שאלה בנוגע להגדרה

formaldehyde

New member
שאלה בנוגע להגדרה

אינני אדם חובב אלימות, למען האמת אני מתנגד לאלימות, מאמין בדרך השלום, ומוכן להקריב רבות למען שלום חייהם של אזרחי שתי המדינות. מאידך, אני מתעניין בנושא הצבא. אני שואף להגיע לתפקיד קרבי מובחר, טיס הוא חלום הילדות שלי, אני מתעניין במודלים של כלי מלחמה וסרטי מלחמה כאחד. אני לא מאמין בפירוק צבא ההגנה לישראל, ואני מאמין בגיוס חובה. האם אני נכנס תחת הקטגוריה של פציפיסט, בהתחשב בעובדה שמבחינה אידאולוגית אני מאמין בשלום כפתרון ולא מאמין במלחמה?

Mיקי_

New member
כיצד מתיישב אי האמונה שלך במלחמות

עם הרגשתך בנחיצותם של צבאות (ואני לא מדברת רק על צבא ישראל שהזכרת)?

formaldehyde

New member
חשיבה לדעתי נראית פרקטית

קיומם של אינדיוידואלים שבאים במטרה לפגוע באינדיוידואלים אחרים, דורש קיום של מנגון להגנה על האינדיוידואלים האחרים. במקרה של ישראל, הפונדמנטליזם הפלשתינאי הדתי מהווה סכנה לתושבי מדינת ישראל, ולכן יש צורך במנגנון מסויים *פיסי* שיימנע, או ינסה למנוע, פגיעה. בתפיסה יותר רחבה, אפשר לקחת case study נוסף - מדינות בהן השלטון מלוכני ושואף לכוח, ע"ע עירק, איראן וכיו'. למדינות אלו, בין אם נרצה או לא, יש כוח צבאי ולכן יש צורך בכוח צבאי פוטנציאלי המסוגל לעצור מדינה עם שאיפות השתלטות. אילו לאף מדינה בעולם לא היה כוח צבאי, אכן המצב היה הרבה יותר טוב, אך כיוון שהמצב אינו כך, יש צורך בהגנה על "העולם החופשי".

arie86

New member
למה לנסות להגדיר?

הכי טוב זה לחיות את החיים בלי הגדרות מיותרות. לא?

למעלה