שאלה בנוגע לגודל התיק

sagiv5e

New member
שאלה בנוגע לגודל התיק

אני מעוניין לטייל בעוד כמה חודשים בדרום אמריקה לטיול של כמה חודשים ולכמה שיותר טרקים אשמח אם תעזרו לי לפתור את הדילמה לגבי גודל התיק האם 65+15 מספיק או שאני צריך לכוון ל70+20? בבקשה רק אנשים למודי נסיון בתודה מראש שגיב..

natyh

New member
צא לטיול הכנה

5 ימים בארץ הכל על הגב לאורך שביל ישראל. תרמיל שיתאים לטיול כזה יתאים גם לדרום אמריקה .

sagiv5e

New member
טיפ טוב

אבל לצערי אני לא יכול לנסות אותו אין לי חמישה ימים ויש לי הזדמנות לקנות תיק במחיר טוב בשבוע הקרוב אשמח לקבל המלצות שוב בתודה מראש

natyh

New member
העדפה

אני מעדיף תמיד תיק גדול ככל האפשר ישנם הרבה מצבים שהתיק נלקח על ידי בהמות וכך שהמשקל הוא לא הבעיה אך צריך את כל הנפח האפשרי נוסף לכך על התיק עולה שק יוטה לשמירה עליו ותוספת נפח . דברים לא פחות חשובים הם נוחות : איפה שמים את בקבוק הדלק של הבנזניה מומלץ כיס חיצוני מיוחד . היכן שמים את שק השינה המזרון הצפית והאוהל . שוב לטובת נשיאת האוהל כדאי שיהיו לתרמיל רצוועות חיצוניות שמאפשרות לפתוח אותו מידית בשליפה במצב גשם , לשק השינה כדאי שיהיה תא נמוך נפרד ניתן לסגירה נוחה . היכן שומרים מקלות הליכה , או גרזן קרח במידה ויוצאים לטיפוס ? מערכת גב לא פחות חשוב . בקיצור אלו הם הקושיות , התרמיל היחיד שאני מרוצה ממנו הוא לוא אלפין כמובן שאלו הינן המלצות לצורכי טיול מסוימים מאד ולא יתאימו לאחרים .

galitay

New member
מניסיון אישי

משהו באזור ה 75+10. יכול להיות קצת יותר גדול ויכול להיות גם קטן יותר אבל זה בערך הגודל. טיפ חשוב. גודל התיק חשוב כדי לשאת את כל הציוד שלך ממקום למקום אבל בטרק אתה משאיר את רוב הציוד בהוסטל, לא תיקח את כל הבגדים כלי הרחצה מטענים וכולי.. לכן בשביל הטרקים גם תיק קטן יותר יספיק אני אישית ראיתי גם מישהי שעשתה את הפוייה 5 ימים איתי והלכה עם תיק של 35 ליטר... לא שזה נראה לי נוח... בכל מקרה גודל התיק חשוב מאד כדי שתוכל להכניס את כל הציוד כמו כפכפים גזייה בגדים מטענים ספרים וכו' אם אתה לוקח הרבה יותר ציוד ממה שממליצים בדרך כלל אז תיק גדול זה מה שתרצה אם אתה לוקח מה שבדרך כלל מכילות רשימות הציוד אז 70+10 זה התיק בשבילך אם אתה הולך עם 3 תחתונים מכנס וחולצה אז גם 60 ליטר יספיק. מקווה שנתתי קצת פרספקטיבה.

Michal Plath

New member
לא יודעת, אני בדיוק אחרי אריזה

והצלחתי להכניס הכל ל60+10 ועוד נשאר מקום לפליז בתור בחורה אני לא חושבת שמומלץ לנשים להסתובב עם יותר מזה

pako27

New member
אין זו אגדה../images/Emo45.gifהייתי בטוח שתצליחי../images/Emo127.gif

bananaboy8

New member
המפוצ'ה מתהפך בקברו...

שלא להשמע קטנוני חס וחלילה, אלא רק בקטע של השכלה כללית: "פוייה" במפודונגון, שפת המפוצ'ה, הוא שמו של סוג מסויים של דג. לכן אם חברתך "עשתה את הפוייה במשך 5 ימים" אני מקווה מאד שמדובר היה בלעשות דג גדול מאד על האש, ולא במושג הסלנג העכשווי של המילה... שמו של המסלול המדובר הוא "פוייהווה", שמשמעותו המקום של הפוייה, ומכאן = המקום של הדג הנ"ל. צ'או כפרות יותם

natyh

New member
ולחשכלה כללית

מדובר על פרק אחד היפים בדרום צ'ילה . תזכיר לי בבקשה יותם באיזה אזור של צ'ילה הוא נמצא .

bananaboy8

New member
פוייהווה שלי... ההיית או היה זה חלום ??

