שאלה בנוגע להנקה+הזנה מבקבוק

leasuliman

New member
שאלה בנוגע להנקה+הזנה מבקבוק

שלום ילדתי לפני חודש, 3 שבועות הראשונים הנקתי אותו באופן מלא, לאחר שראיתי שלא עולה מספיק במשקל ייעצו לי
בטיפת חלב להשלים לו את הארוחות עם תמ"ל, כעת בגלל שאני נותנת לו גם בקבוק הוא בקושי יונק ממני ואני גם מרגישה שכמות החלב ירדה משמעותית. מה ניתן לעשות אני מאד רוצה לחזור רק להניק ללא תוספות. ואיך מגבירים את כמות החלב? אודה לתשובה.

לחזור להנקה מלאה

שלום לך,

לרוב קורה שכשמשלבים תמ״ל והגירוי לשד פוחת משמעותית גם יורדת הכמות.
זה לא אל חזור, פשוט צריך לעבוד כדי להחזיר את כמויות החלב. העבודה היא בעיקר שאיבות תכופות. במידה ואת רוצה לחזור להנקה מלאה את צריכה לשאוב כל 3 שעות (כולל הלילה) ע״מ לדמות את הגירוי וזמני הארוחות של התינוק. אם תתמידי בשאיבות התכופות תראי שמיום ליום עולה הכמות חלב. את החזרה להנקה מלאה יש לעשות בהדרגה, בהתחלה המשיכי לשלב, כמובן שמה שאת שואבת תתני לו ותשלימי את המנה עם תמ״ל (אם יצא בשאיבה 30 מל והוא אוכל 90 מל, תתני קודם את השאוב ואח״כ תשלימי עם התמ״ל). בהתחלה יצאו כמויות קטנות, המשיכי לשאוב גם אם לא יוצא חלב עוד 5 דקות לפחות מכל שד כדי להגביר את הגירוי. כשתראי שהכמויות מגיעות לכמויות שהוא אוכל תמ״ל אז תוכלי לאט לאט לוותר על התוספות. בנוסף, בכל הזדמנות תנסי להצמיד אותו לשד. במידה והוא לא מסכים לינוק צרי קשר עם יועצת הנקה שתעזור לך להחזיר אותו לשד.
בלי קשר אני מציעה שתתחילי לקחת כדורי חילבה (קונים אותם בכל רשתות הפארמים ללא מרשם רופא), זה מגביר את הכמויות.

שיהיה בהצלחה!

תותים14

New member
מצטרפת להמלצה שלמעלה

בנוסף, הייתי מנסה לשאוב. זה מגביר את ההנקה.. אני שאבתי עם הידנית של אוונט והיא הייתה לי מאוד נוחה ואפקטיבית.
בהצלחה!

yael1510

New member
המשך הנקה

שלום לך,

אני מבינה אותך מאוד, גם לי היות בעיות של עליה במשקל עם הקטן של, והתלבטתי מאוד מה לעשות, ולפני שהתחלתי לתת תחליפים הבאתי הביתה יועצת הנקה שעזרה לי מאוד.
מה שרוני ביר המליצה הוא מעולה, וחשוב מאוד.

אני התחלתי קודם בהנקה, ואז לאחר מכן ישבתי לשאוב כמה דקות מכל צד.
את החלב השאוב אחסנתי בשקיות שקניתי מאתר מאמילק, ואחסנתי אותם במקפיא לימים שאני בסידורים בלי הקטן.

דבר נוסף שעשיתי עם השאובים שלי, זה שילוב של הנקה עם האכלה בצינורית, בעצם הוא יונק ובמקביל יונק גם מהשאוב שלי.

שיהיה בהצלחה, ואל תדאגי אפשר לעודד ייצור חלב אם.

למעלה