שאלה בנוגע לאיזור הזרקת הקלקסן

etti34

New member
שאלה בנוגע לאיזור הזרקת הקלקסן ../images/Emo4.gif

הבוקר זו היתה הפעם השלישית שהזרקתי. להפתעתי, בשונה משתי הזריקות הקודמות - הפעם זה כמעט לא כאב ואפילו בקושי הרגשתי את דחיפת החומר לגוף בזמן ההזרקה. ההבדל הוא שהיום מקום ההזרקה היה ממש במותן, ואילו בשתי הפעמים הקודמות זה היה מהמותן קצת יותר לכיוון הבטן. הזריקה של היום אפילו לא עשתה לי שטף דם, בניגוד לשתיים שקדמו לה. עכשיו אני תוהה - האם יכול להיות שהזרקתי במקום לא טוב והחומר אולי לא נקלט טוב ?? יכול להיות דבר כזה ?? אשמח לתשובות ....

etti34

New member
ועוד שאלה - הפעם בנושא פקטור XA

אני בקופ"ח מכבי. מחר אני אתקשר לרופא הרגיל שלי, על מנת לקבל ממנו הפניה לרופא להריון בסיכון גבוה. אני עומדת לבקש ממנו גם הפניה לבדיקת בטא נוספת, וחשבתי שבטח כדאי שאבקש ממנו גם הפניה כבר לבדיקת פקטור Xa כדי לבדוק האם מינום קלקסן הוא בסדר (אני מקבלת רק 40 מ"ג). רציתי לשאול את מי שמבוטחת במכבי: האם ניתן לבצע את הבדיקה הזו בכל מעבדה כמו בדיקת דם רגילה ?? האם הפניה מרופא הנשים מספיקה או שידרשו הפניה מהמטולוג כמו במקרים של הבדיקות לגילוי קרישיות יתר?

ifatsa79

New member
הי

זה בסדר גמור. רק שימי לב להזריק במקומות שונים סביב האזור הזה משום שנוצרים גושים. זה לא מסוכן או משהו זה משום שהחומר מצטבר כשמזריקים באותו מקום. אני לא יודעת כמה פעמים ביום את מזריקה (אם פעמיים ביום כמוני למשל אז רצוי בוקר בצד אחד וערב בצד שני). האזור שאסור להזריק עד כמה שידוע לי הוא סביב הטבור.

etti34

New member
תודה.

אני מזריקה רק פעם ביום. כל יום - בצד אחר. ושוב תודה.

אני117

New member
שאלה נוספת לגבי אזור הזרקת קלקסאן

שלום בנות! יש לי תופעה מוזרה - כאשר אני מזריקה בצד שמאל, מופיע לי שטף דם כחול (עיגול כחול) מסביב לאזור ההזרקה וזה עדיין לא נעלם לאחר שבוע (למרות שמתחיל להחלש). בצד ימין הכל בסדר ואין סימנים. כל זריקה בצד שמאל - מופיע עיגול כחול חדש. האם אני יכולה להזריק כל יום רק בצד ימין? ומה יכולה להיות הסיבה להבדלים האלה בין הצדדים? תודה רבה!

נעמה92

New member
טוב קודם כל

זה לא מוזר בכלל, זה קורה להרבה, האם את ימנית? ובצד שמאל את מזריקה ביד ימין, אז יכול להיות שזה בגלל זה, כי את כנראה מפעילה קצת יותר לחץ מאשר את מפעילה על צד ימין, שבו את מזירקה כנראה ביד שמאל שזו היד החלשה שלך...

אני117

New member
בעלי מזריק לי!

היי נעמה, האמת שאני עוד לא הזרקתי אף פעם לבד. בפעמיים הראשונות אחות הזריקה לי (כל פעם אחות אחרת) וגם אז רק בצד שמאל זה קרה. ובכל שאר הפעמים, בעלי הזריק לי. אולי הזוית שהוא מזריק בכל צד שונה? האחות הסבירה לנו שצריך להזריק טיפה בזוית לכיוון התבור. אני אשים לב אם זה שונה בצד שמאל אבל לא נראה לי. את חושבת שיש בעיה להזריק רק בצד ימין כל פעם? תודה!

נעמה92

New member
לא!!!

צריך להזירק לסירוגין כל פעם באזור אחר אלו ההוראות המפורשות, ואם יש לך סימן כחול אז שיזריק ליד לא הסימן, אולי תעברי לכמה ימים לירך ...

אני117

New member
תודה!

אז אני אמשיך לסרוגין. פרופ' קופרמינץ אמר לי שעד שבוע עשרים ומשהו (לא זוכרת כי זה עוד נראה לי כל כך רחוק...) להזריק רק בבטן. תודה!

למעלה