שאלה בנוגע לבחינת דרגה ג'

orlupo

New member
שאלה בנוגע לבחינת דרגה ג'

מדוע הוסיפו השנה את החומר של לולאות, בלוקים וקיצורים? אני מבין שאי אפשר להתחיל ללמוד בלוקים וקיצורים בלי ללמוד לולאות אבל הבנתי שהחומר הזה נכלל בבחינה לדרגה ב'. אמרו לנו שגם אם לא נלמד את החומר הזה לבחינה ניתקל בו בסניפים אבל אפילו המדריכה שלי שעברה דרגה ב' לא זכרה את החומר. עוד שאלה שעולה בי, למה לא אמרו זאת לצוותי טכני בסניפים? אני לא יודע מה עם סניפים אחרים אבל בסניף שלנו צוות טכני ישב איתנו ולימד אותנו את החומר לפני הקורס ואישית לי זה עזר המון. בקיצור, הגעתי למצב שבו אני לא מצליח לולאות, בלוקים וקיצורים. איכשהו לילה לפני הבחינה הצלחתי לתפוס סוף סוף את הנושא של לולאות וקיצור מרובע. איכשהו גם מישהי מהמחלקה שלי הצליחה לתפוס קיצור משולש ואז לימדנו אחד את השני. קיצור פשוט ובלוקים בכלל לא ידעתי. גם כמה ימים אחרי שעשינו תבחינה שוב (ביטלו את הראשונה בגלל שחלק לא הספיקו לעשות ולחלק איבדו את התוצאות בגלל הפינוי) נותרתי באותו מצב. נאלצתי ככה לגשת לבחינה ואיכשהו עברתי. אני מקווה שמישהו יוכל לענות לי כל השאלות הללו. בתודה מראש, אור.

ShiRa1101

New member
שאלה לא קשורה:

יהיה ביקור הורים במחנה? ומה עושים בחלוץ? אה חח החלוץ מסתיים ביום שהילדים באים[שבת]? חח חמשושית טריה

idanshaf2

New member
תשובה לא קשורה ../images/Emo13.gif

אז לגבי ביקור הורים.. כן.. ביום ראשון בין 17-20 יהיה ביקור הורים. בחלוץ בונים את כל המחנה (מחנאות, תפאורה והכנות אחרונות) והחלוץ מסתיים ביום שבת כשהחניכים באים.. בכל מקרה אני מאמין שהרכז\ת שלך יכין אותכם כמו שצריך

idanshaf2

New member
טוב אז ככה..

בעיקרון השנה מתקיים שינוי דיי משמעותי בכל הקונספט של הבחינות דרגה (למי שקרא בחוברת את ההקדמה). נכון התווסף חומר לבחינות ג' שבדרך כלל נבחנו עליו רק בבחינות ב'. החומר שהתווסף הוא חומר בסיסי (לטעמי) שעל כל אחד לדעת.. בגלל שהשינוי קורה בימים אלו ממש אז עוד לא התבצע יישור קו בין כל הסניפים, לצורך זה יצאה החוברת החדשה.. אז אני ממליץ לכל החמשושים החדשים להגיע לסניפים ולהראות לטכני את החוברות החדשות ולהתחיל להפיץ את השינוי.

orlupo

New member
הטכני שלנו נחשפו למצב..

רק כשהם באו לבחון. וקראתי את ההקדמה. לדעתי אם החומר הזה בסיסי כ"כ אז כולם היו אמורים לקלוט את נושא הבלוקים. הרבה אצלנו לא קלטו אותנו. אנסה ללמוד מהטכני, בכל אופן. קיצורים אני מסכים שזה די בסיסי [מה לעשות אני קולט לאט מאוד].

orlupo

New member
טוב, אחזור בי.

החומר כנראה די בסיסי כי בכל זאת היו כאלה שהבינו אותו, אבל אולי היה כדאי לוותר השנה או שתהיינה יותר שעות עם הטכני ללמוד את הנושא הזה. באמת התאמצתי ללמוד אותו ולא הצלחתי.

orlupo

New member
אני זה שמעיר!../images/Emo46.gif

שאלי את מדריכיי. אני זה שמתקן!!!-[ שלוש שעות!!!

Rioter

New member
שירלי שירלי שירלי. ../images/Emo46.gif

סתם. כמה קיבלת בה? D:

dordorj

New member
הוספת החומר

שלום נעים מאוד קוראים לי דור חליף מזיכרון. אני הייתי בין האנשים בצוות שהיה אחראי להכנת כול החומר המחנאי לועידה בשביל לשפר אותה. הצוות השנה החליט להוריד חומר שעד השנה היה כמו שאמרת לב' לבחינת הג' על מנת לשפר את היכולת ולהעשיר את הידע המחנאי של כולם ולא רק של מי שניגש לב'. עד השנה באמת בלוקים, לולאות, וקיצורים לא נכללו במהלך בחינת הג' אבל אני חושב שצעד זה היה משמעותי ונבחני ג' עם החומר החדש רק מוסיפים ידע.יכלת לבקש מאחד או אחת מצוות טכני של הקורס לשבת ולהסביר לך את הדברים שלא הבנת ואני בטוח שהוא היה מסביר לך על הדרך הטובה ביותר.כול הכבוד שעברת, בהצלחה בתור בוגר בסניף שלך. מקווה שעניתי על שאלתך. דור

orlupo

New member
תודה...

אכן ענית לי על השאלה. רק שוב, חבל שלא נתתם התראה יותר ארוכה, הייתי אולי מצליח ללמוד בבית. ניסו באמת, גם הטכני "של המחלקה שלנו" בסוף הצליח ללמדני קיצור מרובע. אני חושב שלא נכון לזרוק את האשמה על אף אחד, אולי עליי בגלל שאני "נסחב מאחורי העדר". נ"ב, עידן, נהנתי מאד מהחוברת מחנאות. הועשרתי ממנה המון. אני חושב אולי שישנם מקומות שחסרים פירוט ו/או תמונות. שים לב גם לטעויות, ישנן די הרבה. חבל שחסרים סולמות בחוברת. בסה"כ חוברת מעולה. "חזק ואמץ". אור

idanshaf2

New member
אכן כן..

אכן החוברת יצאה בגירסא ראשונית על מנת לאפשר להתחיל את השינוי כבר בקורס המדריכים.. בשנה הקרובה יצאו גירסאות יותר מתוקנות ויותר שלמות.. ואם אינני טועה יש פרק על סולמות.

למעלה