אכן אחד הפארקים המיוחדים בחבל הארץ של פטגוניה (אם כי כדאי לדעת שתיאורטית ובאופן מוזר, כל אזור האגמים הצ'יליאני ואזור האראוקניה כלל לא נחשבים כחלק מפטגוניה...). הפארק עצמו נמצא על הגבול עם ארגנטינה, וחוצה אותו לשני חלקים כביש מספר 215 שהוא הכביש ברילוצ'ה (ארג')- אוסורנו (צ'ילה). בחלקו הדרומי של הפארק מתנשא הר הגעש קאסאבלנקה, על מסלולי טיול נאים ויאים, ואילו בחלק הצפוני יושב לו בגאון הר הגעש פוייהווה, בעל הלע המושלג שעושה חשק מטורף לסנואובורד. המסלול העובר בסמוך להר (ניתן לעלות גם עד ללע לתצפית עוצרת נשימה) מגיע בסופו אל גייזרים הפורצים להם משומקום, ללא שימוש בסבון כביסה (ע"ע ניו זילנד, ארה"ב ועוד...), תוך שהוא עובר דרך שניים- שלושה אתרים של מעיינות חמים מצויינים וטבעיים לגמרי באמצע כלום !! ניתן לסיים את הטרק לחופי לאגו ראנקו, לחזור על הדרך לנקודת ההתחלה, או לחזור להתחלה דרך "פאסו דה לוס אמריקאנוס", מעבר ירוק ומעניין יותר, לצרכו יש להוסיף עוד יומיים- שלושה לטרק המיוחד הזה. מסלולים נהדרים לכל חובב טבע ! צאו ותיהנו ! צ'או, יותם

natyh

New member
אחלה תותח

עשית לי חשק לחזור למקום המדהים הזה ואפרופו מלכת המדבר שהחברה הגיאוגרפית מוציאה אליה אנשים בקרוב אחד האיסוזו צאלזים התקיים בצילה ארגנטינה שאליו החברה הגיאוגרפית+ אוסוזו הוציאה את אלי ישראלי כמושך קהל .... התוצאה של התיכנון הנהדר היתה ... ותררשה לי לגחך שכל רכבי השטח נתקעו בבוץ בפארק הזה והחברים איציק מיני את אביב קדשאי שני ג'יפאים מופלאים עמלו קשות להעביר את הג'יפים טנדרי איסוזו למי שמתעקש .... בחזרה לחוף מבטחים...... אחד הפיאסקויים הגדולים של הגיאוגרפית מאז ומעולם ..... והכל הוקרן בסרט המסע

natyh

New member
קבל תותח

הפרק נמצא ברחיון דה לוס לאגוס אזור האגמים 189 ק"מ צפונית מזרחית לפורט אמונט וכ 80 ק"מ מזרחית לאוסורנו כפי שכתבת יפה . צמוד לפרק ודרומית לו נמצא הפרק וינסנט פרז רווסאלאס ייחודו של הפרק היפהפה הזה אתר הסקי המרחצאות החמים והשקט האינסופי שבו , זה הפרק השלישי או הרביעי מבחינתי בצילה אחרי הקונגיליו וטורס דל פיינה וללא ספק אחד היפים ביבשת כולה .

bananaboy8

New member
תגובתו של גלאיתי

שלום חבר'ה וסליחה על ההתפרצות. גלאיתי כותב הודעת המקור עם ה"פוייה" מבקש לומר שבסה"כ התפלק לו והוא לא התכוון ואינו מתכוון גם בעתיד להפוך את המפוצ'ה בקברו.... הוא ביקש ממני לכתוב עבורו את ההודעה מכיוון שהוא אינו מצליח לשלוח הודעה כתובה בעצמו. וזה הכל = עכשיו המפוצ'ה יכול לנוח על משכבו בשלום (או ב"צ'אלון" כמו שאומרים במפודונגון...). צ'או לגלאיתי ולכולם יותם

The Cat Woman

New member
עזוב אותך... קח מזוודה!

שים בתוכה מוצ'ילה של 60+10 ובהצלחה. ועכשיו אחרי שסיימתי להתמרמר על כך שאני לא יכולה לקנות דברים כי אני סוחבת אותם על הגב- לא ראיתי פה אנשים שמטיילים עם יותר מ60 ליטר. לי יש 60 והיא מספיק גדולה. אפילו ראיתי אנשים שמטיילים עם פחות מזה... מה שכן- תשקיע בתיק יום טוב כי בבוליביה ופרו תמצא את עצמך משתמש בו יותר מבמוצ'ילה. 70+20 זה המון! יותר מדי אפילו! אתה סתם תדחוף שם יותר דברים ותסבול בטרקים. המטרה היא לקחת את המינימום שיספק לך בדיוק מה שאתה צריך ולא מעבר.

למעלה