שאלה בנוגע להדרכה בבירקנאו

Juramento

New member
שאלה בנוגע להדרכה בבירקנאו

בעקבות שיחה שהיתה לי עם מדריכה, רציתי לשאול אתכם: האם אתם חושבים שהפעילות במקיימים בבירקנאו עד היום היא טובה מספיק? או שצריך לדעתכם להקדיש יום שלם לאושויץ - בירקנאו? אני הצעתי מסגרת פעילות שונה בנוגע לבירקנאו: נכנסים למחנה כקבוצה, שקטים(ברקע מתנגן לו השיר "מעינאר קינדרלעך" אתם בטוח מכירים אותו אבל אולי לא בשם, זהו שיר ביידיש, שיר שמדבר על ילדים, שיר עצוב עצוב), עוברים עם המדריך מסלול של אסיר שבא למחנה - בכל תחנה יושבים, המדריך מספר על מה שהיה קורה בתחנה, ומקריא קטע עדות שקשור לתחנה לדוגמא: תחנה ראשונה: שער המחנה ופסי הרכבת - מספרים על ההגעה למחנה, דרך התלאות בקרונות הבקר והקראת עדות של ניצול. תחנה שניה: הרמפה בבירקנאו - מספרים על הסלקציה, מספרים על מנגלה, מסבירים את העובדה שמילה אחת מסמלת חיים או מוות - "שמאלה" או "ימינה". תחנה שלישית: מחנה המעבר בבירקנאו(אם עומדים עם הגב לשער המחנה, מצד ימין) - נכנסים לצריף ומספרים על תנאי המחייה בבירקנאו, מדגישים מושגים כמו קאפו, זקן הצריף, מציבים לתלמידים שאלות מצב כמו: איפה לדעתך הכי כדאי לישון - בדרגש העליון, האמצעי או התחתון? ומקריאים קטע עדות על החיים בצריפים, לאחר מכן הולכים למחראות תחנה רביעית: מחנה הנשים, צריף הילדים, איזור "קנדה" בבירקנאו תחנה חמישית: המשרפות - הסבר התהליך מסלקציה למוות ועד לפיזור האפר של הנרצח באגני החמצון, קריאת קדיש ויזכור, הסבר כללי על מבנה המשרפות שהיו, מהו זונדרקומנדו, סיפור מרד הזונדרקומנדו... יש עוד הרבה תחנות בבירקנאו... אחר כך, נותנים לתלמידים שעה להסתובב עם עצמם. כל תלמיד מתבקש להביא מהבית עדות של ניצול שואה מבירקנאו. התלמיד יסתובב במחנה או ישב במקום אחד, עם עצמו לבד, יקרא את העדות וכך לפי דעתי הוא יוכל לדמיין יותר(על בסיס הרקע שלמד). לפי דעתי, לתת לתלמיד שעה להסתובב לבד זה מאוד חיוני לחלחול ולהפנמה של מה שקרה בבירקנאו בצורה יותר מעמיקה וכל אחד לעצמו. מה גם, שבכל תחנה ותחנה המדריך מראה תמונות מוגדלות מ"אלבום אושויץ", זה מדהים לראות את המקום בתמונה(כמובן מתוך המלחמה וההשמדה עצמה) ולראות את המקום כמו שהוא נראה כיום. אז..מה אתם אומרים?

אלון....

בעיניי ההצעה שלך היא טובה. צריך להקדיש יום שלם לאושוויץ בירקנאו. אני חושבת שהרעיון שכל תלמיד יכול להסתובב לבד הוא רעיון מאוד חכם, כי אני לפחות הרגשתי שבביקרנאו יותר מדי היינו ביחד לי לפחות לא היה ממש זמן לקלוט לבד איפה אני נמצאת ואולי זו הסיבה שבכיתי ממש לקראת הסוף שעמדנו ליד הקרמטוריום (אני מזל סרטן אני בוכה כמעט בגלל כל דבר). מקווה שהעברתי את דעתי למרות עייפות מצטברת...........

lihi r

New member
נשמע רעיון טוב...

קודם כל אני חושבת שזה יהיה נכון לתת לכלכ אחד להיו קצת לבד כי לפעמים צרי קצת להיות לבד בשביל להפנים אני אישית לא ממש התחברתי למקום ולא הרגשתי שם את אותן עוצמות שהרגשתי במקומות אחרים אולי בגלל שהמקום הפך יותר למוזיאון ואולי אם היו נותנים לי קצת להיות לבד אז הייתי מתחברת יותר לא הבנתי רק למה אמרת שצריך לתת לזה יום שלם אנחנו לפחות היינו שם יום שלם ככה זה לא כל הקבוצות?

Juramento

New member
אממ...אנחנו לא היינו יום שלם...

תראי..בואי נגיד שהרבה זמן מתבזבז בנסיעות, אז לפי דעתי לפני אושויץ יש ללון במקום קצת יותר קרוב...אבל הכוונה שלי היא שיש להקדיש את היום כולו עד רדת הערב לאושויץ ובירקנאו...

mayamoreno2001

New member
גם אני חושבת ככה

צריך לתת לאנשים לשהות יותר במקום לראות אות בלילה להרגיש אותו ולהיות לבד זה רעיון נפלא ככה כול אחד יכול להיות עם המחשבות שלו אחלה רעיון...

למעלה