שאלה בנוגע להוספת זכרון RAM למחשב נייד

mm0071

New member
שאלה בנוגע להוספת זכרון RAM למחשב נייד

לפני 10 שנים רכשתי מחשב נייד של L.G דגם דגם LG Atom N270 וחשבתי להשמיש אותו לשימושים קלים כגון: סקייפ, ZOOM ללמידה לרחוק.
התקנתי עליו אובונטו אך הוא עדיין איטי יש לו זיכרון RAM 1GB הבנתי מחיפוש באתרים כי ניתן להרחיב לו זיכרון RAM עד 2GB שאלתי היא איך אני יודע איזה זיכרון בדיוק להזמין והאם יש סיכוי למצוא כזה בארץ כי כרגע אני לא יודע מתי ואם בכלל יגיע עקב הקורונה?
מצרף קישור של המחשב
https://www.mrmemory.co.uk/memory-ram-upgrades/lg-electronics/notebook/x130
בתודה מראש
 

blzvi

Active member
הזכרון מוגדר כ DDR2 533 mhz

אפשר שתי יחידות של 1GB
להערכתי אין בנמצא זכרונות כאלה.
מה שמשאיר לך ברירה להשליך אותו מהקומה ה 40 של עזריאלי
 

frankthe

New member
שבת שלום

צא לי לאכזב אותך שאני מצטרף ל blzvi - לידידה שלי יש מחשב עם אותם נתונים. בזמנו שדרגתי לה את הזכרון במחשב מ 1 גיגה ל 2 גיגה. זה עבד לפני זה על הפנים, גם אחרי התקנת מערכת הפעלה מחדש לאחר שדרוג הזכרון - זה המשיך לעבוד על הפנים. הוורד היה נתקע כל הזמן, האינטרנט איטי בטירוף וכו'.
חבל על הכסף והזמן שתשקיע - חפש משהו אחר.
 

mm0071

New member
תודה על התשובה, שאלה קטנה האם החלפתה מערכת הפעלה ללינוקס?

היה לי בבית מחשב ישן וכאשר עברתי מ windows ללינוקס המחשב עבד משמעותית מהר יותר.
מבחינה טכנית האם הרחבת זיכרון ה RAM לא אמורה לגרום למחשב לעבוד מהר יותר?
 

blzvi

Active member
לינוקס אני לא מכיר

ברם הרחבת זכרון כן עוזרת אבל אין בנמצא זכרון מתאים.
יותר חשוב לבדוק אם מוגדר זכרון וירטואלי לכוננים.
אמרנו DDR2 533 MHz ו AMAZON הלינק לא מתאים.
ואני משנה את מספר הקומה ,קומה 41 עזריאלי.
מחשב ישן לא משתלם להשקיע אגורה.
 

mm0071

New member
תודה על התגובה ועל הכנות, איפה ראיתה שצריך DDR2 533 MHz?

אני רואה שדרוש PC2-6400 DDR2 800MHz SO-DIMM
 

frankthe

New member
ראה כאן

https://www.cnet.com/products/lg-atom-n270-10-1-tft-x110la7blb8/
כתוב במפורש שמדובר בציפסט 945GSE שהוא ישן מאוד מלפני 14 שנים והוא תומך בזכרון עד 533mhz, המעבד בן 12 שנה. למה אתה חושב שאם תזמין מחול זכרון שלא יתאים למחשב הזה מבחינת המהירות אתה תקבל מחשב שיוכל לעשות את מה שאתה מבקש כגון זום וכו'? גם אם תתקין לינוקס לא יעזור לך.
ועוד דבר לינוקס אובנוטו לצורך העניין דורש מעבד דואל קור ו 4 גיגה זכרון. לך יש מעבד n270 הוא מעבד בעל ליבה אחת ואתה רוצה לשדרג מ1 גיגה זכרון ל2 . גם גרסאות אחרות של לינוקס שתתקין עלולות להתקבל בבעיות בהתקנה או בשימוש יומי בגלל שיש לך מעבד וזכרון כל כך חלשים.
הערכה שלי - אתה תתעקש לקנות, אתה תקנה, אתה תסתבך עם המחשב הזה עד שימאס לך.
 

mm0071

New member
המון תודה על התשובה המפורטת! שאלת הבנה


עד כמה שאני זוכר זיכרון RAM שמחליפים מותר לשים אחד שעובדת במהירות גבוהה יותר אבל העניין שאי אפשר שיעבוד במהירות המקסימילית שלו נכון?
זאת אומרת אם אני ישים זיכרון RAM במהירות 800mhz אני יוכל לנצל את התמיכה שלו רק עד מהירות 533mhz נכון?
 

dudi4321

Active member
לא

רק זכרון שהלוח תומך.
&nbsp
לפני כמה שנים שידרגתי זיכרון לנייד DELL והגעתי לאייבורי. קניתי את כל מלאי הסטיקים שהיה להם במלאי, 2 סוגים ויותר. בחנות החלפתי עם כל הקומבינציות עד שהצלחתי לשדרג. כמובן שקיבלתי החזר מיידי על מה שלא התאים. אייבורי ברחובות, דרך יבנה.
&nbsp
 

mm0071

New member
המון תודה נחסכו לי הרבה כאבי ראש ועוגמת נפש


סתם הייתי קונה ונתקע עם זה
 
למעלה