שאלה בנוגע להשכרת יחידת דיור

שאלה בנוגע להשכרת יחידת דיור

לפעמים אני עוברת על הצעות להשכרת יחידות דיור ורואה שרשום שהמחיר כולל ארנונה, מים וכבלים. אז יש לי כמה שאלות: 1. תמיד משלמים ארנונה? כי שמעתי פעם שעדיף יח' דיור כי אז לא משלמים. אם כן - אז האם זה חלקי? ואם מדובר ביחידת דיור שצמודה לבית או נמצאת ליד הבית (מרחק של 10-20 מ') זה משנה? 2. אם אני לא מעוניינת בשירות כבלים? מה קורה במצב כזה? תודה מראש.

ק א סי

New member
לא משלמים כי זה בית אחד

וחשבון אחד בעיריה/כבלים. לכן אם את רואה כבלים או לא, לא ישנה לבעל הבית. כי אם את לא רואה, זה לא יעלה לו פחות.

יחידת דיור מחושבת כך

כי בעלי הבית לא יכולים לקבל ארנונה נוספת ולכן זה כולל מים - גם לרוב מחשיבים יחד כי זה בעייתי להתקין שעון נוסף כבלים - לשיקול בעל הבית - אפשר לבקש לבטל את הנקודה הנוספת בעיקר שהיום לפחות בHOT החוקים השתנו והיחידה היא לא ממש חלק מהבית העלות היא כ 70 ש"ח בחודש

דעתי....

הרשות המקומית לא תתן לו לשלם ארנונה בנפרד, לפעמים הוא יתקין שעון מים נפרד.
ולכן (בדרך כלל החשבון של הבעלים) את אמורה לכסות את השטח שלך מבחינת ארנונה כלומר אם הוא משלם 100 ש"ח על בית של 100 מטר שמתוכו 10 הם יחידת דיור הרי שהארנונה שלך צריכה להיות 10 ש"ח את תמיד יכולה לבקש לראות את חשבון הארנונה ולחשב את השטח של היחידה ולרות אם את מכסה יותר מהשטח שלך
בנוגע לצריכת מים החשבון שלו הוא שאדם בודד יצרוך X מטר קוב ואת משלמת את ה-X הזה אם הוא רואה שאת צורכת הרבה מעבר ל-X מטר קוב מים-צפי צרות, ומצד שני אין לך דרך לדעת אם "צרכת את מה שאת משלמת עליו"
בדרך כלל תקבלי שעון חשמל נפרד. זה משהו שאפחד לא מוכן לקחת על עצמו, ואת תשלמי את החשבון שלך בנפרד
כבלים - בדרך כלל משלמים לפי ממיר, אם את לא רוצה ממיר-תורידי מחיר
תבדקי מה קורה עם גז לבישול יש לך מיכל פרטי?את מחוברת למערכת מרכזית?או שאת מעדיפה להשתמש בחשמל
והכי חשוב - לפני שאת רצה לבדוק מטראז' של הבית כולו (ארנונה) תחשבי אם את רוצה להתחיל ככה חוזה שכירות. בהצלחה!

למעלה