שאלה בנוגע לדיור מוגן ואלצהיימר

רוניתי51

New member
שאלה בנוגע לדיור מוגן ואלצהיימר

אנחנו שוקלים דיור מוגן עבור אבי החולה באלצהיימר, וביקרנו באחוזת בית ברעננה. המקום מאוד מרשים, אך יש לי שאלה:
זהו המקום הראשון בו ביקרנו ועבור חולי דמנציה \ אלצהיימר יש להם אגף נפרד. אמנם גדול, יפה ועם פעילויות אך עדיין נפרד מהדיור המוגן הרגיל.

חשוב לי לציין שהצורך הוא בדיור מוגן לאדם פעיל ועצמאי באופן יחסי למחלה, הדורש השגחה יתרה אך אינו מרותק למיטתו. כששאלתי מדוע ההפרדה, אמרו לי שכך ניתן שירות טוב יותר והשגחה מוגברת וזה אכן לא דיור מוגן לאנשים המרותקים למיטתם, אך שמחלת האלצהיימר היא זו שדורשת את ההשגחה היתרה והטיפול המיוחד. בהמשך יש גם קישור למידע על כך באתר שלהם.
מה דעתכם?
האם אתם מכירים בתי דיור מוגן אחרים בהם הגישה שונה? אשמח להמלצות..

המידע באתר של אחוזת בית לגבי דיור מוגן סיעודי למי שסובל מאצהיימר

כן, נתקלתי גם במצבים הפוכים

שיש יחידה לאנשים סיעודיים אבל לא תשושי נפש, ואז הבעיה היא אחרת. תשוש נפש, במיוחד אם הוא הולך עדיין בעצמו, יכול גם ללכת לאיבוד, כלומר לצאת מהמחלקה אם לא שמים לב וללכת לאיבוד. לכן לדעתי מה שמתכוונים אליו בעיקר במחלקה לתשושי נפש הוא שיש דלת עם מנעול להבדיל ממחלקות אחרות :)

מצבים משתנים באלצהיימר

רוב, אם לא כל, החולים בשלבים הראשונים הם עדיין עצמאיים יחסית לצפוי להם בעתיד. קשה לנחש את קצב ההתקדמות. אם יש לכם אפשרות, הכי טוב לאבא שישאר בבית, בתנאי שלא יהיה לבד, דהיינו גר עם אשתו או בן משפחה אחר, או דואגים להעסקת מטפלת זרה שלנה בביתו. זה המצב שירגיש הכי טוב. אם אין לכם אפשרות, אני חושב שאין לכם ברירה. יתכן שאם תמצאו מוסד סיעודי שמקל, אבל יתכן שההנהלה שם אינה מהיימנה. יש עוד אספקט מבחינת המקומות הסיעודיים. אם מדובר בדיור מוגן וכד', בו גרים גם זקנים בריאים מבחינה מנטלית, הרבה מהם אינם מוכנים להיות קרובים מדי לחולי אלצהיימר כי זה מפחיד אותם.

קראתי כרגע את האמור בקישור

אני סומך את ידי על האמור בקישור. זה מחזק גם את דעתי שבמצב של אבא עדיף להשאירו בבית ורק כאשר מצבו יתדרדר ולא תוכלו לטפל בו (בדר"כ אפשר שנים רבות עם מטפל/ת מוצלחת (רוב הפיליפיניות ודומיהן מעולות). אגב, אשתי חולת אלצהיימר, היתה לפני מספר שנים מאושפזת זמנית בבית גיל הזהב בלה גוארדיה, יד אליהו בת"א. המנהל הרפואי היה פרופ' אדונסקי והתרשמתי ממנו בצורה חיובית מאד. מציע לך לבדוק מדי פעם מה תהיה תשובתו של רון, מנהל הפורום שהוא רופא מקצועי.

רוניתי51

New member
תודה רבה על התשובות

אני אמשיך לבדוק אופציות ונראה...
אמתין גם לתשובתו של מנהל הפורום.

מחלת אלצהיימר - סיבה למעבר לדיור מוגן?

שלום רב,
דיור מוגן לעצמאים ובריאים נועד לשמר חיי קהילה וחברה בקרב עצמאים פעילים ובריאים.....
מה קורה כשמזדקנים?.... מחלות הזיקנה משנים את פני הדיירים ופני המקום.
מציע לשקול את נושא שינוי הדיור בכלל..... RELOCATION שאינו הכרחי אינו מומלץ במיוחד לא
במטופלים הסובלים ממחלת אלצהיימר, הרגילים לסביבת מגורים ידועה ומוכרת.
ברור שכל מקרה לגופו, ויש לתפור את החליפה המתאימה עבור אבא.
אני מציע לבצע הערכה גריאטרית כוללנית עם דגש על השאלה באשר לשינוי מקום מגורים.

בהצלחה
ד"ר רון בן יצחק

למעלה