שאלה בנוגע לדייסות

שירי ל

New member
שאלה בנוגע לדייסות

קניתי דיסת קוואקר לתינוקות- איך אתן נותנות את הדיסה? בבקבוק/בכפית, בבוקר/לפני השינה (ואם לפני השינה אז כמה זמן לפני השינה)- פעם ראשונה שאני עושה את זה. אגב, אופיר בת 8 חודשים תודה!

דייסה

לילדיי הגדולים נהגתי לתת דייסה בכפית בשעות אח"הצ ואח"כ בערב תו"כ ארוחת ערב. אגב, את הדייסה הייתי מערבבת עם חלב אם או עם מים.

iris & ben

New member
מתן דייסה../images/Emo95.gif

אני בגיל של אופיר נתתי בבקבוק כי זה היה לפני השינה ובן היה עייף ולי לא היה חשק להתעסק עם כפית וכל הלכלוך לפני השינה בן קיבל את הדייסה לאחר אמבטיה לפני השינה בבקבוק בכפית הוא אכל יוגורט וירקות גם הוא קיבל כמות של 150 גר´ וכך ידעתי שהכל "נכנס"

שירי ל

New member
תודה על התשובות ושאלה:

ההוראות על האריזה מתכוונות לדייסה בבקבוק או בכפית? (דייסת דגנים של רמדיה - 3 כפות על 150 מ"ל חלב)- ומהו היחס לבקבוק? יש לכן דייסות מומלצות לבת 7 חודשים? אני מאוד טירונית בעניין.

iris & ben

New member
לשירי בנוגע לדייסות

ראשית כפית המדידה שלי לדייסות של רמדיה היא הכפית מדידה של הסימילאק לכמות של 200 גרם אני שמה 2 כפיות כאלה וזה לא יוצא מאוד סמיך נראה שעם האכלה עם כפית צריך לשים יותר אחרת זה נוזלי מאוד. אני התחלתי אם אני זוכרת נכון עם דייסת קלציגריס סולת של רמדיה ואחרי שנגמרה החב´ השתמשתי לסירוגין בסולת. קורנפלור ודגנים מעורבים האמת שעד היום אני משתמשמת הלכתי לראות על האריזה ויש הנחיות לבקבוק וכפית והן: הזנה מבקבוק-להוסיף 1-2 כפות ל-200 מ"ל נוזל (דייסה דלילה) הזנה מכפית-להוסיף 3-5 כפות לפי הסמיכות הרצויה ל-200 מ"ל נוזל ולבחוש(דייסה סמיכה)

שירי ל

New member
תודה איריס,

ולא הבנתי- דייסת דגנים מעורבים מתאימה לבת 8 חודשים?

דייסה

אצלי שוכבות בארון דייסות של רמדיה שאני בתכנון לנסות כך שגם אני טירונית...... אבל אסתר המליצה לי בזמנו על דייסת קוואר טבעית עם חלב אם. אז אם תנסי תודיעי לי....

iris & ben

New member
לשירי

כרגע בבית יש לי רק סולת וקורנפלור אבל אני כמעט משוכנעת שדייסת דגנים מעורבים תתאים אבל אני הייתי מתחילה עם קורנפלור או סולת לפעם הראשונה

zimes

New member
אני חושבת שלא - בגלל הגלוטן.

נדמה לי שהמלצת משרד הבריאות לגבי התחלת חשיפה לגלוטן השתנתה מגיל 9 חודשים לגיל שנה.

שירי ל

New member
רגע - אז אם זו דייסת דגנים מעורבים

לא טוב לתת בגילשל אופיר? אני כותבת מה היא מכילה: עמילן תירס, אורז, סוכר, אבקת בננות טבעית, סידן זרחתי (... נשמע מפחיד?...), וכו´ כל מיני דברים עם שמות מוזרים. אז זו דייסה שמתאימה או לא מתאימה לבת 8 חודשים, ואם לא- איזה דייסה כדאי לתת? (סליחה מראש על בלבול המוח- זו תינוקת יונקת שלא ניסתה בחיים שום דבר תחליפי או מלאכותי ואני מפחדת לתת לה משהו שיעשה צרות)

zimes

New member
תירס ואורז זה בסדר.

את יודעת מה דעתי על השאר (המפחידים, ז"א). למה שלא תבשלי אורז רך-רך בעצמך במים (יותר מים ויותר זמן מאורז כרגיל), ותוסיפי, אם יש לך בפריזר, קצת חלב אם? (זו הפעם היחידה שאני שואלת אותך למה את הולכת על מוכנים במקום לבשל בעצמך. אם לא בא לך - אל תעני).

שירי ל

New member
מכמה סיבות:

קודם כל, אני לא רוצה לתת אורז לבד כי היא סובלת מעצירויות ואורז לבד מאוד עוצר. דבר שני, אולי כשאצבור קצת יותר ניסיון יהיה לי אומץ להכין דברים כאלה בעצמי. כרגע, אני לא יודעת איך זה צריך אפילו להראות, מה צריך להיות המרקם וכו´- אפילו דברים שמיועדים לתינוקות אני מהססת לתת לה. תודה!

אפשר המלצה?

אוריה שלי בן 8 חד´ והתחלתי איתו מוצקים לא מזמן אז מנסיון מאוד קצר טווח. דייסת אורז עושים עם חצי כוס אורז ו 4כוסות מים בבישול איטי( לאחר הרתחה). רק כדי לנפץ את המיתוס אורז לא עושה עצירות הוא אוכל נטראלי ( לא משלשל ולכן נותנים אותו למשלשלים). אם בכ"ז זה עושה עצירות ואני בשביל הטעם מכניסה 2 שזיף יבש שבישלתי במים הרבה זמן - זה ממתיק את הדייסה ועם חצי תפוח זה מעדן שאוריה אוכל אחה"צ. בהצלחה יעל

שירי ל

New member
תודה על ההמלצה- אני מאמצת

וזאת לאחר ניסיון ראשון הערב לתת לה דייסה שנחל כישלון... את התפוח את גם מבשלת או מרסקת חי פנימה? את יכולה לכתוב לי את המתכון המדוייק של הדייסה?

דניעל

New member
נדמה לי שההפך

בטיוטה להמלצה היה כתוב גיל שנה, אבל ההמלצה בפועל היא מגיל תשעה חודשים. אלא אם השתנה משהו ממש בחודש האחרון.

למעלה