שאלה בנוגע להכנת קיש, ועוגת גבינה?

CapitanMorgan

New member
שאלה בנוגע להכנת קיש, ועוגת גבינה?

האם בהכנת קיש אפשר לשים רוטב עגבניות על הבצק פריך?
משהו\י מכירים קיש בסגנון הזה?

כמו כן אם משהו מכיר מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירות יער(ללא ג'לטין) אשמח למתכון.
 

TCHM

New member
כן, אפשר לצקת שכבה לא עבה של רוטב עגבניות...

על תחתית הקיש. יש הרבה קישים במלית של שכבות.
עוגה אפויה (כל עוגה) מן הסתם לא יכולה להיות עם ג'לטין.
 

CapitanMorgan

New member
עוגה

יצא לי לאכול עוגת גבינה עם פירות יער.
ולפי הטעם,והמרקם זה נראה שאת הפירות יער סגרו עם ג'לטין ושמו למעלה על העוגה.
 

TCHM

New member
זה ציפוי במלית אוכמניות, ההסמכה בד"כ עם קורנפלור...

אבל אפשר גם עם ג'לטין, ליציקה על עוגה אפויה (לאחר צינון)
או על עוגה קרה.
ניתן לקנות גם מוכנה.
 

CapitanMorgan

New member
אני אבדוק... עוד שאלה אחת

בשביל לא ליצור ריבוי של תבניות בבית.
איזה גודל אידיאלי לתבנית לקיש?
 

TCHM

New member
עוגת גבינה אפויה...

עוגת גבינה אפויה ללא תחתית.
עוגת גבינה טובה, רכה ואוורירית, העוגה במקרה זה ללא תחתית בצק, קלה להכנה אם מקפידים על ההוראות.
אין צורך בשימוש בכל האמצעים ו”טיפים לאפית עוגות הגבינה” למיניהם, יש צורך רק בהגבהת דפנות בעזרת נייר אפיה למניעת קריסתה החוצה,
להעביר סכין בהיקף העוגה כפי שכתוב בהוראות בכדי לאפשר תפיחה אחידה ללא סדקים.
יחס הגבינה-ביצים-סוכר מדויק, העוגה אינה מסוג עוגת הגבינה ה”ניו יורקית” שהיא
עוגת גבינה דחוסה.
להקפיד על חום תנור נכון והשחמת הקרום העליון, במקרה והעוגה משחימה טרם זמנה ניתן להניח רדיד אלומיניום מעל ואפשר גם להוריד מעט את חום התנור, עדיף לאפות מעט יותר זמן בחום נמוך יותר מאשר לקצר את זמן האפיה בחום גבוה.
העוגה מעט רוטטת בסיום האפיה וכך היא צריכה להיות, היא צונחת בצינון כי המסה כבדה אבל נשארת ישרה ואוורירית.


200 גר' גבינת שמנת אמיתית
500 גר` גבינה 9% או גבינה כחושה ‘טוב טעם’ ‘כנען’ ‘חמד’
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
100 גר` סוכר
5 חלמונים L
50 גר` קורנפלור או קמח תפו"א
1 כפית תמצית וניל טובה
5 חלבונים L
65 גר` סוכר

  1. מניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית 24 עם תחתית נשלפת, לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 4 ס”מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (העוגה תופחת מאד באפיה).
  2. רצוי להניח את התבנית על רדיד אלומיניום ולקפל את שולי הרדיד על דפנות התבנית מבחוץ במקרה של הגרת נוזלים לתנור.
  3. מערבבים היטב בקערה את הגבינות, השמנת החמוצה, הסוכר, החלמונים, הקורנפלור ותמצית הוניל.
  4. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה ומקפלים לתערובת הגבינה.
  5. יוצקים לתבנית.
  6. אופים בשלב השליש התחתון 10 דקות בתנור שחומם ל-°180 עד להשחמה קלה בלבד, מוציאים את העוגה ומעבירים קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה ולעומק 2 ס”מ, מנמיכים לחום °160 ואופים כ-50 דקות, אם קרום העוגה משחים מאד מניחים רדיד אלומיניום מעל.
  7. מצננים בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי כ-20 דקות.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת צינון מלא, העוגה תצנח לגובה מעט מעל הגובה המקורי אבל תהיה אוורירית, עדינה ובמרקם נהדר. שומרים במקרר לאחר צינון מלא.לציפוי שמנת חמוצה(לא חובה):
  9. מערבבים בקערה קטנה 2 מיכלי שמנת חמוצה עם 4 כפות אבקת סוכר מנופה וכמה טיפות תמצית וניל, יוצקים על העוגה לאחר שצנחה והתיישרה ומחזירים לתנור שעדיין מעט חם עד לצינון מלא.




 
למעלה