שאלה בנוגע להצעת תזה

להפתעתך

New member
שאלה בנוגע להצעת תזה

שלום לכולם, לפני בערך חודש הגשתי סוף סוף ובשעה טובה (אני מקווה) את הצעת התזה. יצא שהגשתי אותה בסוף השנה השלישית ללימודים מחוסר ברירה, אחרי שכבר ערכתי כמה ניסויים ולאלו מתוכם שיצאו טוב ערכתי כבר ניתוחים סטטיסטיים ואפילו כתבתי דיון. כעיקרון המנחה שלי דוגלת בשיטה שמעדיפה את בניית הניסויים ועריכתם לפני כתיבת ההצעה (ולא ששיננו משהו בהשערות) -זאת יכולה להיות שיטה מצויינת רק שבסוף שנה שלישית בלימודי פסיכולוגיה חובה לבקש הארכת לימודים, שזאת פרוצדורה שרבים מהחוג נדרשים אליה, ואישור הארכה תלוי מאוד בזה שתהיה הצעת מחקר מאושרת. טרם קיבלתי אישור לא להארכת לימודים ולא להצעת תזה, מהרשות ללימודים מתקדמים הודיעו למזכירות החוג שלי כי יאשרו לי את הארכה אוטומטית עם אישור התזה, אלא שאם אני לא אקבל את הארכה עד לסוף נובמבר אני נכנס לסטטוס לימודי לא תקין. לכן, סיכמתי עם כל הנוגעים בדבר שברגע שיחלוף חודש בדיוק (הזמן הפורמאלי הניתן לבודק להחזיר תשובה בקשר להצעה) נבקש מהבודק להחזיר תשובה מהירה. הבעיה היא שעברתי על הצעת התזה שלי שוב, זאת הצעה שנכתבה סה"כ טוב מאוד (אם כי השיטות שאנחנו משתמשים הם מאוד ספוקלטיביות לשאלת המחקר שלנו) והוחזרה לי כבר שלוש פעמים ע"י המנחה לתיקונים כך שלא נותר שום דבר אמיתי לתקן. בכל זאת, בגלל שהגשתי אותה לפני שהמנחה הספיקה לעבור עליה באופן סופי כי היה לה דד ליין דחוף להגשת גרנט ועלי בדיוק לחצו מהמזכירות להגיש את ההצעה, התברר לי שנפלו כמה טעויות בהצעה, לא טעויות ברציונאל התיאורטי או בשיטה עצמה רק ש"בשיטות מחקר" שכחתי לציין את הגודל של אחד הגירויים ועוד מאפיין של הגירוי שלמזלי (אולי) ציינתי ממילא במבוא ובנוסף ציינתי שני ערכים לא נכונים (לא הגיוניים לפי משפט פיתגורס) לגודל של שני פריטים שמאפיינים חלק מהגירוי. הקורא יכול להבין שנפלה טעות ושלא מדובר באמת במה שיתרחש בניסוי (גם כי מצורפות תמונות של צעדי הניסוי) -אבל השאלה שלי היא אם בגלל שטויות כאלו הצעה יכולה ליפול? והאם כדאי לידע את המנחה שלי? הבטחתי לה שאין טעויות בהצעה והיא די פרפקציוניסטית...אם אני איידע אותה עכשיו, לפני שנפנה לבודק בבקשת תשובה מהירה, אפשר לשנות משהו? כדאי? בתודה לכולם...

להפתעתך

New member
וקצת פירוט לקוגניטיבים מבניכם...

במקום לציין את התדירות של המרחבית של הגאבור בשיטה של אחד הניסויים ציינתי את הגודל שלו (כלומר כתבתי degrees 2 במקום 2cpd והוספתי "this spatial frequency" וכ"ו). בעוד שאת התדירות המרחבית של הגאבור בניסוי הזה ציינתי לפחות גם במבוא את הגודל לא ציינתי בטעות. בנוסף, בשיטות של שני הניסויים מפורטים גדלי משטחים מסוימים שמהווים חלק מהתצוגה ונקודת הפיקסציה מורכבת מאלכסונים שיוצאים מהקצה של כל משטח (ריבוע) כלפי המרכז, רק שציינתי גדלים כאלו שמהם אפשר להבין שכאשר הגירוי מוצג הוא מוצג על הפיקסציה עצמה (מה שהוא לחלוטין לא תקין) אם כי בתמונות מצעדי הניסוי רואים שזה לא ככה ובכיתוב בפרק השיטה הכללית כתבתי שהאלכסונים שבונים את הפיקסציה מסתיימים קצת לפני מיקום הגירוי. כמה זה חמור להערכתכם...

tulkin

New member
בעיני - זניח לחלוטין.

אתה מוזמן לישון בשקט בלילה. מצד שני - מה אני מבין. את המאסטר שלי סיימתי בלי להגיש הצעת מחקר בכלל, ובדוקטורט עוד לא הגשתי הצעת מחקר. אז אולי כן כדאילהתעורר מדי פעם עם זעה קרה בכל הגוף... מי יודע?

למעלה