שאלה בנוגע לבחירת לימודים...

kragmagen

New member
שאלה בנוגע לבחירת לימודים...

אני רוצה ללמוד שנה הבאה ואין לי מושג מה.. אני מתלבט בין מדעי המחשב להנדסת חשמל מה ההבדל בין תואר ראשון במדעי המחשה למהנדס? האם זה ההרבה יותר קשה? מה בעצם לומדים במדעי המחשב? מה האפשרויות בחירה? שמעתי שיש משהו שממש מקבלים להדסנת חשמל ואלקטרוניקה .. מצד שני אמרו לי שזה בעיקר מתמטיקה... אז מה זה בעצם?

ron369

New member
מה זה מדעי המחשב?

יש במדעי המחשב את הצד הטכני יותר, כגון תכנות, שפות תכנות, בסיסי נתונים, וכד', ויש גם את הצד המתמטי יותר, כמו אלגוריתמים ואוטומטים, חישוביות וסיבוכיות, וכולי'. כמובן ששני הצדדים מאד קשורים, וזו הפרדה די מלאכותית. לכן, בתואר במדעי המחשב אתה צריך, עקרונית, ללמוד את שניהם (כמובן, עם העדפות משלך). בקשר להנדסת חשמל, והקשר שלה למדעי המחשב. אין לי בנושא הרבה נסיון, אך אני יודע שיש הרבה חלקים במתמטיקה ש"קרובים" למדעי המחשב. מעבר לזה, אני חושב שיש תכנית לימודים אקדמית של "הנדסת חשמל ומדעי המחשב", או משהו דומה. מה יותר קשה בתואר במדעי המחשב? תלוי את מי אתה שואל. האם מדעי המחשב יותר קשה מהנדסה? אם המדד לקושי של קורס או תואר הוא כמות החלקים שבו שקשורים למתמטיקה, אז יכול להיות שמדעי המחשב, אבל אני מניח שזה תלוי במוסד ובתכנית הלימודים עצמה. בנוסף, נראה לי שתואר בהנדסה מכיל הרבה פיזיקה (שבעצמה קשורה מאד למתמטיקה (טהורה?)), מה שיכול (אולי) להקשות בעצמו. איך תדע מה מתאים לך אישית? ובכן, האם עשית בבית הספר אחת מהמגמות? (מדעי המחשב/פיזיקה/הנדסה (אם יש כזה דבר)) האם קראת על נושאי הלימוד של הקורסים בכל אחד מהתחומים? (סילבוסים) ולמתי בכלל אתה מתכוון להרשם, לאיזה סמסטר? אתה חושב שיש לך, אולי, זמן להשאיל כמה ספרים מהספריה, ולהתחיל לנסות לקרוא חומר "אמיתי" בנושאים אלו? (שים לב שהדבר יהיה ככל הנראה די קשה)

vinney

Well-known member
יש בקישורים

את ה"שאלות הנפוצות", ושם יש קישורים למה זה מדעי המחשב. בקישורים יש גם קישור למאמר מפורום עתודה המסביר על הבדלים בתוארים השונים. המאמר אומנם מוכוון עתודאים, אבל אפשר לדלות ממנו תשובה גם לשאלתך. בגדול - הנדסת תוכנה והנדסת חשמל אלה מקצועות מאוד שונים, ולומדי מדעי המחשב עוסקים בעיקר בהנדסת תוכנה כמקצוע. מבחינה אקדמית, הנדסת חשמל זה החלק היישומי של פיסיקה, ומדעי המחשב זה חלק ממתמטיקה יישומית, כשהנדסת תוכנה זה היישום המעשי של תאוריות מדעי המחשב.

למעלה