שאלה בנוגע לאלגוריתם

• פותח הנושא F1M
  • פורסם בתאריך

F1M

New member
שאלה בנוגע לאלגוריתם

שלום לכולם אני צריך למצוא אלגוריתם יעיל לבדיקה האם 2 עצים הם איזומ.ורפיים. הבעיה שלי היא שאני לא בטוח האם העץ הוא מושרש... העצים שבתמונה למשל, הם איזומורפיים? אם למשל אני מניח שהעץ הוא מושרש, יהיה נכון לעבור על כל רמה ולספור את מספר העלים ברמה ולהשוות לעץ השני?

vinney

Well-known member
המם...

בגדול, הייתי נותן משקלות לצמתים בהתאם למרחק מהשורש(ים) ומתאים בין הצמתים עם אותם המשקולות בשני העצים. אם יש שקילות - קיבלת איזומורפיזם. זה נראה לי בערך האלגוריתם שתיארת, לא?

vinney

Well-known member
(זה בהנחה ואין סדר בתוך רמה אחת)

(אם יש סדר, כמו למשל עצי מיון, אז הדוגמא שלך לא טובה, העצים לא איזומורפיים)

F1M

New member
העצים הם עצים כלליים...

ולא בדיוק הבנתי את המשקולות... הרעיון שלי היה לרשום עבור כל רמה את מספר העלים שנמצאים באותה רמה עבור כל אחד מהעצים. לאחר מכן משווים את הנתונים שאספנו בין 2 העצים. אם הם שווים אז קיים איזומורפיזם. אם לא אז לא קיים... זה נכון?

F1M

New member
אגב... מה קורה במקרה שהעצים הוא לא מושרשים?

יש הבדל? או שאני לא צריך לדאוג לגבי המקרה הזה... לא נתון לי שהעצים מושרשים

vinney

Well-known member
מה זה מושרשים?

לעצים יש שורש מתוך הגדרה של עץ, אחרת זה יער (מספר עצים).

vinney

Well-known member
לא

בפתרון שלך אם לשורש יש שני בנים ולאחד מהם יש שני בנים בעץ אחד, ולכל אחד מהם יש בן בעץ שני, העצים יהיו איזומורפיים, והם לא.

F1M

New member
לא הבנת אותי...

נגיד נסמן בk את גובה העץ. נקח 2 מערכים בגודל k. עבור כל עומק נספור עבור כל עץ בנפרד במערך שלו כמה עלים יש באותו עומק.. לדוגמא לעץ א' יש 3 עלים בעומק 6 ו2 עלים בעומק 5 (לא בטוח שהדוגמא שלי נכונה אבל זה אינטואיטיבי) לעץ ב' כנ"ל יש 3 עלים בעומק 6 ו2 עלים בעומק 5 אז הטענה שלי שאם 2 המערכים הם שווים אז העצים הם איזומורפיים...

F1M

New member
קיבלתי עדכון...

אמרו לי: The trees should not be rooted זה אומר שאני לא יודע היכן השורש אני צודק?

vinney

Well-known member
כן

באופן עקרוני הפתרון שלך (ושלי) די קרוב לפתרון האמיתי, רק צריך לעשות איזה tweak קטן כדי להתחשב בעובדה כמה אבהות וכמה בנים יש לכל צומת, זה אמור להיות פשוט לך.

F1M

New member
קיבלתי הודעה כזו...

העץ הוא בעצם גרף קשיר לא מכוון חסר מעגלים. הוא מיוצג כגרף רק הוא בעל תכונות מיוחדות. זאת אומרת שאני לא יודע בדיוק איפה נמצא השורש... יש לך רעיון במקרה הזה?

vinney

Well-known member
קשיר, לא מכוון וחסר מעגלים

זה לא בדיוק עץ, יש עוד תנאים שצריכים להתקיים. באופן כללי, אם הגרף לא מכוון - אין למושג "שורש" כל משמעות.

F1M

New member
במקרה זה יש לך פתרון לתרגיל?

יש לך רעיון לאגלוריתם שפותר את התרגיל?

F1M

New member
לא ממש הבנתי...

איך אתה מתחשב בעובדה שלא ידוע לך היכן נמצא השורש? חוץ מזה למה הכוונה tweak קטן? לא ממש הבנתי מה אמרת...

vinney

Well-known member
אבל אין שורש בעץ לא מכוון!

אין כזה דבר "שורש" בעץ שהוא גרף לא מכוון. אין במה להתחשב. tweak קטן = התאמה קטנה. אתה צריך לעשות התאמה שתתחשב במקרה הזה.

למעלה