שאלה בנוגע לבורגול-האם זה הגיוני או שזו טעות

שמרית211

New member
שאלה בנוגע לבורגול-האם זה הגיוני או שזו טעות

בכיתוב?
שמתי לב שבחלק מהחברות המשווקות את הבורגול מצוין כי המוצר מכיל 18 גרם סיבים ואילו בחברות אחרות מצוין שהמוצר מכיל 2-3 גרם סיבים.
האם זה הגיוני או שמדובר בטעות בכיתוב?
אני דווקא מעדיפה את המוצרים שמכילים פחות סיבים כי קשה לי לעכל מוצרים המכילים הרבה סיבים.
 
אולי זה תלוי באם הבורגול עבה או דק


 

vegetalien

New member
התשובה פשוטה.

100 ג' בורגול יבש מכיל כ- 18 ג' סיבים. 100 ג' בורגול מבושל מכיל כ- 4.5 ג' סיבים.
אז זה הגיוני. חברה אחת מציינת ערכים תזונתיים כפי שהם בשקית (יבש), והשנייה מציינת את הערכים לפי חישוב של המזון מבושל במים.

אגב - כל מוצרי הדגן (המלאים) מכילים כמות קטנה של סיבים לעומת קטניות, למשל. אורז מלא הוא אחד הדגנים הדלים ביותר בסיבים.
ולגבי קטניות מעוטות סיבים - בשביל זה יש טופו, פלאפל וממרחים (סלט חומוס וכד').
 

שמרית211

New member
תודה, האם יש הבדל בין הבורגול הדק לגס?

כלומר, איזה מהם מתאים יותר לתבשילים שונים? (חמים).
 
למעלה