגורים בארה"ב אינם תנאי.

naamab86

New member
תודה על המענה אבל נשאלת השאלה

נניח שאנחנו עומדים בכל התנאים. והיום הילד בן 5 האם נקבל החזר רטרו על כל התקופה? כמובן אם לכאורה היום אנחנו מגישים את הבקשה.
ועל כמה הסכום עומד? כלומר, מה הסכום השנתי לכל ילד?

Yehuda500

Member
לפי פוסט אחר שלך, הילד אינו אזרח אמריקאי, כך שנראה לי

לא רלוונטי לדון בכך יותר.
אני גם מניח שבעלך (האזרח) לא הגיש מעולם דוחות מס ל-IRS, בוודאי לא כאלו שכוללים את ההכנסות שלך, שלא לדבר על FBAR.
נראה לי שרק לאחר קבלת האזרחות לילד כדאי יהיה להתייעץ עם בעל מקצוע.
החרדים בישראל מגישים דוחות מס שבגינם הם מקבלים כספים ממשלם המיסים האמריקאי. הדבר משתלם כאשר אין חשש מחבות מס בארה"ב וכאשר יש הרבה ילדים.
אנחנו עשינו בזמנו חשבון שלא כדאי לנו לצרף את הכנסות הלא אזרח לאלו של האזרח בדיווחים ל-IRS. בחשבון האישי שלנו זה לא השתלם.

naamab86

New member
דווקא רלוונטי מאוד מאחר

ויש באפשרותנו להוציא אזרחות ע"י בקשה לגרין קארד.

אשמח לקבל תשובה מקצועית, אם משהו בקהל יודע.
תודה
:)

JochaSchwartz

New member
תשובה

מביטוח לאומי לא זכאים לכלום, הזכאות היא ממס הכנסה אמריקאי.
בעיקרון, עד 1000 דולר זיכוי ממס לילד שניתן לקבל כהחזר בתנאים מסויימים (העיקרי שבהם, שחובת המס מתאפסת לפני ההחזר...).
זה רלוונטי רק לילד שיש לו SSN.
לא ניתן לבקש רטרואקטיבית עבור תקופה בה לא היה לילד אזרחות ו-SSN.

שאלה: איך אתם מבקשים לקבל GC כאשר אתם חיים בארץ, ונשמע שאתם מתכננים להמשיך להישאר בארץ?!
(אני לא איש מקצוע, אבל אני די בטוח במה שכתבתי. מוזמנים להרחיב מהקישורים)

קישור להרחבה
עוד קישור מעניין

ilanvag

New member
בארה"ב אין תשלומי ביטוח לאומי לילדים, כך שהתשובה לשאלה שלך,

"כמה כסף מקבלים (ביטוח לאומי) על ילד..." - היא אפס.

מצד שני, אם אתם מגישים מסים לרשויות, אז עד השנה אפשר היה לקבל זיכוי של כ-1000 דולר לילד (שנתי), אם אני לא טועה. החל משנת 2018 אפשר יהיה לקבל זיכוי של 2000 דולר לילד; אבל אם לא משלמים בכלל מס, אז אי אפשר לקבל 2000 דולר במזומן ביד, אלא מכסימום של 1400 דולר.

עד כאן החדשות הטובות. עכשיו לחדשות הרעות.

בבקשה תתייעצו היטב עם רו"ח שמבין היטב ומוסמך במערכת המיסוי האמריקנית, לפני שאתם מבצעים שטות בלתי הפיכה בשביל *אולי* לקבל 1400 דולר בשנה. דגש על *אולי* (יוסבר בהמשך). זה מצדיק אם אתם רוצים שלילד תהיה אזרחות אמריקנית לחיים ואתם מוכנים *לשלם* עבור זה בשוטף, אבל לא בשביל מה שאת רוצה לעשות.

איפה הקאטש? הדוד סאם אינו אידיוט, והכסף הזה -- אותם 1000 דולר עד השנה, וקצת יותר משנה הבאה, זו מלכודת דבש בשביל לתפוס אתכם בקורי העכביש של דיווחי המס. מה שאתם לא יודעים ולא מבינים זה שבהחלט יש מצב שאתם תצטרכו לדווח לדוד סאם על כל אגורה שאתם מרוויחים, על כל חשבון בנק, השקעות, קרן השתלמות, קרן פנסיה, ועוד חשבונות שיש לכם - בכל רחבי העולם!

ובנוסף, ופה באמת הקטע הכייפי -- יש מצב שאתם תצטרכו לשלם מסים לדוד סאם על דברים שבארץ הם פטורים ממס (לדוגמה קרן השתלמות, וגם דברים אחרים), אבל לפי החוק האמריקני הם לא פטורים ממס. אני לא מכיר מספיק טוב את הפרטים, אבל זה מה ששמעתי בזמנו ממישהו שמבין.

בקיצור - תתייעצי עם איש מקצוע, לפני שהחלומות שלך על "הכסף הגדול" שתקבלי מהדוד סאם יתנפצו אל קרקע המציאות האכזרית...

למעלה