שאלה בנוגע להלחנת שירי רוק

פיטפט

New member
שאלה בנוגע להלחנת שירי רוק

שלום, אני מנגן על פסנתר כבר 5 שנים והלחנתי כבר מספר קטעים ושירים במגוון רחב למדי של סגנונות(לטיני, פופ קל, קלאסי, ג'אז ועוד...) משום מה, דווקא עם סגנון הרוק שלמדתי לאהוב בזמן האחרון(Queen ו Pink Floyd בעיקר), אני פחות מסתדר. כל שאר הסגנונות אחרי האזנה אינטנסיבית ונגינה של מספר קטעים הצלחתי להכיר כבר את הסגנון(גם אם לא מאוד לעומק). דווקא קטעי רוק(שנשמעו לי פשוטים למדי) לא מסתדרים לי כל-כך. יש למישהו עצה כיצד ללמוד להכיר את הסגנון הספציפי הזה בצורה שתעזור לי להלחין שירי רוק? או "תרגילים" למיניהם כדי לעזור לי להכיר את הסגנון?

SHEX

New member
אין ברוק משהו מיוחד מדי..../images/Emo95.gif

לרוב סגנון הרוק הוא סגנון די פשוט, שמה שמייחד אותו זה איך מנגנים אותו.. הגיטרות, והקצב בתופים זה מה שלרוב הופך את זה לרוק.. בסה"כ רוב השירים הם רצף די רגיל של אקורדים, בלי מאפיינים מיוחדים מסוימים, שזה מה שבעצם הוםפך את זה לסגנון מיוחד.. הטריק הוא בעיבוד, לדעתי..

Shards

New member
עצתי לך היא

לשמוע את הסגנון, יש הבדל בין להכיר סגנון כמאזין לבין לעשות אותו כיוצר באופן משכנע. צריך לתת לסגנון מסוים "להטמע" במערכת שלך כמלחין :) בהצלחה, עומרי.

Eyal Ezra

New member
פתרון אפשרי לבקשת העזרה

"פיטפט" שלום, נסה "לחלק" (למקד) את ההקשבה שלך לרתמיקה ומלודיה באמצעות עזרים טכניים זמינים ונפוצים כמעט בכל מערכת סטריאו כדוגמת האקולייזר. הקשב בעיקר לרצף יצירות שנעשו מאותה תקופה ואיזור שלהן מאופיינת אותה השפעה מוסיקלית (ובמקרה שלך מדובר על רוק), ובכך תאפשר לעצמך "לעכל" (להטמיע) את התבניות הבולטות ומייחדות סגנון זה מהיתר. אני ממליץ על רכישת דיסקים ו/או אוספים שעליהם קיבלת המלצה מ"רוקיסט" ותיק ומנוסה כך שאכן יידע לכוון אותך נכונה. בשלב מאוחר יותר ובו כבר לא תצטרך לחשוב על אותן תבניות המאפיינות את הרוק, תוכל לתרגם את ה"רגשות" (רצונות מוסיקליים) שלך ליצירה מוסיקלית על ידי עיבוד והלחנה (באמצעות תווים לדוגמא). תתחיל מהלחנות פשוטות ו"תתגלגל" (Rock and Roll) למתקדמות יותר. בהצלחה !

למעלה