שאלה בנוגע לאימוץ/משפחה אומנת

טושטוש30

New member
שאלה בנוגע לאימוץ/משפחה אומנת

שלום לכולם,
לבני בן ה 16 יש חבר מהכיתה שהתייתם לפני מספר ימים מאמו. לאותו חבר אין כלל משפחה. יש לו אבא שהוא לא בקשר איתו
מאז ילדותו. אותו נער נשאר לבד. המורות בבהס ערבו את הרווחה. כואב לי הלב על הנער הזה.
אני בעלי ושלושת ילדינו דיברנו בינינו והיינו רוצים שאותו חבר יגור אצלנו ונשמש לו כמשפחה.
אני חייבת לציין שבעלי לא בן אדם בריא יש לו נכות 97 %, אך בכל זאת עובד ב- 2 עבודות ועצמאי לחלוטין.
האם יש לנו סיכוי שיאשרו לו להיות אצלנו. בין אם זה אימוץ או משפחה אומנת.
קשה לי לחשוב שאותו הנער יגור בעיר אחרת יעזוב את חבריו , ילמד בבהס אחר אחרי כל מה שעבר עליו.
אני ממש רוצה לעזור לו.
אין לי מושג מאיפה מתחילים. חייבת לציין שלא מכירה אישית את החבר.
אשמח לשמוע תגובות ועצות
תודה

השירות למען הילד

אינני יודעת לעזור אבל אני מאמינה שבשירות למען הילד יידעו להדריכך

כבר היו דברים מעולם

מכירה מקרוב 2 סיפורים דומים - יש לי אפילו בן דוד מקסים (כבר אבא לילדים בעצמו) שדודי צירפו למשפחה כשהיה בן 15 ואמו נפטרה (אבא שחזר לחו"ל), חבר של הבן, שרותי הרווחה עושים בדיקה וממה שהבנתי הם מברכים על אפשרויות שכאלו ומלווים לאומנה (במידה וזה מתאים לכולם כמובן- זה ילד גדול עם עמדה שיש להתחשב בה אני מניחה)

KallaGLP

New member
אין לי מידע פרוצדורלי

אך לדעתי לפני פנייה לגורמים הרלוונטיים חייבים להכיר את החבר מקרוב ולראות אם בכלל זה יכול להתאים לשני הצדדים. לא הייתי נכנסת אפילו לבירורים מבלי לבדוק זאת קודם.

fatfat

New member
איפה הנער נמצא בינתיים? מי מטפל בו?

לפנות ליועצת בית הספר, לספר לה על רצונכם והיא כבר תפנה אתכם לגורמים המתאימים אליהם הפנתה את המקרה.

חשוב להדגיש שבגילו חשוב לא רק הרצון והנכונות שלכם אלא גם ההסכמה שלו.

טושטוש30

New member
תודה על התגובות

הנער נמצא בנתיים אצל חבר שהוא גם שכן שלו. אני לא בטוחה שההורים של החבר מוכנים לקחת את האחריות עליו כי כבר דיברו על זה שהוא כנראה לא ימשיך בבית הספר.
אותו חבר שהנער נמצא הוא בכיתה יב לפני גיוס, שמכיר את הנער מילדות. ברור לדעתי שהמצב האידיאלי שאותה משפחה של החבר תאמץ אותו כי הוא מכיר אותם שנים
אך באותה מידה גם ברור לי שלא לכולם זה מתאים.
אני מסכימה שצריך להכיר את הנער לפני. כנראה הוא יגיע אלינו לביקור שבוע הבא ואז נוכל להכיר אותו.

למעלה