שאלה בנוגע להתנהלות חברת השמירה

זומB

New member
שאלה בנוגע להתנהלות חברת השמירה

עבדתי כחודש וחצי בחברת שמירה והתפטרתי, בשל בעיות פנימיות של החברה (התפצלה ל2 חברות שונות) הסניף המקומי "נסגר" והחברה שאליה הייתי שייך עברה לחיפה. רק כשבועיים לאחר הפסקת העבודה הם נזכרו שיש אצלי נשק ודרשו שאגיע לחיפה בכדי למסור אותו. הסברתי להם שאני עובד בצורה כזו שאין ביכולתי להגיע לחיפה בשעות העבודה שלהם ולא יעלה על הדעת שאפסיד יום עבודה ונסיעות רק כדי להחזיר להם את הנשק. הם איימו שיגישו תלונה במשטרה (על מה בדיוק ? ) והודיעו לי שאת משכורתי האחרונה ימסרו לי כנגד הנשק והציוד שנשאר אצלי. הם מסרבים בכל תוקף להפקידה בבנק. ניגשתי לתחנת המשטרה ע"מ להפקיד את הנשק מיוזמתי ובאישור טלפוני שלהם אך במשטרה מסרבים לקבל נשק של חברת שמירה. מה עלי לעשות ? בכוונתי לנסוע בכל זאת לחיפה ורק כדי לסיים איתם את הסיפור לקחת את המשכורת שלי, האם יש לי עילה לתלונה/תביעה נגדם ?

TheSverd

New member
בוקר טוב לך

לדעתי הדבר הכי טוב שתעשה זה באמת שתסע לחיפה ותחזיר להם את הנשק ואת הציוד. קשה לי להאמין שתוכל לתבוע אותם כי ברגע שתחזיר את הנשק הם התחייבו לשלם לך(אם לא ישלמו - אז באמת אולי יש על מה לתבוע). במידה ואתה מתכוון לתבוע אותם ולא להחזיר את הנשק עד המשפט, אתה עוד עלול להגיע לכלא לדעתי:)

amybr

New member
זוהי עבירה פלילית

הנשק הוא לא שלך, אלא של חברת השמירה, ולכן חובתך להחזיר להם את הנשק, אחרת הם יוכלו לפנות למשטרה, ולטעון שגנבת מהם נשק, שזוהי עבירה פלילית חמורה. לכן, לפי דעתי, החזר להם את הנשק, ואם הם לא ישלמו לך את כל מה שהם חייבים, פנה לבית הדין לעבודה

למעלה