שאלה בנוגע לאנטריקוט עגל מעושן

Maxim K

New member
שאלה בנוגע לאנטריקוט עגל מעושן

שלום לכולם, קרה מקרה והנה נפלו לידי שני נתחי אנטריקוט עגל מעושן במשקל 250 גרם כל אחד. השאלה היא, מה הדרך הכי פשוטה שאפשר להכין אותם ככה שזה ייצא טעים? (אני מעדיף משהו בכיוון של פלפל-מלח-שמן זית
, אני ממש לא בשלן
)
 

Maxim K

New member
*תיקון : אנטריקוט עגל מיושן

כבר אמרתי שאני לא בשלן?
 

bigjack

New member
הכי פשוט יהיה גם הכי טעים

מלח גס ופלפל גרוס משני הצדדים לשמן מחבת פסים בשמן זית ולצלות כ-3 דקות מכל צד הסימן מתי להפוך זה כשיש נוזלים על הצד העליון של הסטייק. בהצלחה.
 

Maxim K

New member
תודה רבה, יצא מעולה ../images/Emo13.gif

רק כמה שאלות קטנות - 1. אני רציתי לקבל את ה"חריכה" של הבשר אבל לא ייצא משהו, יש עצות? 2. על איזה אש לעשות? (אני עשיתי בינונית) 3. הנוזלים - דם? להפוך ברגע שמתחילים להיות נוזלים או ברגע שהם מצטברים?
 

bigjack

New member
שמח לקרוא שהצליח

בשביל חריכה טובה צריך לחמם טוב טוב את המחבת ורק אז להניח את הסטייקים....ככה מתקבלת צריבה טובה הלהבה צריכה להיות חזקה כל הזמן אחרי 2 דקות לסובב את הסטייק כ-45 מעלות כדי לקבל את המעוינים היפים של הצריבה כשמתחיל להצטבר נוזלים הופכים את הסטייק ושוב אחרי כ-2 דקות מסובבים ב-45 מעלות לעוד דקה עד שתי דקות. הזמנים כמובן מאד תלויים בעובי הנתח ובעוצמת הלהבה.
 

מליאל

New member
צחי אהבתי את המעוינים האמת שאני עושה

רק פסים מהיום יהיו גם מעוינים
תודה על הרעיון הנפלא.
 

bigjack

New member
בכיף מלי ../images/Emo9.gif

והנה דוגמא למעויינים על סטייק
 
למעלה