שאלה בנוגע להדבקת כתרים

tallywood

New member
שאלה בנוגע להדבקת כתרים

לפני כ- 3 וחצי שנים בערך עברתי טיפול שיניים שבו הורידו לי את כל 4 השיניים הקדמיות והדביקו מעין כתר אחד ( אני חושבת שקוראים לזה גשר) כתחליף ל- 4 הקדמיות. לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש תזוזה בכל פעם שאכלתי כל דבר שהוא. הלכתי לרופא שיניים כאן בשיקאגו והוא הזדעזע לראות באיזה סוג חומר רופא השיניים שלי מהארץ השתמש. כל הכתרים הקדמיים זזים לי אך הבעיה היא שלא ניתן להוציא אותם באופן מוחלט כי אחת השיניים עדיין מודבקת חזק וכל השאר כבר משוחררות. מצילום עלה שאין שום נזק לכתרים ולא נוצרה שבירה של הכתרים מבפנים והמסקנה היא שהחומרים שרופא השיניים שלי השתמש בהם היו חומרים זולים כי גם לאחי ולאמא שלי נפלו 3 כתרים בזה אחר זה ויותר מזה רופא השיניים של אחי פה בשיקאגו גילה זיהום מתחת לכתר ואחי אכן אישר שהוא מרגיש רגישות מסויימת בכל פעם שהוא אוכל ממש במקום בו השורש אמור להיות מת(הוא גם הסביר שעל מנת לבצע טיפולי שורש, רופא השיניים חייב להיות מומחה מה שהתגלה כי רופא השיניים בארץ אינו בעל סמכות לטיפולים מסוג שכאלה. הבעיה היא שהמצב הנוכחי מאד לא נעים לי. אני מתעוררת בבוקר עם לחץ נוראי על השיניים והעובדה שבשלב זה אין אפשרות לשחרר אותם (רופא השיניים ניסה אך ללא הצלחה) משגעת אותי. אני פוחדת שהגשר ייפול בסיטואציה לא נעימה ואני נמנעת מלאכול סוכריות או כל דבר אחר שעלול לגרום נזק בלתי הפיך אבל המצב לא יכול להימשך כך ועל אף שרופא השיניים המליץ לחכות שהגשר ייפול לבד אני זקוקה לפתרון חלופי בדחיפות

הדבקת כתרים

1. אינני מבין על סמך מה הרופא בשיקגו קבע שהשתמשו בחומרים זולים, קביעתו מוזרה בעיני 2. הוא אמור לדעת כי במצב כמו שלך אם הכתרים לא יוצרים יש לחתוך אותם ולהחליפם מייד 3. רופא שיניים במדינת ישראל רשאי לעשות טיפולי שורש גם אם אינו מומחה וכנ"ל בארה"ב, לכן נראה לי שהרופא שלך בשיקגו מוליך אותך שולל 4. העובדה כי לאחיך אין טיפולי שורש מתחת לכתרים מעידה דוקא על כך שמי שביצע לו את הכתרים הינו רופא שמרן, שכן לא כל שן שמשחיזים דורשת טיפול שורש

למעלה