שאלה בנוגע לבשר כבש

SPARROW13

New member
שאלה בנוגע לבשר כבש

שלום לכם, יש לי שאלה ומתנצלת מראש על הבורות...
פעם ראשונה שאני מנסה לבשל בשר כבש, כלומר קניתי כמה נתחים של חזה כבש, עם הרבה שומן.
חשבתי לנסות לשמור את השומן בנפרד להשתמש בבישול לפי הוראות מהאינטרנט.
הענין הוא שיש לו ריח מאוד חזק (כנראה מהשומן) ואני לא יודעת אם זה אמור להיות כך.
איך אני יכולה לדעת אם הבשר לא מקולקל?
הקפאתי אותו מיד אחרי הקניה (תאריך התוקף היה בתחילתו) וגם הפשרתי במקרר. לפני הבישול לא היה לבשר ריח 'חשוד' בעיני, והוא גם נראה בסדר מבחינת צבע וכד'.
 
לכבש ריח אפייני בולט...

במיוחד אם קנית כבש ולא טלה. כמה יותר זקן ככה יותר מריח
אין לזה קשר לטריות. כשכבש לא טרי או מקולקל הוא "מסריח" כמו כל בשר אחר בנוסף לריח האפייני. אין סיבה להניח שהבשר שלך מקולקל.
מתאים לתבשילי קדירה, לצליה ולבישול בתנור. תמצאי הרבה מאוד מתכונים כאן בפורום וברשת בכלל.
 

SPARROW13

New member
תודה
האם כדאי לשמור את השומן הזה?

 

Maldini Girl

New member
אני ממליצה לשמור

שומן כבש זה דבר נהדר שמוסיף מאד להרבה תבשילים בשריים (אני משתמשת בממולאים למשל, מוסיפה לתערובת של אורז ובשר טחון)
 
אני נוהג לטחון, לחלק למנות (תלוי בכמות שבידך) ןלהקפיא

אני משתמש כדי ליצור קציצות/קבב. מוסיף לתערובת של בקר טחון וכו. מוסיף שומן וניחוח. מתאים במיוחד להכנה בגריל ומצוין "על האש".
 
בוקר טוב כאחד שעבוד בנערותו בדיר. כבשים אספר לך

בוקר טוב.
3שנים הייתי בבית ספר חקלאי ועבדתי כמעט בכל הענפים והסיוט שלי ושל חברי היה לעבודבדיר כבשים וזה כלל מאז הולדת הגדי עד החליבה ,גם השתתפתי בגז כלומר
לספר את הכבישה לקראת הקיץ ,פשוט חגיגה שהיא חוויה גדולה.
אבל החליבה היתה סיפור ,קודם עם היה חתך ביד זה היה עינוי התחתך כאב וסרב נורא וזה היה חלק מהלימוד .
היה לנו מדריך אחראי על בדיר (שמו יוחנן מקיבוץ רמת יוחנן צמוד כמעט לקרית אתא)
הוא לא ויתר לנו על כל שלבבלימוד בעבודה בדיר.
ברור גם שריח החלב חזקב במיוחד וכל ניסיון לשתות זה לא צלח.
מכאן שבשר כבש מריח ריח חזק .
אבל שהייתי גדלנו כבשים והיות הינו ילדים לא עסקנו בגז ,אבל חליבה כן ,אמי ז"ל היתה מגבנת גבינה בשביל הסמבוסק.
ושהיו שוחטים גדי או כבש צעיר תמיד היה ריח חזק ,אבל טעמו היה נפלא עם בבישול או על פחמים .
ולכן הריח הוא חלק מהענין.
לבריאות
מאיר כרמיאל
 
למעלה