שאלה בנוגע לאימוץ

lee05

New member
שאלה בנוגע לאימוץ

ביום שישי הקרוב אני הולכת לכלבייה העירונית לראות את הכלבים למטרת אימוץ.

על איזה דברים כדי לשים לב? מה לשאול?

אשמח לכל הטיפים..

תודה

lee05

New member
תודה רבה

אני ניגשת לכלביה עירונית ת"א

זה באמת נכון שכלב גדול יכולה לגור בדירה? אני גרה בדירת 2 חדרים וגדלתי עם כלב קטן והייתי רוצה לאמץ ביניוני אפילו גדול (לא ענק).

marx04

New member
כן הוא יכול. זה בודאי עדיף על חיים בהסגר.

שלום לך,

כן, כלב גדול יכול לחיות בדירה. זה בוודאי עדיף עשרות מונים על מוות או על חיים בכלוב או בהסגר.
נסי לאתר כלב רגוע שאינו זקוק להוצאת אנרגיה רבה.
מבחינה זו יש יתרון לאימוץ כלב בוגר, ואפילו מבוגר.

בכל מקרה, קחי בחשבון שיהיה עליך לפנות עבורו זמן ל-3 טיולים ביום לפחות - בבוקר, בצהריים ובערב.

בברכה,

אורי.

עמית184

New member
כל מילה של אורי, ומוסיף:

דווקא לדירה קטנה אני חושב שיתאים יותר כלב גדול (אפילו גדול מאוד) מסוג שטיח (ורוב הכלבים הגדולים-גדולים מאוד הם שטיחים בבית) על פני כלב קטן, קופצני ואנרגטי שמשתולל בבית ועולה על ספות.

אני גר בדירה תל אביבית צנועה, ואני מגדל שני כלבים ושתי חתולות. אחד מהכלבים גדול (יותר משלושים קילו) ודווקא הוא הכי פחות מורגש בבית. הוא כל היום ישן על המזרן שלו, לא זז, עושה קולות של מת. לפעמים אפשר לטעות בו שהוא השטיח.

מי הכי מעצבנות, נוכחות ומורגשות בבית?

נכון, דווקא החתולות הקטנות.

lee05

New member
היי

תודה על תשובתך.
מסכימה זה עדיף מאשר עמותה, פשוט אני מנסה שהאימוץ הזה יהיה הכי טוב שאפשר לשני הצדדים. לא הייתי רוצה שהכלב שאני אקח יסבול בבית...

בנוגע לטיולים כבר גידלנו כלב במשפחה אז אני מודעם לזמן הטיולים, אוכל, טיפולים במידת הצורך חיסונים וכו'.

היי.

ראיתי שכבר הביאו לך מדריך לבחירת כלב, האמת שזה בדיוק מה שרציתי לשים ואני מקווה שזה ענה על שאלותייך.
בכל אופן רציתי להוסיף - אנשי העמותה אמורים להיות כנים איתך ולתת לך את כל המידע אודות הכלב ועברו.
וכמו שבטח כבר ראית במאמר - את צריכה לשאול את עצמך מה את מחפשת בכלב על מנת שיתאים לאורח חייך.
כלב אנרגטי או "שטיח"? (לספורטאים או לאנשים חובבי פעילות גופנית, או לכאלו שאין להם יותר מדי זמן חופשי ונפש ספורטיבית)
כלב גדול או כלב קטן? (בדר"כ זהו עניין של מראה אך יש גם פרמטרים אחרים שתלויים בגודל - לכלבים גדולים יש בדר"כ יותר אנרגיות, צורכים יותר מזון וכו'...)
כלב עם הרבה פרווה או פחות? (בעקרון כל הכלבים משירים פרווה אך לא באותה כמות באורך. לדוגמה, פרווה של פינצ'ר היא לא כמו פרווה של לברדור).
ועוד ועוד ועוד...
בהצלחה!

lee05

New member
היי

תודה על תשובתך.
בגלל זה החלטתי פשוט להפסיק חהסתתר מאחרוה המסך ולגשת לכלבייה. ככה הכי טוב לבחור ולהכיר ולא דרך תמונות באינטרנט.
מבחינת אנרגיה לא הייתי רוצה כלב חסר אנרגיה כלל אך גם לא אנרגטי מדי. אז זה היה הפחד היחידי שכשאני בעבודה הכלב לא יסבול (למרות שהשותפה שלי בבית יותר ממני והיא אוהבת גם כלבים עדיין המצב יכול להשתנות בקרוב).
אני מחפשת כלב בן שנה שנתיים.
מעבר לזה אין לי דרישות מיוחדות מאמינה כשאראה במציאות אדע.

מחר נעדכן כמובן.

כמו כן אתם יודעים אם אוכל לבקש מהמקום קצת אוכל לסופש או להצטייד לפני כן (פשוט לא אדע איזה אוכל לרכוש כי עדיין לא יודעת איזה כלב)

תודה

לא נראה לי שהבקשה הזו אפשרית אבל בחנות תוכלי

לבקש דוגמית של האוכל ולראות מה מתאים לכלב מאשר לקנות שק גדול מההתחלה.
בהצלחה בחיפושים, אם לא מצאת את מבוקשך את מוזמנת לחזור לכאן ולכתוב מהן הדרישות שלך, ואשלח לך כלבים פוטנציאליים מעמותות ואומנות באיזורך (או מכל הארץ אם את מוכנה להרחיב).
אם מצאת - מוזמנת לחזור לכאן עם תמונה וחוויות :)

למעלה