שאלה בנוגע לדמי אבטלה

קרן305

New member
שלום,
אשמח לעזרה לדעת אם מגיע לי דמי אבטלה בימים הקשים האלו של הקורונה.
קצת רקע- בספטמבר 19' פיטרו אותי וקיבלתי דמי אבטלה עד שמצאתי עבודה חדשה אבל אז הכתה בנו המגפה ובסגר הראשון הוציאו אותי לחל"ת.
קיבלתי דמי אבטלה בעקבות החל"ת מספר חודשים והצלחתי למצוא עבודה חדשה בסוף חודש יוני בה אני עובדת גם כיום, אבל המעסיק שלי כנראה לא דיווח לביטוח לאומי שהתחלתי עבודה ולכן אני עכשיו בהליכים להחזיר לביטוח לאומי כסף שהם הביאו לי כדמי חל"ת על 3 חודשים אחרונים.
אם אני מתפטרת האם אני זכאית לדמי ביטוח לאומי או הבטחת הכנסה כלשהי?
או שרק אם אני אפוטר אקבל תמיכה?
אציין גם שאני סטודנטית בטכניון אם זה משנה איכשהו.

אורנה01

Active member
מנהל
שלום,
אשמח לעזרה לדעת אם מגיע לי דמי אבטלה בימים הקשים האלו של הקורונה.
קצת רקע- בספטמבר 19' פיטרו אותי וקיבלתי דמי אבטלה עד שמצאתי עבודה חדשה אבל אז הכתה בנו המגפה ובסגר הראשון הוציאו אותי לחל"ת.
קיבלתי דמי אבטלה בעקבות החל"ת מספר חודשים והצלחתי למצוא עבודה חדשה בסוף חודש יוני בה אני עובדת גם כיום, אבל המעסיק שלי כנראה לא דיווח לביטוח לאומי שהתחלתי עבודה ולכן אני עכשיו בהליכים להחזיר לביטוח לאומי כסף שהם הביאו לי כדמי חל"ת על 3 חודשים אחרונים.
אם אני מתפטרת האם אני זכאית לדמי ביטוח לאומי או הבטחת הכנסה כלשהי?
או שרק אם אני אפוטר אקבל תמיכה?
אציין גם שאני סטודנטית בטכניון אם זה משנה איכשהו.
שלום לך,
עם התחלת העבודה היית אמורה לדווח לביטוח לאומי ע"י עדכון מצב תעסוקתי למובטלים
המעסיק לא מדווח לביטוח לאומי, הוא מדווח פעמיים בשנה עם רשימת עובדים למס הכנסה ומשם זה מועבר לביטוח לאומי.
אם תתפטרי מהעבודה מסיבה שאינה מוצדקת, תקבלי דמי אבטלה בתום 90 יום.
ראי מהי סיבה מוצדקת מתוך אתה מובטל.
אם אכן יש לך סיבה מוצדקת כמפורט בקישור,
יהיה עלייך לשלוח מכתב התפטרות עם מסמכים תומכים בבקשה שלך להתפטרות באתר שירות אישי או ע"י שליחת מסמכים באינטרנט ישירות לפקיד/אבטלה.
סטודנטים זכאים לדמי אבטלה כמו כל המובטלים, אם הם עומדים בתנאי הזכאות, פנויים לעבודה שיפנו אותך אליה.
סירוב יגרור הפחתה של 30 ימים מימי הזכאות ולתקופה המתנה של 90 יום.
אם ההתפטרות תוכר כמוצדקת תוכלי לקבל דמי אבטלה עד 30.6.2021, כל עוד האבטלה לא תרד מתחת ל-7.5% על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

בברכה ומועדים לשמחה.

למעלה