שאלה בנוגע להטמעת קטע מסרט קולנוע

שאלה בנוגע להטמעת קטע מסרט קולנוע

היי כולם,
אם אני רוצה לשלב קטע מסרט בסרטון וידאו, האם עלי לקנות זכויות?
שמעתי פעם שאם הקטע בן 3 שניות אז זה בסדר - האם יש אמת בנושא?

המון תודה
מיקי

הטמעת יצירה

כל סרט קולנוע הוא יצירה מוגנת בזכויות יוצרים.
כל שימוש ביצירה או בעיקרה בלא הסכמת בעל הזכויות מהווה הפרת זכות יוצרים.
האם 3 שניות הוא שימוש בעיקר היצירה? במרבית המקרים לא (למרות שיתכן שכן. תלוי באיזה קטע מדובר ואם זה קטע זכיר במיוחד מהסרט).
למרות שבהרבה מקרים אין צורך לרכוש, הרי הסיכון של ניהול תביעה אם יחליטו לתבוע אותך יהיה יקר בהרבה מרכישת הרשיון.
ועכשיו ההחלטה שלך: שווה לך הסיכון תמורת תשלום הרבה יותר גדול אם יתממש או קניית הסיכון במחיר קטן ומעצבן שאולי אינך חחייב אותו אבל תהיה במצב יותר בטוח.
בעניין זה, אני רוצה להפנות אותך לשני מאמרים שלי אודות מיתוסים זכויות יוצרים ועוד מיתוסים בזכות יוצרים לשם הרחבת השכלתך.

שורה תחתונה - תיזהר ממיתוסים כאלו. הנזק בהם גדול מהתועלת.

כלומר הקטע מהסנדק

" אני אתן לו הצעה שהוא לא יכול לסרב לה" הוא קטע מסוכן מאוד להטמעה

והמון תודה על התשובה המפורטת!

ומה אם אני אעשה את הקטע בעצמי, כלומר חיקוי של הקטע - האם יכולים לתבוע אותי על השורה?

תודה שוב

"אפקט הצינון"

מה שיורם בעצם אמר לך הוא שלפעמים צריך להיכנע לאפקט הצינון, כלומר, לא לעשות שימוש בקטע גם אם מותר לך.
דעתי היא כי בשימוש בקטע של 3 שניות, הסיכון הוא מאד קטן ועל פני הדברים, צריכה לחול הגנה, שין שמדובר על הבאת מובאות ובין שמדובר על שימוש הוגן, אך בכל זאת ראוי לבדוק את מוג השימוש ולהתייץ באופן פרטני עם עו"ד שמתמחה בתחום, כי בדברים האלה אין "בטוח".
אם תעשה את הקטע בעצמך, הסיכון יקטן אבל גם זה לא בטוח כי גם התמליל של הסרט הוא יצירה מוגנת בזכויות יוצרים. יחד עם זאת, גם במקרה זה עשויה לחול אחת ההגנות האמורות.

לגמרי דורון

דורון אמר את שבמחשבתי.
גם לטעמי צריך ששימוש כזה יהיה חוקי לחלוטין.
גם לטעמי השימוש בקטע הזה בעייתי ולו בשל הסיכון והעלות בניהול הליך יחד עם הסיכוי הקטן להפסיד.
גם ביצוע שלך של הקטע לא בהכרח יגן עליך.
מצטער, חבל לי שצריך לאמר זאת אבל במצב כזה שקול את הסיכון.
אני כעו"ד איני יכול לייעץ. כאזרח, הייתי מאוד שמח אם תעשה שימוש ותתגונן אם תוגש תביעה אבל אז הסיכון עליך.
מה שאני כותב למעלה אינו המלצה לפעילות ואין להסתמך עליו.

למעלה