שאלה בנוגע להשקיה

גיא קרן

New member
שאלה בנוגע להשקיה

היי, שאלה שאני מודה שהיא אולי קצת טפשית: קראתי שמים "קשים" כמו שיש בארץ הם לא הכי טובים להשקיית בונסאי. ניתן להשקות בונסאי במים מזוקקים? יש בזה איזשהוא יתרון? או נזק? גיא

אולמוס

New member
השקיית בונסאי במים מקומיים

אני משקה מזה שנים את עצי הבונסאי שלי במים רגילים ואין בכך כל נזק. גם כל חברי המגדלים עצי בונסאי משתמשים במים מהרשת העירונית. איכות המים שלנו אומנם אינה הטובה בעולם והם משאירים משקעים במצע ועל דפנות העציץ,אולם הנזק שולי ביותר- אם בכלל,בהתחשב בכך שמרעננים את המצע אחת לתקופה. כן ניתן לשטוף את הצמח והמצע בעונת הגשמים בחוץ משאריות המלחים וחמרי הדישון שהצטברו בו. לעניות דעתי- אין כל צורך או יתרון להשקיית עצי בונסאי במים מזוקקים,

גיא קרן

New member
שאלה בנושא "ריענון המצע"

כשאתה אומר שכל כמה שנים מרעננים את המצע אתה מתכוון לכך למחליפים את כל המצע? כלומר מורידים את כל האדמה הישנה מהשורשים ושותלים מחדש? אם כן, האם זו לא סכנת מוות די ברורה לצמח? כמה אחוזים מעצים שעוברים כזה תהליך מצליחים לשרוד? גיא

אולמוס

New member
רענון המצע

יש מספר אפשרויות לרענון המצע. בעת גיזום השורשים אחת ל- מספר שנים, לפי המצב והצורך. בדרך כל בין שנתיים ל- 4 שנים. אפשרות שנייה היא החלפה (או תוספת מצע) בשכבה העליונה בלבד בכלי, בשכבה חדשה של מצע- לפי הצורך. פעילות שאינה פוגעת כלל בשורשים להיפך - מאווררת אותם. יש מגדלי בונסאי שעושים זאת בחלק מהעצים- אחת לשנה או שנתיים- לקראת האביב. כמובן שבהעתקה מכלי לכלי,משתמשים במצע חדש. כל תהליך של גיזום שורשים או העתקה מכלי לכלי יכול להיות טראומתי לצמח. אולם אם נעשה בצורה נכונה - הצמח מתאושש במהירות. מנסיוני- מרבית עצי הבונסאי שעברו טיפולים אלה- התאוששו במהירות ואף התפתחו היטב לאחר מכן.

למעלה