שאלה בנוגע להמשך שמירת הריון

svoivandim

New member
שאלה בנוגע להמשך שמירת הריון

אשתי קיבלה שמירת הריון ל 30 יום בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 29+4 וטופלה בפרסולט וצלסטון במהלך אשפוז בן 4 ימים, במהלך השמירה היא אושפזה עוד פעמיים בחשד לרעלת הריון עקב לחץ דם גבוה שמלווה אותה עד היום, היום 31.01.07 יום האחרון של שמירת ההריון,אשתי הלכה למוקד לבדיקה שוטפת,הרופא נתן לה אישור מחלה ל 14 יום ולא מכתב כמו בפעם הראשונה שהיה כתוב "אישור רפואי לענין גימלה לשמירת הריון", השאלה שלי האם האישור המחלה הזה יכול להחשב כהמשך לשמירת הריון מבחינת ביטוח לאומי? אשתי ביקשה במפורש שיכתוב "אישור רפואי לענין גימלה לשמירת הריון" כמו בפעם ה1 האך הוא התעקש וסירב , אני לא מבין למה?,כי אשתי עדין בסיכון בשבוע 34+4 עם לחץ דם גבוה(90\140)+צירים קלים ,כאבי גב וכאבים בבטן התחתונה שמתחזקים בכל תנוע שלה. יש לי 2 שאלות: 1:האם מצבה מצדיק המשך שמירת הריון ואם כן איך לקבל אותו? 2:אם אישור מחלה ל14 יום זה המקסימום שניתן לקבל,האם זה יכול להחשב כהמשך שמירת הריון?

אני אף פעם לא זוכרת

אם ימי מחלה מצטברים נחשבים לצורך שמירת הריון או לא. אני לא בטוחה, אבל עד כמה שזכור לי, רק אם מקבלים בכל פעם מחדש אישור לחודש שלם זה נחשב לצורך השמירה. אני חושבת שבמקרה שלכם הרופא נתן אישור מחלה ל-14 יום בלבד, ולא לחודש שלם, מכיוון שאתם כבר בשבוע מתקדם יחסית, ומבחינתו בעוד 14 יום אתם כבר יכולים ללדת
, כך שלדעתו אין הצדקה לתשלום גמלת שמירת הריון בפרק הזמן הזה. אני מסכימה איתך שאשתך לא במצב לעבוד, והדאגה שלך הייתה בהחלט במקום אילו הרופא היה אומר לאשתך, "טוב, די להתפנק, ממחר את חוזרת לעבוד", אבל קודם כל היא נשארת בבית. שנית - למה כבר אפשר לצפות מרופא במוקד? אין לכם רופא שאצלו אתם עושים את מעקב ההריון באופן קבוע? מרופא כזה יהיה קל יותר והגיוני יותר לבקש שמירת הריון לחודש נוסף. (ותשימו לב שהאישור שתקבלו ממנו יתחיל מה-1/2, כמובן...) מקווה שעזרתי, ומחזיקה אצבעות להמשך רגוע לפחות לעוד שבועיים וחצי.
עתליה

למעלה