שאלה בנוגע לדיאטת ירקות...

eran1901

New member
שאלה בנוגע לדיאטת ירקות...

ידידה טובה שלי שיש לה בעיות השמנה ורוצה לשמור על המשקל שלה עושה דיאטה דיי חריפה..אם לומר בעדינות.. הכל אצלה על בסיס ירקות....כל מה שהיא אוכלת זה סלטים ורק זה כמעט..חוץ מאולי ביס פה מאיזה כריך של חבר או קצת צימוקים וכאלה בקיצור..כמעט ורק ירקות.. אני יודע שזה לא משהו...אבל מה הסכנות בזה? אם מישהו יכול להסביר לי אם יש בזה סכנות כלשהן בדיאטה כה חריפה..אשמח לשמוע תודה!

4maya

New member
דיאטת ירקות - חמור מאוד!

דברים שקורים לגוף מאכילה של מעט קלוריות: פגיעה בכל מערכות הגוף, בגדילה ובצמיחה * פגיעה בתפקוד המוחי * נשירת שיער * ירידה בראייה * פגיעה בתפקוד בלוטות ההפרשה הפנימית (בעיקר בלוטות המגן ובלוטות המפרישות הורמונים, כמו שחלות או אשכים) * הפסקת המחזור החודשי * פגיעה במערכת החיסונית * בריחת סידן מהעצמות * פגיעה בחניכיים ובשיניים * פגיעה בעור הפנים והגוף * פטרת בציפורני הידיים והרגליים * שיעור ייתר * פגיעות במערכת העיכול * ירידה בכושר הריכוז * ירידה בהישגים בלימודים או בעבודה * חוסר יכולת לתקשר עם אנשים * ויכוחים ומתח בתוך המשפחה * שקרים * הסתגרות חברתית. מספיק דברים כדי לא לעשות את זה???? אם היא חשובה לך, נסה בכל הכוח לשכנע אותה להפסיק את הדיאטה הזו, ולפנות לדיאטנית/בעל מקצוע שיתאים דיאטה מאוזנת ובריאה, הכוללת את כל אבות המזון שלהם זקוק הגוף מידי יום.

Lost Dreams

New member
אני עשיתי את זה

כמובן בתפריט קבוע מבית היוצר שלי לחמניה עם קוטג' וירקות בבוקר צהריים סלט ערב סלט +יוגורט וגרנולה ממתק קטן ופעמיים בשבוע אכלתי פתיתים/אורז עם מנת בשר ספורט 2-3 פעמים בשבוע לא יודעת אם זה בריא אבל זה עזר לי לרדת במשקל, אולי תנסה להמליץ לה להוסיף כמה תוספות אם היא באמת בעלת משקל עודף, היא אוהבת לאכול, תאמין לי
תנסה לשכנע אותה להוסיף כמה דברים וזה יכול לשפר את המצב!

4maya

New member
רק דיאטנית !

אף פעם לא להחליט על תפריט לבד. דיאטנית בלבד יכולה להתאים תפריט לירידה ב-ר-י-א-ה במשקל, כך שיהיו בתפריט את כל אבות המזון שהגוף זקוק להם. כמו כן, אין טעם בדיאטה שכזו לצורך שבוע-שבועיים-חודש. מה הטעם? כשאח"כ חוזרים להרגלי האכילה הישנים המשקל שוב יעלה. דיאטנית יכולה לקבוע תפריט שיהווה אורח חיים, ולא דיאטה זמנית, כך שהמשקל ירד ואז יתייצב, ולא ישתנה כמו יו-יו לפי תקופת הדיאטה. בקיצור - אם באמת אכפת לך ממנה, אל תתמוך בשום פנים ואופן בדיאטות למיניהן שאותה בחורה קובעת. שכנע אותה להיפגש עם בעל מקצוע.

דיאטנית לכל החיים?

גם לא נשמע ממש מעשי מלצרית במסעדה, מוכר במזנון, הדודה בחדר אוכל ימליצו לך על ארוחה טעימה ומזינה הרי לא תתקשרי לדיאטנית לקבל אישור ב sms :) כדי לרזות, פשוט משאירים קצת בצלחת כדי להשמין לוקחים תוספת ...

eran1901

New member
ומה פשר הגוון הכתום?

הוא מתחבר באיזשהו אופן למצב..? וזה לא שזו דיאטה זמנית של ירקות, זה ככה כבר כמה חודשים....

אלי ו.

New member
היא הפכה להיות כתומה? ../images/Emo13.gif

אם כן זה עודף בקראטין שמצטבר גם מתחת לעור. לא נורא אבל שתפסיק זמנית לאכול גזר ובטטות.

למעלה